Hopp til innhold

Drømmestipendet-avtale fortsetter inn i 2025

Samarbeidet mellom Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd om Drømmestipendet har gitt mange unge kunst- og kulturutøvere penger og mye inspirasjon på veien mot sine kulturelle drømmer. Nå bruker Norsk Tipping sin rett til å forlenge Drømmestipendet-avtalen med Kulturskolerådet med ett år, uten at samarbeidspartnerne behøver forhandle om ny avtale i år.

Les mer

– Drømmestipendet har kraft til å endre liv

Diddi Velle måtte treffe bunnen før hun våget å satse på lidenskapen – som hun holdt skjult i nesten to tiår. To år senere mottar countryartisten og låtskriveren fra Mandal Drømmestipendet. Til høsten slipper hun debutsingelen «Drunk Punk». Drømmestipendet betyr ikke bare mye for 25-åringen som ble stempla skoletaper. Det betyr alt.

Les mer

Lars håper Drømmestipendet kan bidra til å kickstarte karrieren

Musikkdrømmen til Lars Viljo Fauske stikker dypere enn til å bli profesjonell felespiller. Han vil skape en helt egen sound, ved å forene folkemusikk og jazz. Med tildelinga av Drømmestipendet fikk 19-åringen fra Sykkylven bekrefta at drømmen er realiserbar. Nå håper han at Drømmestipendet også kan få «karrieresnøballen» til å rulle.

Les mer

Drømmestipendvinner Luna slipper sin andre singel

Dagen før Norges nasjonaldag slipper Luna Storeide aka artisten LNUA singel nummer to fra den kommende debut-ep-en «Marcescence». For drømmestipendvinneren fra Fauske er utgivelsen et ledd i en større plan. Hun vil bli en artist med et kjent navn, for så å kunne etablere seg som musikkprodusent. Drømmestipendet ble en viktig bekreftelse på at 24-åringen har gjort mye riktig.

Les mer

– Drømmestipendet bidrar til at flere våger å gå ukonvensjonelle veier

Mathias Drejer hoppet av bachelorstudiene for å forfølge drømmen om å kombinere engasjementet for naturvern med lidenskapen for å skape dokumentarfilm. Med tildelinga av Drømmestipendet fikk 25-åringen bekreftelse på at valget hans er helt riktig samt at drømmen om å skape dokumentarfilm som kan gjøre en forskjell, er innen rekkevidde.

Les mer

– Drømmestipendet ga meg en kjempeboost da jeg trengte det som mest

Som niåring ble Daniel Berg bitt av teaterbasillen. Ti år senere har han spilt i film og tv-serier med flere av landets mest kjente skuespillere. 19-åringen fra Innlandet har åpenbart stø kurs mot drømmen om å livnære seg av lidenskapen. Men han tar ingenting for gitt, og Drømmestipendet ble en viktig bekreftelse – da han hadde behov for et skikkelig løft.

Les mer

William Heimdal: – Drømmestipendet er en sprek og veldig forfriskende satsing

William Heimdal har opplevd både opp- og nedturer i sitt unge kunstnerliv. Han er krystallklar på at han har en lang vei å gå før drømmen om å bli den største figurative maleren i verden, er en realitet. Tildelinga av Drømmestipendet 2024 opplever 21-åringen som en viktig bekreftelse på at han har potensial til å nå sitt mål.

Les mer

Drømmestipendvinner klar med ep-utgivelse

Kristian Gamborg har siden barnsbein drømt om å leve ene og alene av musikken. Med tildelinga av Drømmestipendet 2024 fikk 22-åringen viktig bekreftelse og påfyll av midler til å ferdigstille ep-en «Introspections in Solid Red», som slippes 12. april. En stor deldrøm er dermed snart en realitet.

Les mer

– Stor stas å få overrakt stipendet under Samisk Påskefestival!

Máret Juliánne Gaup drømmer ikke bare om å leve ene og alene av den tradisjonelle samiske håndverkskunsten duodji. Hun vil også bruke lidenskapen til å ivareta og videreføre den samiske kulturarven. Tildelinga av Drømmestipendet var stort for Máret. Selve utdelinga under Samisk Påskefestival synes hun var en enda større opplevelse.

Les mer

Drømmestipendet viktig bekreftelse for medisinstudent med forfatterdrøm

Sarah Adekoya satte medisinstudiene på pause for å forfølge forfatterdrømmen. Med tildelinga av Drømmestipendet 2024 har 22-åringen fått bekreftelse på at hun har en stemme som kan bidra til å øke det litterære mangfoldet.

Les mer

50 drømmestipendvinnere er klare – se hvem de er!

Hedda fra Oslo får Drømmestipendet 2024. Ole Marius fra Bergen og Martine fra Trondheim likeså. Det samme gjør 47 andre unge kunst- og kulturutøvere landet rundt. Nå er det klart hvilke dyktige, ambisiøse ungdommer med herlige kunst- og kulturdrømmer som er årets stipendvinnere.

Les mer

544 drømmestipendnominerte i 2024

Nå kan 544 unge kunst- og kulturutøvere smile litt ekstra blidt og bredt, og stolt konstatere at de er nominert til Drømmestipendet 2024.

Les mer

Drømmestipendet 2024: 675 godkjente søknader

675 unge kunst- og kulturutøvere har fått sine søknader til Drømmestipendet 2024 godkjent av stipendutdelerne Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Nå skal søknadene ut til kommunene der ungdommene har vokst opp, for å få nominasjonsstempel eller ikke.

Les mer

Drømmestipendet 2024: Nå skal søknadene vurderes

Mange unge kunst- og kulturutøvere har i høst søkt Drømmestipendet 2024 og gitt seg selv sjansen til å få 30 000 kr samt mye anerkjennelse og synliggjøring. Søknadsportalen stengte onsdag 15. november kl. 12.00.

Les mer

Drømmeopplevelse for Ane på Færøyene

I sin søknad til Drømmestipendet skrev Ane Stakston Aasen om sin drøm om å kunne reise utenlands – gjerne til Færøyene – for å lære av andre kulturer og deres folkemusikktradisjoner. Drømmestipend ble det, gitt – og en Drømmeopplevelse attpåtil - en kulturreise til Færøyene!

Les mer

– Drømmestipendet er absolutt en viktig ordning

Phelan Nyvoll Walker har bergtatt publikum så vel som profesjonelle musikere med sitt eminente fiolinspill siden barnsbein. Med tildelinga av Drømmestipendet fikk 23-åringen ytterligere bekreftet at drømmen om å leve ene og alene av musikken er realiserbar. Og: Han fikk midler til å kjøpe drømmebuen.

Les mer

Drømmestipendet utløste snøballeffekt for Halvor

Med tildelinga av Drømmestipendet i kategorien visuell kunst, fikk Halvor Hustveit Mjaugedal trygghet til å gå all in for den utøvende kunstnerdrømmen. Snart er 23-åringen klar med boka «Historien om Erling Haaland», den tredje i serien der Halvor skriver og tegner fortellingen om landets fotballhelter.

Les mer

Takknemlig vinner: – Drømmestipendet viser at noen der ute heier og tror på oss

For Bibi Fatima Musavi har tildelinga av Drømmestipendet betydd svært mye. Det setter hun ord på, i et "takknemlighetsbrev" hun har skrevet etter at hun deltok på Drømmehelg i oktober.

Les mer

– Drømmestipendet ble viktig bekreftelse

Truls Klepp Grytnes har i en årrekke jobbet målrettet for å livnære seg ene og alene som musikkprodusent. Med tildelinga av Drømmestipendet fikk 20-åringen anerkjennelse for arbeidet og bekreftelse på at han har det som kreves for å realisere drømmen.

Les mer

Singelaktuell Hanna takker Drømmestipendet for «drahjelp»

Hanna Gravdal - drømmestipendvinner fra 2022 - er ute med ny singel, "Tell her". Snart kommer debutalbumet fra en artist som er bevisst at Drømmestipendet har betydd mye for henne som artist.

Les mer

Gard fra drømmestipend til drømmeopplevelse til drømmejobb

I 2022 fikk Gard Lervang et drømmestipend. I år har han fra stipendutdelerne Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping også fått en Drømmeopplevelse som ekstragave. Den ledet sågar til en drømmejobb, nå har Gard blitt tatt opp i det profesjonelle dansekompaniet FRIKAR X.

Les mer

Arabbi fikk Drømmeopplevelse med store inspirasjonskilder

Dette var noe jeg trodde ville forbli en drøm! Sier drømmestipendvinner Arabbi Gengaharan, som knapt trodde sine egne øyne da bandmedlemmene i 9 Grader Nord satt og ventet på henne, på en restaurant i Bergen. Danseren og musikerne fant ikke bare tonen – det ble også innledet et kunstnerisk samarbeid.

Les mer

Drømmestipendet boostet Britas tro på teaterdrømmen

Brita Angeltveit fra Stord drømmer om å skape og spille i teaterforestillinger som både underholder, engasjerer og bringer folk sammen. Med Drømmestipendet fikk 24-åringen viktig bekreftelse på at drømmen er realiserbar – samt påfyll av inspirasjon og midler til å forfølge den.     

Les mer

Se Drømmehelg 2023 i bilder!

Årets vinnere av Drømmestipendet ble gjort ekstra stas på, under Drømmehelg 2023. Her får du 25 bildeglimt som viser hva de deltakende stipendvinnerne fikk være med på.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2024: Fulltallig og klar til innsats

Drømmestipendjuryen 2024 er fulltallig og klar til innsats når mange hundre søknader skal vurderes. Juryleder Cengiz Al har med seg 21 medarbeidere i juryen som skal vurdere alle søknadene fra ungdommene som søker Drømmestipendet 2024 og velge ut de 50 som skal få 30 000 kroner hver i stipend.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2024 presenteres – dagens medlem: Silje Riise Næss

Silje Riise Næss skal i 2024 delta i Drømmestipendets jury. Der skal hun juryere de nominertes drømbeskrivelser. Juryens medlemmer presenteres etter tur på drommestipendet.no i søknadsperioden for Drømmestipendet 2024, som varer fram til 15. november 2023.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2024 presenteres – dagens medlem: Bjartur Gudjonsson alias Beatur

Musikkartisten Beatur skal i 2024 delta i Drømmestipendets jury. Han skal juryere i kategorien musikk. Juryens medlemmer presenteres etter tur på drommestipendet.no i søknadsperioden for Drømmestipendet 2024, som varer fram til 15. november 2023.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2024 presenteres – dagens medlem: Ragnhild Nes

Billedkunsteren Ragnhild Nes skal i 2024 delta i Drømmestipendets jury. Hun skal juryere i kategorien visuell kunst. Juryens medlemmer presenteres etter tur på drommestipendet.no i søknadsperioden for Drømmestipendet 2024, som varer fram til 15. november 2023.

Les mer

Årets drømmestipendvinnere hyllet på Drømmehelg 2023

Årets vinnere av Drømmestipendet ble gjort ekstra stas på, under Drømmehelg 2023. Årets stipendvinnere, sammen med drømmestipendambassadører og andre «gode venner» av Drømmestipendet, var invitert til Hamar. Det ble påfyll av nyttig bransjekunnskap og inspirasjon samt festmiddag med mange kunstneriske innslag. Samt rikelig med muligheter til å etablere vennskap, nettverk og samarbeidskonstellasjoner.

Les mer

Drømmestipendet forsterket Fridas tro på klesdesignerdrømmen   

Frida Sulistiono drømmer om å utvikle sitt eget brand og leve ene og alene av lidenskapen for klesdesign. Med Drømmestipendet fikk 22-åringen fra Lillehammer ytterligere bekreftelse på at drømmen er liv laga – samt en sterk følelse av å bli tatt på alvor.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2024 presenteres – dagens medlem: Alexandra Rotan

Musikkartisten Alexandra Rotan skal i 2024 delta i Drømmestipendets jury. Hun skal juryere i kategorien musikk. Juryens medlemmer presenteres etter tur på drommestipendet.no i søknadsperioden for Drømmestipendet 2024, som varer fram til 15. november 2023.

Les mer

Drømmestipendvinner bokdebuterer: – Dette har jeg drømt om siden jeg var seks år

Da Anne-Maren Hammerbeck mottok Drømmestipendet i 2022, kunne hun vie all sin tid på skrivingen. Halvannet år senere debuterer hun som forfatter med diktboka «Origo». Dermed er drømmen som har fulgt 26-åringen siden barnsbein realisert.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2024 presenteres – dagens medlem: Idunn Feyling

Designeren Idunn Feyling skal i 2024 delta i Drømmestipendets jury. Hun skal juryere de nominertes drømmer. Juryens medlemmer presenteres etter tur på drommestipendet.no i søknadsperioden for Drømmestipendet 2024, som varer fram til 15. november 2023.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2024 presenteres – dagens medlem: Josef Yohannes

Tegneserieskaperen Josef Yohannes skal i 2024 delta i Drømmestipendets jury. Han skal juryere i kategorien åpen klasse. Juryens medlemmer presenteres etter tur på drommestipendet.no i søknadsperioden for Drømmestipendet 2024, som varer fram til 15. november 2023.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2024 presenteres – dagens medlem: Ellen Andrea Wang

Ellen Andrea Wang skal i 2024 delta i Drømmestipendets jury. Hun skal juryere i kategorien musikk. Juryens medlemmer presenteres etter tur på drommestipendet.no i søknadsperioden for Drømmestipendet 2024, som varer fram til 15. november 2023.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2024 presenteres – dagens medlem: Adel Khan Farooq

Adel Khan Farooq skal i 2024 delta i Drømmestipendets jury. Han skal juryere i kategorien skapende skriving. Juryens medlemmer presenteres etter tur på drommestipendet.no i søknadsperioden for Drømmestipendet 2024, som varer fram til 15. november 2023.

Les mer

– Drømmestipendet ga meg en etterlengtet følelse av å bli sett

Når jobboppdragene uteblir etter endt utdanning, er det lett å føle seg usynlig og motløs. Derfor kom Drømmestipendet som bestilt for Maren Køgel Mandt (26), som fikk en innsprøytning av selvtillit og motivasjon til å gå «all in» for å realisere drømmen om å livnære seg ene og alene som dokumentarfilmskaper.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2024 presenteres – dagens medlem: Håkon Hemmer

Sirkusartisten Håkon Hemmer skal i 2024 delta i Drømmestipendets jury. Han skal juryere i kategorien sirkus. Juryens medlemmer presenteres etter tur på drommestipendet.no i søknadsperioden for Drømmestipendet 2024, som varer fram til 15. november 2023.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2024 presenteres – dagens medlem: Maja Christiansen

Skuespilleren Maja Christiansen skal i 2024 delta i Drømmestipendets jury. Hun skal juryere i kategorien teater. Juryens medlemmer presenteres etter tur på drommestipendet.no i søknadsperioden for Drømmestipendet 2024, som varer fram til 15. november 2023.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2024 presenteres – dagens medlem: Jens Jeffry Trinidad

Danseren Jens Jeffry Trinidad skal i 2024 delta i Drømmestipendets jury. Han skal juryere i kategorien dans. Juryens medlemmer presenteres etter tur på drommestipendet.no i søknadsperioden for Drømmestipendet 2024, som varer fram til 15. november 2023.

Les mer

Årets drømmestipendvinnere hylles på Drømmehelg 2023

Årets vinnere av Drømmestipendet gjøres ekstra stas på, når Drømmehelg 2023 arrangeres 13.–14. oktober. Årets stipendvinnere er, sammen med drømmestipendambassadører og andre «gode venner» av Drømmestipendet, invitert til Hamar. Det blir faglig påfyll, nyttig bransjekunnskap samt festmiddag med mange kunstneriske innslag. Cengiz Al, juryleder for Drømmestipendet 2024, kommer også.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2024 presenteres – dagens medlem: Hanna Paulsberg

Musikeren Hanna Paulsberg skal i 2024 delta i Drømmestipendets jury. Hun skal juryere i kategorien musikk. Juryens medlemmer presenteres etter tur på drommestipendet.no i søknadsperioden for Drømmestipendet 2024, som varer fram til 15. november 2023.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2024 presenteres – dagens medlem: Roger Finjord

Roger Finjord skal i 2024 delta i Drømmestipendets jury. Der skal han vurdere de nominertes drømmer. Juryens medlemmer presenteres etter tur på drommestipendet.no i søknadsperioden for Drømmestipendet 2024, som varer fram til 15. november 2023.

Les mer

– Drømmestipendet har enorme ringvirkninger

Drømmestipendet er ikke bare svært viktig for kommunens unge kunst- og kulturutøvere. Stipendordninga synliggjør også arbeidet som gjøres lokalt, bidrar til økt rekruttering og et rikere kulturliv. Det sier kulturkonsulent og kontaktperson for Drømmestipendet i Lillestrøm kommune, Irene Camilla Heiaas.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2024 presenteres – dagens medlem: Adrian Angelico

Sangeren Adrian Angelico skal i 2024 delta i Drømmestipendets jury. Han skal juryere i kategorien musikk. Juryens medlemmer presenteres etter tur på drommestipendet.no i søknadsperioden for Drømmestipendet 2024, som varer fram til 15. november 2023.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2024 presenteres – dagens medlem: Gaute Adela Aastorp Cudjoe

Skuespilleren Gaute Adela Aastorp Cudjoeskal i 2024 delta i Drømmestipendets jury. Han skal juryere i kategorien teater. Juryens medlemmer presenteres etter tur på drommestipendet.no i søknadsperioden for Drømmestipendet 2024, som varer fram til 15. november 2023.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2024 presenteres – dagens medlem: Lise Forfang Grimnes

Forfatteren Lise Forfang Gimnes skal i 2024 delta i Drømmestipendets jury. Hun skal juryere i kategorien skapende skriving. Juryens medlemmer presenteres etter tur på drommestipendet.no i søknadsperioden for Drømmestipendet 2024, som varer fram til 15. november 2023.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2024 presenteres – dagens medlem: Martin Riedel

Sirkusartisten og -pedagogen Martin Riedel skal i 2024 delta i Drømmestipendets jury. Han skal juryere i kategorien sirkus. Juryens medlemmer presenteres etter tur på drommestipendet.no i søknadsperioden for Drømmestipendet 2024, som varer fram til 15. november 2023.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2024 presenteres – dagens medlem: Camilla Spidsøe

Danseren Camilla Spidsøe skal i 2024 delta i Drømmestipendets jury. Hun skal juryere i kategorien dans. Juryens medlemmer presenteres etter tur på drommestipendet.no i søknadsperioden for Drømmestipendet 2024, som varer fram til 15. november 2023.

Les mer

– Drømmestipendet er en viktig anerkjennelse for hele trekkspillmiljøet

Emma Sandseter-Selen har aldri sett seg tilbake etter at hun ble hekta på trekkspill og gammeldanssjangeren da hun var ni år. Som tjueåring håper hun at synliggjøringa hun får som drømmestipendvinner bidrar til at trekkspillere får respekten de fortjener.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2024 presenteres – dagens medlem: Ståle Gerhardsen

Bildekunstneren Ståle Gerhardsen skal i 2024 delta i Drømmestipendets jury. Han skal juryere i kategorien visuell kunst. Juryens medlemmer presenteres etter tur på drommestipendet.no i søknadsperioden for Drømmestipendet 2024, som varer fram til 15. november 2023.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2024 presenteres – dagens medlem: Siri Sveen Haaland

Siri Sveen Haaland, klesdesigner og UX-designer, skal i 2024 delta i Drømmestipendets jury. Hun skal juryere i kategorien åpen klasse. Juryens medlemmer presenteres etter tur på drommestipendet.no i søknadsperioden for Drømmestipendet 2024, som varer fram til 15. november 2023.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2024 presenteres – dagens medlem: Gjermund Larsen

Gjermund Larsen, folkemusiker (fiolinist) og komponist, skal i 2024 delta i Drømmestipendets jury. Han skal juryere i kategorien musikk. Juryens medlemmer presenteres etter tur på drommestipendet.no i søknadsperioden for Drømmestipendet 2024, som varer fram til 15. november 2023.

Les mer

Cengiz Al juryleder for Drømmestipendet 2024

Cengiz Al skal lede drømmestipendjuryen 2024. 25-åringen fra Lier, droppa en gang fotballen til fordel for dansen, og ble skuespiller nærmest ved en tilfeldighet. Seks år etter brakdebuten i «Skam» og andreplass i «Skal vi Danse», lever Cengiz Al ut skuespillerdrømmen han knapt våget tro på bare få år tilbake. Nå ser han fram til å gi unge kunst- og kulturutøvere mulighet til å realisere drømmene sine.

Les mer

Søknadsportalen åpen for Drømmestipendet 2024

Grunn til ungdommelig glede: Ungdom i alderen 18–25 år i 2024 og som holder på med kunst og kultur, kan nå søke Drømmestipendet 2024 og gi seg selv sjansen til å få 30 000 kroner samt mye anerkjennelse og synliggjøring.

Les mer

Stipendvinner Synne tilbake til Trondheim Calling – nå som artist

Det er utrolig stas endelig å få spille på Trondheim Calling! Jeg har jo søkt om å få spille der sikkert fire–fem ganger – uten hell – så det er digg at det går til slutt. Det sier poprockartisten Synne Sørgjerd, debutant på en av landets største og viktigste musikkonferanser og -festivaler. Men hun har da allerede viktig Trondheim Calling-erfaring i sekken – som drømmestipendambassadør.

Les mer
Grafikk med Drømmestipend-tema

Kunstnerdrømmen ble til virkelighet

I anledning Drømmestipendets tiårsjubileum har vi laget "hva gjør du i dag?"-intervjuer med ti av ungdommene som fikk stipend i Drømmestipendets første år, 2004. Line Gulsett er den sjuende.

Les mer

Jesper fikk drømmestipend overrakt under Arendalsuka

I dag ble et av årets siste drømmestipend overrakt, da danseren Jesper Sandvik ble gjort stas på. det skjedde passende nok i fødebyen Arendal under Arendalsuka. Dermed er samtlige av årets 50 drømmestipend overrakt. Og om en måned – fredag 15. september – åpner søknadsportalen for Drømmestipendet 2024.

Les mer

Norsk Tipping jubilerer: Statsråd delte ut drømmestipend – og Drømmestipendet fortsetter

Drømmestipendet var i høyeste grad synlig da Norsk Tipping feiret sitt 75-årsjubileum i dag. Under markeringa på Hamar overrakte kulturminister Anette Trettebergstuen to drømmestipend, og drømmestipendvinnere var også på scenen som utøvere. Og nå er det også bestemt at stipendordningen fortsetter.

Les mer

Stipendutdelinger landet rundt: Ekstra vårglede for 50 ungdommer

Blomster, fuglesang, insekter, bar asfalt og glimt av sol er det vi ønsker oss om våren, opplyser Google. For 50 ungdommer er det minst én ekstra grunn til vårglede i år: De får overrakt drømmestipend, pålydende 30 000 kroner, på det som for mange blir svært fine og minneverdige arrangement.

Les mer

Drømmestipendet jazzet opp Marens musikerdrøm

Maren Pernille Vartdal Skjong (19) ble svært overrasket og hoppende glad da hun ble tildelt Drømmestipendet. I tillegg til anerkjennelse og påfyll av inspirasjon betyr 30 000 drømmestipendkroner at trompetisten får realisert drømmen om å reise til jazzens arnested: New Orleans.

Les mer

Drømmestipendet viktig bekreftelse for samtidsdanseren Casper

Tildelinga av Drømmestipendet har gitt Casper Tveteraas Hauge påfyll av selvtillit og inspirasjon og ikke minst: Bekreftelse på at han har noe å fare med som samtidsdanser.

Les mer

– Drømmestipendet tar meg nærmere musikerdrømmen

For låtskriver og artist Elina Ijäs stikker musikerdrømmen dypere enn det å kunne leve av lidenskapen som har fulgt henne siden barnsbein. Hun vil også gjøre en innsats for at samisk musikk skal få en naturlig plass i musikklivet i Norge. Med tildelinga av Drømmestipendet har 20-åringen fått midler til produksjonen av debutalbumet samt styrka tro på at hun vil lykkes.

Les mer

– Drømmestipendet gir meg tid og rom til å sette drømmeprosjekt ut i live

Gjennom dypdykk i diverse miljø, den menneskelige psyken og den nordnorske naturen, skaper Andrea White Hveding ukonvensjonell kunst og filmer som utfordrer, berører og overrasker. Med tildelinga av Drømmestipendet får multikunstneren frigjort tid til å realisere drømmen om å lage langfilm og kunstutstilling av hybridfilmen «Jorden hvisker til deg».

Les mer

Drømmestipendet frigjorde Mias undertrykte nysirkusdrøm

Mia Vang Baarstad har vært hekta på nysirkus i en årrekke, men våget knapt å si høyt at hun drømte om å leve av lidenskapen sin. Med tildelinga av Drømmestipendet 2023 gikk nysirkus fra å være en altoppslukende fritidsaktivitet til en konkret plan for hvordan hun skal realiser den lenge undertrykte drømmen.

Les mer

Drømmestipendet kjærkommen motivasjonsboost for forfatterspiren Bibi

Bibi Fatima Musavi satte journalistkarrieren på pause for å forfølge forfatterdrømmen. Med tildelinga av Drømmestipendet har 24-åringen fra Oslo fått en viktig bekreftelse på at valget er riktig samt påfyll av motivasjon, som gjør godt i fullførelsen av debutromanen.

Les mer

– Drømmestipendet er en energibooster uten sidestykke

Elisabeth Eilertsen Eldevik bruker omtrent all sin våkne tid på lidenskapen for scenekunst. Enten som skuespiller og teaterskaper eller som pedagog. Med tildelinga av Drømmestipendet fikk 24-åringen påfyll av inspirasjon og energi til å fortsette og skape teaterforestillinger som kan bidra til mer innsikt og aksept knyttet til stigmatiserte grupper og utenforskap.

Les mer

Drømmestipendet boostet Adrians lydbokdrøm

Barndommens soundtrack har satt dype spor hos trommeslager Adrian Cornelius Næss Vikan. Med tildelinga av Drømmestipendet ligger alt til rette for at 23-åringen kan ta dagens barnehagebarn med på en musikalsk reise via lydbokformatet og badeparkuniverset til Markus Parkus.

Les mer

– Drømmestipendet skaper ekstremt viktig synliggjøring    

Erle Trydal er kunstneren in spe som lenge bedyret at hun aldri skulle bli kunstner på fulltid. Men hun endra mening noen uker inn i det som egentlig skulle være et friår ved Strykejernet kunstskole. Med tildelinga av Drømmestipendet fikk 20-åringen ytterligere bekreftelse på at hun befinner seg på helt riktig sted – samt synliggjøring som hun sier blir gull verdt når hun skal etablere seg som utøvende kunstner.

Les mer

Ambassadørene kommer! Klare til å framsnakke og synliggjøre

Mange snakker godt om Drømmestipendet, og gjør en innsats for å fortelle andre om denne stipendordningen som årlig bringer 50 unge kunst- og kulturutøvere nærmere drømmene deres. Noen har det som jobb, andre gjør det som takknemlige stipendmottakere. Og så er det noen stipendmottakere som framsnakker og synliggjør stipendet ekstra mye – som drømmestipendambassadører.

Les mer

– Å få Drømmestipendet fylte meg med en ubeskrivelig glede og takknemlighet

Hun har tatt seg til semifinalen i Norske Talenter, opptrådt på Nobels fredsprisseremoni og livnærer seg i dag som frilansdanser. Like fullt kom Drømmestipendet 2023 som en stor og gledelig overraskelse for Shelmith Øseth fra Bergen. Hun er evig takknemlig og fast bestemt på å vise seg tilliten verdig.

Les mer

Bærum kan smykke seg med tre stipendvinnere – bare Oslo har flere

I år utmerker Bærum seg når det gjelder antall drømmestipendtildelinger. Blant 50 drømmestipendvinnere i 2023 er tre av dem nominert fra Bærum. Bare storkommunen/fylket Oslo har flere. Bærums stipendvinnerlag består av to musikere og en bildekunstner.

Les mer

Guro får ekstra drømmehjelp – fikk drømmetreff

Guro Kjensli Johansen fra Nes i Akershus ble ikke lite paff da hun plutselig fikk et drømmetreff i fanget. Nå får drømmen om å bli profesjonell tegner viktig næring gjennom besøk hos svært anerkjente Storm Studios og spesialistkurs i bruk av elektronisk tegnebrett.

Les mer

50 drømmestipendvinnere er klare – se hvem de er

Ane fra Ringsaker får stipend. Christian fra Nesodden likeså, og 48 andre unge kunst- og kulturutøvere. Nå er det klart hvilke dyktige, ambisiøse ungdommer med herlige kunst- og kulturdrømmer som er vinnere av Drømmestipendet 2023. Her på drommestipendet.no kan du nå se hvem som får 30 000 kroner og verdifull anerkjennelse og synliggjøring.

Les mer

Stor mann ønsker din store Drøm

Han er ruvende både fysisk og i norsk musikkliv; jurylederen for Drømmestipendet 2009. Nå håper Frode Alnæs at alle norske kommuner gir noen blant sine unge kulturutøvere sjansen til å realisere sin store drøm.

Les mer

Drømmestipendet 2023: 470 nominerte presenteres

Nå kan 470 unge kunst- og kulturutøvere smile litt ekstra blidt og bredt og stolt konstatere at de er nominert til Drømmestipendet 2023. Her kan du lese om hvem de er, og se og høre hva de gjør, kan og drømmer om som kunst- og kulturutøvere.

Les mer

555 søkere til Drømmestipendet 2023

555 unge kunst- og kulturutøvere har fått sine søknader til Drømmestipendet 2023 godkjent av stipendutdelerne Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Nå skal søknadene ut til kommunene der ungdommene har vokst opp, for å få nominasjonsstempel eller ikke. Normalt vil de aller fleste ende opp som nominasjoner som skal vurderes av neste års drømmestipendjury.

Les mer

– Drømmestipendet er en unik mulighet for kulturutøvere som våger å drømme stort

Hun har gjort braksuksess med bandet KEIINO og etablert seg som en av landets mest folkekjære artister. Selv er ikke Alexandra Rotan i tvil om at evnen til å drømme stort, har vært viktig for at hun nå lever ene og alene av musikken. Derfor håper jurylederen for Drømmestipendet 2023 at unge kunst- og kulturutøvere tar turen til søknadsportalen innen tirsdag 15. november kl. 12.00 og gir seg sjansen til å bli én av 50 stipendvinnere i 2023.

Les mer

Drømmestipendet løftet Tuvas allerede høytsvevende drøm

Tuva Kristiansen har aldri sett seg tilbake etter at hun droppa ut av videregående og deretter fant lidenskapen for sirkus og spesielt for sirkusdisiplinen tissue. Med tildelinga av Drømmestipendet har 20-åringen fått anerkjennelse som er gull verdt når hun skal bruke luftakrobatikk til å fremme kvinnekroppens naturlige vesen.

Les mer

Realiserer plateutgivelsesdrøm med Drømmestipendet

To år etter at Sara Rose Zadig skrev sin aller første låt, fikk hun tildelt Drømmestipendet. Pengene sørget for at hun og musikerkjæresten Gjest Kvåle kunne fullføre produksjonen av debutalbumet. Dermed er en stor del av 21-åringens drøm snart en realitet.

Les mer

– Drømmestipendet en anerkjennelse til alle som elsker cosplay

Jubelen hennes sto i taket, da Anniken Blokkhus fant navnet sitt på lista over årets drømmestipendvinner. Tildelinga boostet ikke bare egen tro på at hun har det som skal til for å kunne livnære seg som kostymemaker. Drammensjenta fikk også en bekreftelse på at lidenskapen for cosplay har en verdi som strekker seg langt utenfor henne selv.

Les mer

Drømmestipendet boostet Vetles hårete musikerdrøm

Vetle Røsten Granås har hatt flust med gjeve skuespilleroppdrag siden han debuterte på teaterscenen som seksåring. Som drømmestipendvinner i kategorien musikk, har Vetle fra Verdal fått bekreftelse på at han også har noe å fare med som musiker. Nå drømmer 20-åringen om å bidra til at swingjazz og storbandmusikk får en ny storhetstid.

Les mer

Drømmestipendet løftet Synnes dansedrøm

Med et brennende ønske om å koreografere og produsere inspirerende verk samt skape trygge og gode arbeidsplasser for morgendagens dansere, strekker drømmen til Synne Lundesgaard seg langt utover det å livnære seg som utøvende danser. Med tildelinga av Drømmestipendet fikk tromsøjentas drøm en solid vitamininnsprøytning.

Les mer

Årets drømmestipendvinnere hyllet på Drømmefestivalen 2022

Årets vinnere av Drømmestipendet ble gjort ekstra stas på - på Drømmefestivalen 2022. Lørdag 22. oktober var mange av årets stipendvinnere samla på Hamar, sammen med  drømmestipendambassadører og andre «gode venner» av Drømmestipendet. Der fikk de faglig påfyll og nyttig bransjekunnskap samt en staselig festmiddag med mange kunstneriske innslag og overraskelser. 

Les mer

– Utrolig fint og viktig å få ambisjonene verdsatt gjennom Drømmestipendet

Gabriel Punsvik Gluch har jobbet hardt og målrettet gjennom mange år for å realisere drømmen om å bli profesjonell cellist. Selv mener 22-åringen fra Kristiansand at Drømmestipendet er et kvalitetsstempel som verdsetter både ferdigheter og ambisjoner, hvilket betyr at troa på han skal lykkes, også er styrket.

Les mer

– Anerkjennelse som gir kulturskolen nye muligheter

Kommunetanken er den overordnete tanken, når kulturskolerektor Julianne Hauge går inn i drømmestipendmodus. Rektoren ved Ulstein kulturskule mener bestemt at ordningen er viktig og relevant også for skoleslaget, og at det er givende å gjøre en jobb både i forhold til stipendnominasjoner og -utdelinger samt aktiviteter som kan følge etter utdelingene.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2023: Fulltallig og klar til innsats

Drømmestipendjuryen 2023 er fulltallig og klar til innsats når mange hundre søknader skal vurderes. Juryleder Alexandra Rotan har med seg 20 medarbeidere i juryen som skal vurdere alle søknadene fra ungdommene som søker Drømmestipendet 2023 og velge ut de 50 som skal få 30 000 kroner hver i stipend i 2023.

Les mer

Årets drømmestipendvinnere hylles på Drømmefestivalen 2022

Årets vinnere av Drømmestipendet gjøres ekstra stas på, når Drømmefestivalen 2022 arrangeres lørdag 22. oktober. Denne dagen er årets stipendvinnere sammen med  drømmestipendambassadører og andre «gode venner» av Drømmestipendet invitert til Hamar – til både faglig påfyll, nyttig bransjekunnskap samt festmiddag med mange kunstneriske innslag og noen overraskelser. Alexandra Rotan, juryleder for Drømmestipendet 2023, kommer også.

Les mer

Drømmestipendet feide Guros frykt til side

Musikkteaterscenen og historiefortelling gjennom sang, dans og drama, er ikke bare drømmeyrket for Guro Bø Kaasa, det er nærmest et kall. Like fullt var tanken på å gå all in for drømmen skremmende for den driftige 20-åringen – en frykt som ble eliminert med tildelinga av Drømmestipendet.

Les mer

Drømmestipendvinner Tiril snart klar med singeldebut

For Tiril Jackson ble tildelinga av Drømmestipendet en viktig anerkjennelse som boostet både selvtillit og motivasjon. I oktober slipper låtskriveren og artisten debutsingelen «Bored», og dermed blir en stor deldrøm en realitet for 23-åringen fra Senja.

Les mer

Drømopplevelse til Marte: Får jobbe med produsenten og låtskriveren Rob Wells

Overraskelsen ble stor for drømmestipendvinner Marte Hallingstad Barstad, da hun uten forvarsel og uten anelse fikk vite at hun får en Drømopplevelse: Hun får oppfylt en drøm om å få jobbe med den kanadiske låtskriveren og produsenten Rob Wells.

Les mer

Alexandra Rotan juryleder for Drømmestipendet 2023

Hun er popartist med stjernestempel og mye suksess i bagen. Nå er hun klar for en ny stor oppgave: Alexandra Rotan blir juryleder for Drømmestipendet 2023. 26-åringen skal lede juryen som skal velge ut 50 unge kunst- og kulturutøvere som neste år skal få hvert sitt drømmestipend på 30 000 kroner. Det er nå mulig å søke Drømmestipendet for 2023. 

Les mer

Ny «drømmemedarbeider» på drømmestipendlaget

Snart er det søknadstid for Drømmestipendet 2023 – 15. september åpner søknadsportalen. Stipendutdelerne Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping ruster seg til ny stipendsesong, og har en ny medarbeider klar på laget. Marita Helen Hansen synes hun har fått drømmejobben.

Les mer

Eline fikk gjevt dirigentoppdrag i kjølvannet av Drømmestipendet

Eline Storheim hadde knapt rukket å ta innover seg det faktum at hun var én av årets 50 drømmestipendvinnere – før det tikket inn et dirigentoppdrag fra Manger Musikklag.

Les mer

Drømmestipendet viktig bekreftelse for Idunns – bokstavelig talt – hårete drøm

Når Idunn Feyling sier at hun drømmer om å bidra til å revolusjonere landets bærekraftighet ved å bruke menneskehår som materiale i designene sine, blir hun møtt med alt fra undring til regelrett avsky. Med tildelinga av Drømmestipendet fikk multimediaartisten en kjærkommen aksept for visjonen sin, og en plattform hun skal bruke for alt den er verdt – for å endre folks tankesett.

Les mer

August fikk umiddelbar uttelling av Drømmestipendet

August Stubø alias popartisten Gus Polden hviler ikke på laurbærene selv om han briljerer som soloartist med ep-en «Tidlig Forhold». Med tildelinga av Drømmestipendet fikk 26-åringen påfyll av inspirasjon samt midler til å reise bort for å skrive tekster til den stadig voksende låtbanken.

Les mer

Drømmestipendet løftet Marias mestringsfølelse til himmels

Med en brennende lidenskap for historiefortelling, drømmer Maria Enora om å bruke dans, sang og drama til å forene mennesker på tvers av landegrenser, kultur og språk. Tildelinga av Drømmestipendet boosta mestringsfølelsen – så vel som troa på at alle kulturutøverdrømmene er innen rekkevidde.

Les mer

Drømmestipendet styrker Henriettes musikkprodusentdrøm

Henriette Linja hoppet av en akademisk universitetsutdannelse for å satse på musikken. Resultatet er et tosifret antall utgitte låter, over 3,5 millioner avspillinger på strømmetjenester samt et ferskt medlemskap i den gjeve drømmestipendfamilien. Med tildelinga har 23-åringen fått bekreftet at hun har gjort mye riktig samt påfyll av motivasjon til å jage drømmen om å skape seg et navn som musikkprodusent.

Les mer

Årets første utdeling – til tre vinnere fra Fredrikstad

Lørdag 2. april begynner det. Det er sesongstart for utdeling av Drømmestipendet 2022. Tre unge kunst- og kulturutøvere fra Fredrikstad er de første vinnerne som får 30 000 kroner og verdifull synliggjøring.

Les mer

Drømmestipendet ble en viktig bekreftelse for kunststudenten Elias

Det skulle knapt gå tre år fra Elias Ravn Iversen oppdaget lidenskapen for visuell kunst, til han ble en av drømmestipendjuryens 50 utvalgte. Med tildelinga har 19-åringen fått en stor selvtillitsboost og en viktig bekreftelse på at valget om å gå all in for kunsten, var helt riktig.

Les mer

Tron-Petter mener Drømmestipendet er ekstra viktig for forfatterspirer

Tron-Petter N. Aunaas fra Rælingen i Viken har hatt dikt på trykk i tidsskrift og antologier, skrevet manus for teaterproduksjoner og debuterer snart som episodeforfatter for tv-mediet, for NRK-serien «Rykter». Men veien fra idé til ferdigskrevet produkt kan være lang og ensom å gå, og derfor mener drømmestipendvinneren at eksponeringen og boosten mange unge skrivende får gjennom Drømmestipendet, er svært viktig.

Les mer

Drømmestipendet gir Eva større kunstnerisk frihet

For kunstfagstudenten Eva Hansen Sjøvold er bedre økonomi ensbetydende med større kunstnerisk frihet. Med tildelinga av Drømmestipendet 2022 ligger dermed alt til rette for at 20-åringen fra Rana kan fortsette å utforske hvordan hun kan bruke malerpenselen og lerretet som et verktøy mot fordommer og intoleranse – for så å sette sitt preg på samtidskunsten.

Les mer

Drømmestipendet har gitt Marte flere byggesteiner som popartist

For Marte Hallingstad Barstad alias artisten Maya Roxo handler drømmen vel så mye om å skape seg en selvstendig musikkarriere, som kommersiell suksess. Med tildelinga av Drømmestipendet 2022 har låtskriveren og artisten fra Ulstein fått flere byggesteiner til sitt store musikalske prosjekt: Et bærekraftig entreprenørskap, som står seg langt inn i framtida.

Les mer

Drømmestipendet hjelper Amanda å gjøre drøm til virkelighet

Ti år etter at hun flyttet hjemmefra for å forfølge skuespillerdrømmen, ble Amanda Ovesdottir Storaunet nylig én av 50 unge kunst- og kulturutøvere som kunne slippe jubelen løs som vinnere av Drømmestipendet 2022. Med 30 000 drømmestipendkroner kan 25-åringen fra Lierne bruke mer tid på egne kunstneriske prosjekt, for så å realisere drømmen om å leve ene og alene av det hun virkelig brenner for.

Les mer

Årets 50 drømmestipendvinnere er klare – se hvem de er

Tuva fra Birkenes får stipend. Gard fra Rendalen likeså, og 48 andre unge kunst- og kulturutøvere. Nå er det klart hvilke dyktige, ambisiøse ungdommer med herlige kunst- og kulturdrømmer som er vinnere av Drømmestipendet 2022. Her på drommestipendet.no kan du nå se hvem som får 30 000 kroner og verdifull anerkjennelse og synliggjøring.

Les mer

Drømmestipendet 2022: 400 nominerte presenteres

Nå kan 400 unge kulturutøvere smile litt ekstra blidt og bredt og stolt konstatere at de er nominert til Drømmestipendet 2022. Her kan du lese om hvem de er, og se og høre hva de gjør, kan og drømmer om som kulturutøvere.

Les mer

– Drømmestipendet vil definitivt ta meg nærmere musikerdrømmen

Henrik Økland lever og ånder for musikken, og kan ikke forestille seg et bedre yrke enn å livnære seg ene og alene som låtskriver, artist og musikkprodusent. 22-åringen er ikke i tvil om at tildelinga av Drømmestipendet vil bidra til at drømmen blir til virkelighet. Ungdom i alderen 18-25 år kan ennå søke Drømmestipendet 2022, men fristen er nær: Søknaden må leveres innen torsdag 2. desember kl. 12.00.

Les mer

Drømmestipendet løfta skuespiller Arjans skrivedrømmer

Arjan Nilsen har på ingen måte slutta å drømme, selv om skuespillerdrømmen er realisert. Med tildelinga av Drømmestipendet i kategorien skapende skriving, fikk 24-åringen boosta troa på at han også kan virkeliggjøre drømmen om å produsere tekster som berører og engasjerer teaterpublikum så vel som poesientusiaster og bokelskere.

Les mer

Hiphopdanseren Mathias får realisert drømmetur til NY

Etter halvannet år med pandemi-amputerte inntekter, ble drømmen om å reise til hiphopdansens fødeby fryktelig fjern for Mathias Lind Engelstad. Med tildelinga av Drømmestipendet har han fått anerkjennelse for det han har oppnådd som utøvende danser og pedagog samt økonomiske muskler til å virkeliggjøre drømmen om The Big Apple.

Les mer

Årets drømmestipendvinnere hyllet på Drømmefestival

Årets 50 vinnere av Drømmestipendet ble 6. november gjort ekstra stas på, da tidenes første Drømmefestival ble arrangert. Her var det rom for både faglig påfyll, nyttig bransjekunnskap samt festmiddag med mange kunstneriske innslag og noen overraskelser.

Les mer

Drømmestipendet ble viktig bekreftelse for Una Aurora

Una Aurora Sand Venås drømmer om å gjenskape nattens drømmer ved å kombinere eksperimentell musikk, dystopisk scenografi og visuell kunst. Med tildelinga av Drømmestipendet kom også den viktige bekreftelsen på at det også er rom for kunstuttrykk som ikke er å anse som mainstream.

Les mer

Drømmestipendet fornya Sofias tro på at drømmen ennå er mulig å nå

Ettervirkninger av kyssesyken var nær ved å knuse Sofia Ryan Sondresens store drøm om å bli profesjonell trapeskunstner. Tildelinga av Drømmestipendet ga henne påfyll av inspirasjon og motivasjon til å fortsette arbeidet for at nysirkusdrømmen skal bli en realitet.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2022: Fulltallig og klar til innsats

Drømmestipendjuryen 2022 er fulltallig og klar til innsats når mange hundre søknader skal vurderes. Juryleder Trygve Skaug har med seg 21 medarbeidere - ti kvinner, elleve menn - i juryen som skal vurdere alle søknadene fra ungdommene som søker Drømmestipendet 2022 og velge ut de 50 som skal få 30 000 kr hver i stipend i 2022.

Les mer

Drømmestipendet fyrte opp under Aleksanders radikale teaterdrøm

Etter seks år i utlandet vendte Aleksander Varadian Johnsen tilbake til Norge med en drøm om å skape teaterforestillinger som kombinerer sylskarp samfunnskritikk og aktivisme med kollaborativ scenekunst. Med tildelinga av Drømmestipendet 2021 er 25-åringen mer tent enn noen gang på å gjøre drøm til virkelighet.

Les mer

Drømmestipendet framskynda Veronicas singeldebut

Vero Noah, eller Veronica Andersen som hun egentlig heter, har opptrådt med og laget musikk for flere andre artister, mens hun har spinket og spart for å realisere drømmen om å gi ut sin egen musikk. Med 30 000 drømmestipendkroner kunne 22-åringen ferdigstille produksjonen av singelen «Humble», som ble utgitt 7. oktober.

Les mer

Ellinor håper hennes drømmestipend kan inspirere andre

Etter å ha forfulgt dansedrømmen i London via Bodø, Trøndelag og Barcelona, har Ellinor Staurbakk vendt tilbake dit hun har sine nordnorske røtter, og der livnærer hun seg som profesjonell danser. 24-åringen håper at anerkjennelsen og oppmerksomheten hun har fått som drømmestipendvinner kan inspirerer andre unge kulturutøvere til å forfølge drømmene sine.

Les mer

Drømmeopplevelse: Lea fikk møte Håkon Gullvåg

I vår fikk trondheimsjenta Lea Alstad Drømmestipendet, og attpåtil kom en "ekstragave" hennes vei: En Drømopplevelse, i form av et møte med et forbilde, maleren Håkon Gullvåg. Nå er møtet virkeliggjort, og Lea er storfornøyd med den opplevelsen.

Les mer

Heidi Ruud Ellingsen: – Jeg fikk Drømmestipendet på perfekt tidspunkt

Da Heidi Ruud Ellingsen mottok Drømmestipendet i 2007 hadde hun allerede fått sin profesjonelle scenedebut, men var usikker på om hun hadde det som krevdes for å realisere drømmen om å livnære seg som skuespiller, sanger og danser. Tildelinga ga henne selvtillitsboosten og motivasjonen akkurat da hun trengte dette aller mest.

Les mer

– Drømmestipendet skaper framtidas kulturutøvere

Som medlem av drømmestipendjuryen 2022 får Torodd Wigum mulighet til å gjøre det dirigenten anser som en viktig del av sitt profesjonelle virke: Å bidra til framveksten av neste generasjons kunst – og kulturutøvere. Han mener bestemt at egenverdien i musikk strekker seg langt utover ren underholdning.

Les mer

Trygve Skaug juryleder for Drømmestipendet 2022

Trygve Skaug er den folkekjære artisten, låtskriveren og lyrikeren som har bidratt til at en poesibølge skyller over sosiale medier. Selv mener 36-åringen at det er drømmene som har drevet fram arbeidet bak suksessen, og derfor var han heller aldri i tvil da han ble spurt om å lede neste års drømmestipendjury.

Les mer

Søknadsportalen åpen for Drømmestipendet 2022

Ungdom i alderen 18–25 år i 2022 som holder på med kunst og kultur – alene eller sammen med andre – kan nå søke Drømmestipendet 2022 og gi seg selv sjansen til å motta 30 000 kroner samt mye anerkjennelse og synliggjøring. Fra 15. september 2021 og fram til 2. desember 2021 kl. 12.00 er det mulig å søke Drømmestipendet 2022.

Les mer

Tuva fikk drømopplevelse i København – les hennes eget reisebrev

I 2020 fikk sangeren Tuva Frydenlund Drømmestipendet, og i februar i år fikk hun vite at hun attpåtil var mottaker av en Drømopplevelse – en ekstragave fra stipendutdelerne Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd. Tuvas drømopplevelse var et møte med mezzosopranen Adrian Angelico. Nå er møtet realisert og en begeistra Tuva forteller om en flott opplevelse.

Les mer

Drømmestipendet gjør at Ida kan jage operadrømmen via Italia

Med påfyll av selvtillit, inspirasjon og 30 000 kroner gjennom Drømmestipendet 2021, ligger alt til rette for at sangeren Ida Eid Tunestveit får oppfylt et ønske hun har båret på i lang tid: Å forfølge operadrømmen i Puccinis hjemby.

Les mer

Her er alle mottakerne av Drømmestipendet 2021

Her er samtlige 50 mottakere av Drømmestipendet 2021 på ett brett. Etter utdelinger landet rundt siden starten av mai kan du nå her på drommestipendet.no se hvem alle de dyktige, talentfulle, ambisiøse ungdommene er.

Les mer

Drømmestipendet intensiverte Filips skuespillerdrøm

Filip Kremner har jobbet hardt og målrettet i flere år, for å leve ene og alene av lidenskapen for skuespill. Tildelinga av Drømmestipendet har gjort 19-åringen – om mulig – enda mer sulten på å gjøre drøm til virkelighet.

Les mer

Drømmestipendet booster Dilans forfatterdrøm

Dilan Rasol drømmer om å gi ut bøker som skaper engasjement og debatt rundt tabubelagte tema. Tildelinga av Drømmestipendet har gitt ham troa på at det er nettopp en slik forfatter han kan bli.  

Les mer

– Drømmestipendet bekrefter at også uvanlige drømmer er verdt å satse på

For fiolinisten Inga Gorset ble tildelinga av Drømmestipendet en flott anerkjennelse og et entydig bevis på at drømmen hennes – om å sette klassisk improvisasjon på agendaen – er relevant. Nå skal 25-åringen bruke drømmestipendkronene på musikalsk skattejakt.

Les mer

Drømmestipendet kickstarter Eivinds sjongleringsdrøm 

Eivind Dragsjø drømmer om at sjonglering skal bli en integrert del av kroppsøvingsfaget, og at disiplinen blir noe absolutt alle kan drive med. Tildelinga av Drømmestipendet har gitt ham påfyll av motivasjon samt økonomiske muskler til å få fortgang i arbeidet som står foran ham.

Les mer

Drømmestipendet forsterka Bens ønske om å rekruttere flere gutter til dansemiljøet

For Ben Nguyen ble tildelinga av Drømmestipendet en viktig bekreftelse på at drømmen om å bli profesjonell danser, er realiserbar. Nå drømmer den ambisiøse kunsthøgskolestudenten enda sterkere om å inspirere flere gutter til å begynne med dans.

Les mer

Veronika drømmer om å tilby opera til Distrikts-Norge

Veronika Karlsen jobber ikke bare beinhardt for å realisere drømmen om å bli profesjonell operasanger. 25-åringen drømmer også om å bidra til at opera blir tilgjengelig for folk i distriktene. Tildelinga av Drømmestipendet har løfta hennes tro på at begge drømmene er innenfor rekkevidde.

Les mer

– Drømmestipendet gir meg en enorm trygghet

Selv om Kristian Johan Gjertsen sjelden er arbeidsledig som frilansmusikalartist og -skuespiller, har et vaklende selvbilde vært et forstyrrende element i det daglige. Beskjeden om at han var én av årets 50 drømmestipendvinnere løfta både 26-åringens selvtillit og drømmen hans – om å entre MGP-scenen med egenskreven låt.

Les mer

Stolt og ydmyk drømmestipendvinnende tvillingduo

Tvillingsøstrene Maren og Charlotte Wallevik Hansen har stor suksess som folk-, country- og viseduoen Oakland Rain. Nå håper de stolte mottakerne av Drømmestipendet at tildelinga vil bidra til et internasjonalt gjennombrudd med deres pop-alter ego The Ella Sisters.

Les mer

– Drømmestipendet gagner hele samfunnet

Olea Mork Helland er ikke i tvil om at Drømmestipendet ikke bare vil øke hennes egne muligheter til å realisere drømmen om å bli tegneseriefilmskaper på fulltid, stipendordninga er også viktig i et samfunnsperspektiv.

Les mer

– Drømmestipendet betyr enormt mye, og kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt

Dansedrømmen til Tuva Ring har på ingen måte blitt svekket selv om pandemien har truffet kulturfeltet med full kraft. Med tildelinga av Drømmestipendet har 24-åringen fått påfyll av selvtillit og motivasjon samt midler til å realisere drømmen om å skape noe helt eget.

Les mer

Drømmeopplevelse som overraskelse til Tuva

I fjor jubla Tuva da hun fikk vite at hun fikk Drømmestipendet 2020. Denne uka ble tromsøjenta igjen veldig glad, da hun ble overraska med en ekstra drømgave fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

Les mer

Drømmestipendet 2021: 660 nominerte presenteres

660 unge kulturutøvere kan nå smile litt ekstra blidt og bredt, og stolt konstatere at de er nominert til Drømmestipendet 2021. Her kan du lese om hvem de er, og se og høre hva de gjør, kan og drømmer om som kulturutøvere.

Les mer

802 søkere til Drømmestipendet 2021 – ny nominasjonsrekord ventes

802 unge kunst- og kulturutøvere har søkt Drømmestipendet 2021. Dette er det høyeste antallet søkere i Drømmestipendets historie, og vil trolig betyr at også antallet nominerte blir rekordhøyt - med meget god margin. Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping finner det svært gledelig at interessen for «nye» Drømmestipendet er så god.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2021 er fulltallig og klar til innsats

Drømmestipendjuryen 2021 er fulltallig og klar til innsats i 2021. Juryleder Frida Ånnevik har med seg 19 medarbeidere - åtte kvinner, elleve menn - i juryen som skal vurdere alle de ungdommene som søker Drømmestipendet 2021 og deretter velge ut de 50 som skal få 30 000 kr hver i stipend i 2021.

Les mer

Drømmestipendet ga Synne trygghet rundt karrierevalg

Da Synne Pettersen Røisgård mottok Drømmestipendet hadde hun allerede bestemt seg for å reise til England for å forfølge drømmen om å bli kostymedesigner på heltid. Like fullt ble tildelinga bekreftelsen som fjernet siste rest av tvil om at hun hadde valgt riktig karrierevei.

Les mer

– Drømmestipendet har gjort meg modigere

Konstanse Fjellvang driver med drama, musikk og skriving om hverandre, og kan ikke forestille seg et liv uten muligheten til å skape kunst. Selv mener harstadjenta at tildelinga av Drømmestipendet har gjort henne til en modigere kulturutøver.

Les mer

– Drømmestipendet kan utgjøre en enorm forskjell

Hun har mottatt Drømmestipendet, har vært med i drømmestipendjuryen og er nå drømmestipendambassadør. Ulvhild Hunstad Løwø (20) vet mye om hvor stor forskjell en tildeling kan utgjøre for en ung kulturutøver.  

Les mer

– Snøballen begynte å rulle etter tildelinga av Drømmestipendet

Etter at Thomas Blix (19) mottok Drømmestipendet 2020, har den unge billedkunstneren in spe fått en rekke utstillingsmuligheter med påfølgende salg. Selv mener han at stipendtildelinga har hatt en snøballeffekt.

Les mer

Tildelinga av Drømmestipendet 2012 inspirerer fortsatt Vivian

Pianisten Vivian Louise Tsui er sikker: Drømmestipendet 2012 ble en viktig kilde til motivasjon og selvtillit, som fortsatt inspirerer henne i arbeidet for at musikerdrømmen skal bli en realitet.

Les mer

Drømmestipendet ble viktig bekreftelse og motivator for Sigyn

Sigyn Åsa Sætereng var bare 15 år da hun flyttet fra Hammerfest til Oslo for å følge dansedrømmen. Tildelinga av Drømmestipendet fire år senere, ble en viktig bekreftelse på at hun hadde gjort mye riktig – samtidig som hun fikk motivasjon til å fortsette å jobbe mot å leve ene og alene av sin lidenskap for dans.

Les mer

Øystein klar for å ta musikerdrømmen til neste nivå

Elleve år etter at Øystein Wangen mottok Drømmestipendet, er han en ettertraktet gitarist, komponist og produsent, som samarbeider med musikere i både inn- og utland. Nå satser 25-åringen på å etablere seg som soloartist.

Les mer

Synne har tatt store steg nærmere musikerdrømmen    

Da Synne Sørgjerd mottok Drømmestipendet i kategorien skapende skriving i 2014, var den store drømmen å livnære seg som låtskriver og utøvende artist. Med seks låter ute på Spotify og neste EP rett rundt hjørnet, begynner drømmen å skru seg til for 23-åringen.

Les mer

Ingeborg Walther: – Drømmestipendet ble et karrieredefinerende øyeblikk

Ingeborg Walther (20) er ikke i tvil: Tildelinga av Drømmestipendet i 2013 ble et vendepunkt som har vært helt avgjørende for hennes videre satsing som artist. Sju år senere er hun én av fem* gjenværende deltakere i NRK-konkurransen Stjernekamp, og kjemper om tittelen «Norges ultimate entertainer.»

Les mer

Anna lever ut dansedrømmen – som Drømmestipendet ga henne mot til å satse på

Tildelingen av Drømmestipendet i 2010 ble anerkjennelsen og pådriveren Anna Sterud Hellandsvik (28) trengte for å våge full satsing på en dansekarriere. I dag lever hun av lidenskapen – som utøvende danser og pedagog.

Les mer

Askil Holm tror «Nye Drømmestipendet» vil treffe enda bedre

Askil Holm var selv pur ung da toppen av lykke var å drive med musikk. Like fullt er ikke den suksessrike låtskriveren og artisten i tvil om at omleggingen av Drømmestipendet fører til at stipendordningen kommer til å treffe enda bedre.

Les mer

Søknadsportalen åpen for «nye» Drømmestipendet

Fra 1. oktober 2020 og i tre måneder framover er det mulig å søke Drømmestipendet 2021. Er du i alderen 18–25 år neste år og holder på med kunst og kultur – alene eller sammen med andre: Da kan du søke Drømmestipendet og gi deg selv sjansen til å få 30 000 kroner samt mye anerkjennelse og synliggjøring.

Les mer

Frida Ånnevik juryleder for Drømmestipendet 2021

En av grunnene til at jeg gjerne vil være juryleder for Drømmestipendet, er at jeg vet hvor stor forskjell et stipend kan utgjøre for unge kulturutøvere som kanskje er ferdig med utdanningen, men likevel er usikre på veien framover. Den største formen for anerkjennelse, er det å bli sett. Det pumper opp selvtilliten, gir næring til drømmen og motiverer en til å intensivere arbeidet.

Les mer

Her er samtlige mottakere av Drømmestipendet 2020

Her er samtlige 100 mottakere av Drømmestipendet 2020 på ett brett. Etter utdelinger landet rundt siden starten av mai kan du nå her på drommestipendet.no se hvem alle de dyktige, talentfulle, ambisiøse ungdommene er.

Les mer

Enda flere drømmer skal bli virkelig

En 17 år gammel suksesshistorie fortsetter. Det er klart for flere nye år med Drømmestipendet, etter at en ny avtale mellom Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd ble signert i dag.

Les mer

Drømmestipendet på turné i juni

Sesongen for utdeling av drømmestipend er i gang. På grunn av koronapandemien yter stipendutdelerne Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd i år litt ekstraservice til mange kommuner. I juni legger en egen drømmestipendbil ut på veien, med mannskap som i løpet av ti dager skal bistå ved stipendutdelinger til 26 ungdommer i 18 kommuner i 9 fylker.

Les mer

Mari fikk Drømmestipendet i 2018 – vant Idol 2020

Samtlige finalister i årets finale i TV 2-konkurransen Idol har tidligere blitt nominert til Drømmestipendet. I drømmestipendsammenheng lyktes Mari Eriksen Bølla fra Bryne best av de tre, og i Idol-finalen ble det igjen størst suksess for 15-åringen fra Time kommune.

Les mer

Drømmestipendet 2020: Snart er tida inne for utdelinger

Straks er det sesongstart for utdeling av Drømmestipendet 2020. 1,5 millioner kroner skal utdeles til hundre unge kulturutøvere som hver får 15 000 kr samt diplom og mye verdifull heder og synliggjøring. Julie Røssland fra Voss, Peder Myrbakken fra Stor-Elvdal og Ellinor Skartland fra Tana er tre av dem som venter spent på om de blir å finne blant de 100 utvalgte.

Les mer

Drømmestipendjuryen i gang med krevende arbeid – 445 nominasjoner vurderes

Denne uka er Drømmestipendets fagjuryer samlet for å vurdere samtlige av de 445 nominasjonene til Drømmestipendet 2020. Et krevende arbeid, som følges opp ved at drømjuryen i neste og siste runde sier sitt om de nominertes drømmer.

Les mer

Drømmestipendet 2020: 445 nominerte presenteres

445 unge kulturutøvere kan nå smile litt ekstra blidt og bredt, og stolt konstatere at de er nominert til Drømmestipendet 2020. Her kan du lese om hvem de er, og se og høre hva de gjør, kan og drømmer om som kulturutøvere.

Les mer

Drømmestipendet åpnet flere dører for Victor

Drømmestipendet har ikke bare gitt Victor Vogel (18) bekreftelse og påfyll av inspirasjon til å jage trompetistdrømmen. Økt oppmerksomhet rundt tildelingen har åpnet flere dører for stortalentet.

Les mer

Kristian vil at egne drømmestipendkronene skal komme andre til gode

Kristian Urdalen starta sin egen sirkusgruppe da han var 16 år, og har mer enn 250 show og opptredener på cv-en. Nå skal 19-åringen investere 15 000 drømmestipendkroner i utstyr slik at han kan gi publikum enda mer spektakulære sirkusopplevelser.

Les mer

– Drømmestipendet kom på et perfekt tidspunkt

Amalie Thing Helseth har drømt om å oppleve verden gjennom celloen i mange år. Med 15 000 drømmestipendkroner fikk 19-åringen finansiert reiser og opphold for prøvespill til musikkstudier i Tyskland, og dermed er et stort og viktig steg tatt for å gjøre drøm til virkelighet.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2020 er fulltallig og klar til innsats

Drømmestipendjuryen 2020 er fulltallig og klar til innsats i 2020. Juryleder Mona Berntsen har med seg 30 medarbeidere - 15 kvinner, 15 menn - i juryen som skal vurdere alle de ungdommene som nomineres til Drømmestipendet 2020 og deretter velge ut de 100 som skal få stipend i 2020.

Les mer

Julian og Sigurds drømmer om å bruke kunsten til mer enn underholdning

Tubaisten Sigurd og folkedanseren Julian drømmer om å bruke de kunstneriske ferdighetene sine til å forene og forbedre andres menneskers liv. Tildelingen av Drømmestipendet tidligere år brakte de to kulturutøverne sammen på et Drømmetreff, og dermed ble to drømmer løftet til nye høyder.

Les mer

Drømmestipendet løftet skapertrangen i Iris

Iris Abtahi er en allsidig tenåring som i tillegg til å spille fiolin, piano og gitar også synger, danser og produserer tekster på løpende bånd. Tildelingen av Drømmestipendet har inspirert henne til å skape mer og satse på å få maksimalt ut av alle lidenskapene sine.

Les mer

Stjernekamp-deltaker Andrea: – Drømmestipendet tok meg mye nærmere musikerdrømmen

Hun har sunget seg til en andreplass i TV 2-konkurransen The Voice, imponert både dommere og tv-seere i NRK-konkurransen Stjernekamp og skal snart slippe to nye låter. Ifølge Andrea Santiago bidro tildelinga av Drømmestipendet 2018 til at hun er nærmere drømmen sin enn noen gang. Nå er nominasjonsperioden i gang for Drømmestipendet 2020, og nye ungdommer kan få drahjelp mot sine kunsteriske drømmer.

Les mer

Drømmetreff ganger tre med Sandra Winther

Alle tre har de lyst til å se hvor langt de kan drive det innen visuell kunst. Da passet det helt fortreffelig for drømmestipendmottakerne Marte fra Mo i Rana, Malin fra Molde og Inga fra Leikanger å bli påspandert tur til Oslo for et "inspirasjons- og læretreff" med kunstneren og illustratøren Sandra Winther.

Les mer

– Drømmestipendet er viktig for det kunstneriske mangfoldet

Kulturskolelærer i visuell kunst, Brit Polden Sande, er veldig glad i Drømmestipendet og er ikke i tvil: Drømmestipendet omfavner drømmene og bidrar til økt kunstnerisk mangfold i samfunnet vårt. Nå er nominasjonsperioden i gang for Drømmestipendet 2020, og Polden Sande håper mange kunst- og kulturutøvende ungdommer velger å søke om å bli nominert.

Les mer

– Drømmestipendet ble en viktig bekreftelse

Da Gard Fauchald mottok Drømmestipendet 2019, fikk han bekreftelsen som fjernet enhver tvil: Musikkteaterhøyskolen var et helt riktig valg, og drømmen om å bli musikalartist er innen rekkevidde. Nå er nominasjonsperioden i gang for Drømmestipendet 2020, og Gard håper mange kunst- og kulturutøvende ungdommer velger å søke om å bli nominert.

Les mer

Mona Berntsen juryleder for Drømmestipendet 2020

Hun har verden som arbeidsplass og får danseoppdrag fra megastjerner som Justin Timberlake, Madonna og Chris Brown. Nå skal Mona Berntsen – som mange også kjenner som dommer i TV 2-konkurransen Norsk Talenter – lede juryarbeidet for Drømmestipendet 2020.

Les mer

– Drømmestipendet synliggjør både ungdom og kommunalt arbeid

Ved å gjøre Drømmestipendet til en del av virksomheten, har Lier kulturskole økt sin synlighet og styrket sin posisjon som et ressurs -og kompetansesenter. Den målrettete drømmestipendsatsingen har også bidratt til at kulturskolen har blitt et tilbud for flere.

Les mer

Delte Drømmetreff i inkluderingens tegn

De har begge fokus på at kunst og kultur kan brukes til å bekjempe utenforskap og skape inkluderende miljø. Hva er da mer naturlig enn at Sigurd Brevik og Julian Finnbråten Steinsrud delte et Drømmetreff, der de forente sine kunstneriske ferdigheter i en "hallingtubaduett" og skapte et vakkert øyeblikk for de andre deltakerne på inkluderingskonferansen =Vi 2019.

Les mer

Andrea fighter med stjernene – og drømmer om Broadway

Min største drøm er å synge i en musikal på Broadway foran en fullsatt sal. Sånn drømte Andrea Santiago da hun i fjor ble nominert til Drømmestipendet 2018. Stipend fikk hun, og nå kjemper den 18-årige måløyjenta med bravur i NRK-konkurransen Stjernekamp. Broadway er helt klart litt nærmere for Andrea som tok sine første kulturskolesangtimer for ti år siden.

Les mer

Her er alle de 100 drømmestipendmottakerne i 2019

Her er samtlige 100 mottakere av Drømmestipendet 2019 på ett brett. Etter utdelinger landet rundt siden mai kan du nå her på drommestipendet.no se hvem alle de dyktige, talentfulle, ambisiøse ungdommene er.

Les mer

Sesongen for stipendutdeling i gang – Bergen først ut

I 2019 ble Bergen først ut, hva gjelder å utdele drømmestipend. Og kommunen, som i år har vist ekstra stor iver i å nominere ungdom til Drømmestipendet, hadde sågar hele fire stipend å dele ut da stipendutdelingssesongen åpnet.

Les mer

Drømmestipendet 2019: Snart er tida inne for utdelinger

Straks er det sesongstart for utdeling av Drømmestipendet 2019 – 1,5 millioner kroner skal i løpet av våren utdeles til hundre unge kulturutøvere som hver får 15 000 kr samt diplom og mye verdifull heder og synliggjøring. 18-åringene Njord Kårason Fossnes fra Oslo og Elise Hjelmtveit Fjeldheim fra Haugesund er to av dem som venter spent på om de blir å finne blant de 100 utvalgte.

Les mer

Drømmestipendjuryen i gang med krevende arbeid – 486 nominasjoner vurderes

Denne uka er Drømmestipendets fagjuryer samlet for å vurdere samtlige av de 486 nominasjonene til Drømmestipendet 2019. Et krevende arbeid, som følges opp ved at drømjuryen i neste og siste runde sier sitt om de nominertes drømmer.

Les mer

Drømmestipendambassadører på Trondheim Calling

Fire drømmestipendmottakere er denne helga på ambassadøroppdrag i Trondheim - på Trondheim Calling. På landets største musikkonferanse er de rundt på mange arenaer for å promotere Drømmestipendet samt skaffe seg kunnskap som kan komme til nytte både for Drømmestipendet og for dem selv både som stipendambassadører og kulturutøvere.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2019 er fulltallig og klar til innsats

Drømmestipendjuryen 2019 er fulltallig og klar til innsats. Juryleder Hallgrim Hansegård har med seg 19 kvinner og 8 menn i juryen som skal vurdere alle de ungdommene som nomineres til Drømmestipendet 2019 og deretter velge ut de 100 som skal få stipend i år.

Les mer

Brukte stipendet til å bo med flyktninger i Algerie

Et stort sosialt engasjement og 15 000 drømmestipendkroner førte skribenten Sunniva Roligheten til de saharawiske flyktningleirene i Algerie. Nå håper 18-åringen fra Vestfold at penna hennes skal bidra til at flere får øynene opp for en av verdens glemte konflikter.

Les mer

Stipendet ble viktig bekreftelse på at Isas drøm kan realiseres

Isa Roll Gulbrandsen har ingen plan B. Hun lever og ånder for teater, og skal gi alt for at skuespillerdrømmen skal bli en realitet. Tildelinga av Drømmestipendet ble en viktig bekreftelse på at 16-åringen har gjort mye riktig, og at drømmen definitivt er liv laga.

Les mer

– Drømmestipendet kom da jeg trengte det som mest

Christoffer Holenbakken (18) har drømt om å gjøre lidenskapen for fotokunst til levebrød i flere år. Men var like fullt lenge i tvil om han hadde det som trengtes. Så kom tildelingen av Drømmestipendet.

Les mer

Drømmestipendet løftet Even Andrés gatekunstdrøm

Even André Jonassen drømmer om å gjøre grå, kjedelige vegger og gater i byer over hele landet til vakker kunst. Drømmestipendet ga 19-åringen bekreftelsen på at drømmen var liv laga – og 15 000 kroner til å kickstarte gatekunstdrømmen.

Les mer

Idol-finalen: Øystein fikk sin revansj

For fire år siden var det Kristian Raanes som kapra et drømmestipend, mens Øystein Herkedal Hegvik måtte nøye seg med en nominasjon. I årets Idol-finale fikk Øystein "revansj" da de to fremragende vokalistene fra Trøndelag barka sammen i TV 2-konkurransen.

Les mer

På vei opp trappa mot den store drømmen

Et stort talent, iherdig jobbing over mange år og 15 000 drømmestipendkroner har ført Miriam Hammersland flere viktige steg opp trappa som leder mot det som er den store drømmen: Å leve av dans både som utøver og koreograf . Nå står hun på trinnet som heter dansestudier.

Les mer

Lever ut drømmen som låtskriveren Siv Marit Egseth og artisten INGA

Da Siv Marit Egseth mottok Drømmestipendet i 2008, fikk hun selvtillit og motivasjon til å forfølge musikerdrømmen. Ti år senere er hun en ettertraktet låtskriver i både inn- og utland, og nylig slapp 26-åringen sin fjerde singel under artistnavnet INGA.

Les mer

Juryleder om Drømmestipendets betydning – og en bonus til noen av neste års stipendmottakere

Juryleder for Drømmestipendet 2019, Hallgrim Hansegård, har selv erfart betydningen av å bli sett, inspirert og rettledet som ung utøver av kunst og kultur. I et fem minutters videointervju som publiserer i dag forteller Hansegård blant annet om egne erfaringer, og om hvor viktig Drømmestipendet kan være for unge kulturutøvere. Og så røper han hva som venter noen av drømmestipendmottakerne i 2019 ...

Les mer

Iselin realiserte drømmen om egenprodusert album

Bare fire måneder etter at Iselin Leine mottok Drømmestipendet er hun ute med egenprodusert debutalbum. 16-åringens aller største drøm er dermed en realitet.

Les mer

Stipendmottakere blir drømmestipendambassadører

15 ungdommer som tidligere har fått Drømmestipendet har vært på seminar og gjennomført «utdannelsen» som gjør dem til førsteklasses ambassadører for Drømmestipendet.

Les mer

Realiserer drømmen om å starte kunstmagasin

Seks måneder etter at Tuva Rasmussen Tørresdal mottok Drømmestipendet, realiserer larvikjenta en av sine største, kulturelle drømmer: Første utgave av kunstmagasinet tvilpost utgis og lanseres 7. desember.

Les mer

Even André fikk Drømmetreff med Gøran Moya

Even André Jonassen (19) tok turen fra Steinkjer - der han studerer - til Bodø for å holde et kunstnerisk innslag på Kulturskoledagene. Der ventet det mer. For den unge, ambisiøse billedkunstneren ble overraska med et Drømmetreff i form av et møte med den anerkjente kunstneren og kunstfestivalarrangøren Gøran Moya.

Les mer

Linn Isabel får drømmetreffstøtte til pianokjøp

18-årige Linn Isabel Eielsen tok turen fra Haugesund til Stavanger for å opptre på en lederdag for kulturskoleledere i Rogaland. Opptre gjorde hun, men så venta det mer enn et forventa honorar ...

Les mer

Frikar-gründeren Hallgrim Hansegård juryleder for Drømmestipendet 2019

Hallgrim Hansegård er juryleder for Drømmestipendet 2019. Frikar-gründeren, danseren og koreografen skal bidra til at mange ungdommers kunst- og kulturdrømmer får verdifull "drahjelp" i 2019. Selv har han realisert drømmen om å utvikle hallingdansen til å bli en verdenskjent kunstform.

Les mer

Alexander Pavelich: – Drømmestipendet var en viktig bekreftelse

Da Alexander Pavelich mottok Drømmestipendet i 2007 fikk han en viktig bekreftelse på at han hadde tatt riktig valg da han helt nylig hadde bestemt seg for å følge musikerdrømmen. Elleve år senere har 30-årige Alexander musikken som levebrød og kjemper om tittelen «Norges ultimate entertainer» i NRK-konkurransen Stjernekamp.

Les mer

Stjernekamp-Ella: – Drømmestipendet har satt dype spor i meg

For Ella Marie Hætta Isaksen (20) ble det å motta Drømmestipendet 2016 en milepæl som bidro til at hun valgte å satse på musikken. To år senere markerer Norges nye tv-yndling seg på storartet vis i NRK-konkurransen Stjernekamp.

Les mer

Her er alle de 100 drømmestipendmottakerne i 2018

Her er samtlige 100 mottakere av Drømmestipendet 2018 på ett brett. Etter utdelinger landet rundt siden mai kan du nå her på drommestipendet.no se hvem alle de dyktige, talentfulle, ambisiøse ungdommene er.

Les mer

Drømmestipendmottaker sang under Arendalsuka 2018

Rebecca Smeland Granåsen opptrådte da Frivillighet Norge inviterte til konsert og frivillighetsfest under Arendalsuka 2018. Oppdraget fikk Rebecca fordi Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping oppdaga birkelandsjenta i forbindelse med Drømmestipendet 2016.

Les mer

Anna (17) fra Aure fikk møte Iron Maiden-bassist – og ikke nok med det …!

Anna Golmen ble kjempeglad da hun fikk Drømmestipendet for snaue to uker siden. Søndag 3. juni ble den talentfulle 17-årige bassisten fra Aure tilnærma overlykkelig da hun fikk et Drømmetreff i fanget – en ekstragave fra stipendutdelerne Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Den pakken var det smell i – bare les:

Les mer

Osloordføreren overrakte drømmestipend til breikdanser og trekkspiller

Osloordfører Marianne Borgen hadde denne uka en viktig, ærefull oppgave: Å dele ut to drømmestipend i hovedstaden. Trekkspilleren Mathias Rugsveen (14) og breikdanseren Emanuel Vestrum (15) bukket, jubla og tok blidt imot både penger, diplom, applaus og klapp på skuldrene.

Les mer

Johanne får møte forbildet Tine Thing Helseth

Johanne Dahl Hanssen (14) fra Porsgrunn har hatt en begivenhetsrik uke. Først sto hun konfirmant sist helg, så fikk hun overrakt et drømmestipend tirsdag kveld. Og ikke nok med det, samme kveld fikk hun tildelt et Drømmetreff: Johanne får møte et stort forbilde, Tine Thing Helseth.

Les mer

Emil Larsson fikk både møte og konsert med Joddski

Emil Larsson (16) fra Mosjøen fikk Drømmestipendet i fjor, men jammen er det høy «drømmefaktor» i livet hans i år også. Den unge rapperen har nemlig fått et Drømmetreff fra Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd: Først et privat møte med den kjente rapperen Joddski, og deretter konsert med samme artist ei uke senere.

Les mer

Snart sesongstart for drømmestipendutdeling

Snart er det sesongstart for utdeling av Drømmestipendet 2018 - 1,5 millioner kroner skal i løpet av våren utdeles til hundre unge kulturutøvere som hver får 15 000 kroner samt diplom og mye verdifull heder og synliggjøring. Liam (15) i Gildeskål og Sigyn (19) i Akkarfjord er to av de 451 som venter spent på om de er blant de heldige.

Les mer

Årets første drømmestipend gikk til kjempeoverrasket Rebekka

Askerjenta Rebekka Rist kom for å opptre med klassisk gitarspill på Norsk Tippings årsmøte. Helt uvitende om at det i tillegg til fortjent applaus plutselig skulle bli overrakt henne et drømmestipend inklusive 15 000 kroner. Og det dagen før hun fyller 16 år! En helt ålreit «dagen før dagen»-gave, synes Rebekka.

Les mer

Kulturskoleelever fikk drømmedag med Nasjonalballetten UNG

Takket være et samarbeid mellom Nasjonalballetten UNG og drømmestipendpartnerne Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd fikk nesten 60 dansende kulturskoleelever i Hedmark og Oppland nylig en drømmedag med Nasjonalballetten UNG – en dag som inneholdt både kursing, foredrag og forestilling.

Les mer

Drømmestipendmottaker Birgitta vant Virtuos 2018

I 2017 mottok Birgitta Elisa Oftestad (15) fra Asker Drømmestipendet. Lørdag 7. april vant Birgitta finalen i den gjeve NRK-konkurransen Virtuos. Også to av de tre øvrige finalistene har tidligere mottatt Drømmestipendet.

Les mer

Drømmetreff til Eline Voll: Fikk møte Sykehusklovnene

Eline Voll (16) fra Rennebu trodde hun skulle til Trondheim "bare" for å møte noen i Norsk kulturskoleråd. Så ble alt plutselig helt annerledes, for på en kafé fikk drømmestipendmottakeren fra 2017 servert et Drømmetreff som falt veldig i smak: En dag med Sykehusklovnene på St. Olavs hospital.

Les mer

Adam Douglas og drømmestipendjuryen i gang med krevende arbeid – 458 nominasjoner vurderes

Denne uka er Drømmestipendets fagjury samlet for å vurdere samtlige av de 458 nominasjonene til Drømmestipendet 2018. Et krevende arbeid, som følges opp ved at drømjuryen  i neste og siste runde sier sitt om de nominertes drømmer.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2018 er fulltallig og klar til innsats

Drømmestipendjuryen 2018 er fulltallig og klar til innsats. Juryleder Adam Douglas har med seg 19 kvinner og 8 menn i juryen som i siste halvdel av mars skal vurdere alle de nominerte til Drømmestipendet 2018 og velge ut de 100 som skal få stipend i år.

Les mer

Matias drømmer om å opptre på West End

Matias Karlsen Baches aller største drøm er å stå på en av musikalscenene i Londons legendariske West End. Drømmestipendet har gitt 18-åringen troen på at drømmen kan bli til virkelighet.

Les mer

Ina Kathrine drømmer om en bredspektret musikkarriere

Drømmestipendiat Ina Kathrine Vefall trakterer en rekke instrumenter, men vil ha enda flere strenger å spille på. 20-åringens store drøm er derfor å leve av musikken som utøvende artist, produsent og musikkpedagog. Onsdag 7. februar er siste dag for kommunene til å nominere unge kulturutøvere til Drømmestipendet 2018.

Les mer

Drømmer om å gjøre lys til fulltidsjobb

Drømmestipendiat Hans Wolden har for lengst runda 100 oppdrag, og har etablert seg som kommunens nye lysmester. Nå drømmer 17-åringen fra Oppdal om å bli lysdesigner på fulltid.

Les mer

Cameron vil bruke anerkjennelsen til å inspirere andre

Drømmen om å leve av fotokunsten fikk et stort løft da Cameron Daravi mottok Drømmestipendet 2017. Det viktigste for 20-åringen er anerkjennelsen samt at drømmestipendstatusen kan inspirere andre.

Les mer

Nå tør Emilie høyt si at hun drømmer om å bli forfatter

Emilie Backer-Owe (20) har drømt om å bli forfatter så lenge hun kan huske, men har kviet seg for å si det høyt. Tildelingen av Drømmestipendet forandret alt.

Les mer

Fikk stipend sammen – følger musikerdrømmen hver for seg

At suksessbandet Indigo Child har tatt pause, betyr ikke at bandmedlemmene har satt musikken på vent. Drømmestipendet bandet mottok i 2017 har gitt samtlige fem påfyll av inspirasjon, og musikerdrømmen lever derfor i beste velgående.

Les mer

Drømmestipendet løftet Johannas skuespillerdrøm

Johanna Solstrand (18) har drømt om å bli skuespiller siden hun hadde sin første rolle som femåring. Drømmestipendet har løftet skuespillerdrømmen til nye høyder for jenta fra Lillestrøm.

Les mer

Norsk Tipping nominert til gjev pris for Drømmestipendet

Norsk Tipping er nominert til Sponsor- og Eventprisen 2018, i kategorien Årets Kultursponsor - for Drømmestipendet. Det er klart etter at en jury har vurdert samtlige søknader til den gjeveste sponsorprisen i Norge.

Les mer

Sirkusprinsessa Malins drømmeår

Hun mottok Drømmestipendet og tok seg til semifinalen i TV 2-konkurransen Norske Talenter. Malin Heian (13) vil nok sent glemme drømmeåret 2017.

Les mer

Adam Douglas blir juryleder for Drømmestipendet 2018

En av landets mest populære artister denne høsten er klar for et viktig og spennende oppdrag neste år: Adam Douglas blir juryleder for Drømmestipendet 2018.

Les mer

Tid for nominering: Drømmestipendet ble viktig bekreftelse for Solveig

Fra mandag 11. desember 2017 er det mulig å nominere kandidater til Drømmestipendet 2018. Fram til 7. februar 2018 kan alle landets kommuner gi flere av sine unge kulturutøvere det samme som Tromsø kommune ga Solveig Skogdal i år: Viktig motivasjon og inspirasjon i form av en drømmestipendnominasjon.

Les mer

Stipendpotten økes med 500 000 kr neste år

Drømmestipendet-potten økes med en halv million kroner neste år. Det betyr at hvert stipend øker fra 10 000 kr til 15 000 kr i jubileumsåret 2018. Og heretter kan kommunene hvert år nominere så mange unge kulturutøvere de vil til Drømmestipendet. 

Les mer

Drømmetreff til Jovnna Levi: Får møte Anders Sunna

Jovnna Levi Joks Vars fikk Drømmestipendet i vår. Mandag ble han svært glad igjen - og grundig overraska - da han fikk et Drømmetreff i gave.  Jovvna Levi får et møte med den profilerte svenske bildekunstneren Anders Sunna.

Les mer

Drømmestipend i 2006 – stjernekampfinale i 2017

Som 18-åring fikk han tildelt Drømmestipendet av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Siden har Didrik Solli-Tangen markert seg som en fremragende sanger på mange scener. Lørdag er han finalist i NRK-konkurransen Stjernekamp.

Les mer

Drømmetreff til Daniel: Får møte mesterklarinettist

Daniel var på spilleoppdrag på nordisk kulturskolekonferanse - gjevt nok, det - da han fikk en deilig overraskelse. For etter utført oppdrag og stor applaus, fikk den unge klarinettisten et Drømmetreff rett i fanget: Han får et eget mestermøte med den svenske superklarinettisten Martin Fröst.

Les mer

Thea fikk Drømmetreff som ble gull for henne

Drømmetreffet har virkelig gitt meg en viktig dytt i riktig retning. Jeg gleder meg til å se hva årene fremover har å by på. Det sier Thea Johannessen fra Aust-Agder etter at hun fikk et Drømmetreff fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Thea ble utfordret til selv å skrive om dette, noe du kan lese i denne artikkelen.

Les mer

Her er alle 100 drømmestipendmottakerne i 2017

Her er alle årets 100 mottakere av Drømmestipendet 2017 på ett brett. Etter utdelinger landet rundt i mai og juni kan du nå her på drommestipendet.no se hvem alle de dyktige, talentfulle, ambisiøse ungdommene er.

Les mer

Sesongen i gang: 100 drømmestipend utdeles i mai og juni

Sesongen er i gang for utdeling av Drømmestipendet 2017. I ukene framover skal hundre unge kulturutøvere få både 10.000 kroner, diplom og mye positiv oppmerksomhet. Markus Aarøy Vikse (bildet) fra Karmøy har allerede fått vite at han er en av de heldige.

Les mer

Drømmeforestilling både på scene og nett-tv

Fredag 31. mars får mange av årets drømmestipendnominerte i Sogn og Fjordane en enestående fin mulighet til å vise fram kulturuttrykket sitt. Forestillinga «… og dei nominerte er …» i Kultursalen i Trivselshagen på Sandane blir strømmet av NRK Sogn og Fjordane.

Les mer

Juryen i gang med krevende arbeid – 345 nominasjoner vurderes

Denne uka er Drømmestipendets fagjury samlet for å vurdere samtlige av de 345 nominasjonene til Drømmestipendet 2017. Et krevende arbeid, som i neste uke følges opp ved at drømjuryen sier sitt om de nominertes drømmer.

Les mer

Drømmer om å sjonglere seg inn i Cirque du Soleil

Den største drømmen til August Rohde Aass er å bli profesjonell sirkusartist i verdensberømte Cirque du Soleil. Drømmestipendet 2016 løftet 15-åringens motivasjon til nye høyder.

Les mer

Drømmer om å følge i Bachs fotspor

Kristian Heian har spilt kirkeorgel siden han var seks år gammel. Sju år senere debuterte han som organist på selveste julaften, og i 2016 mottok han Drømmestipendet. Nå drømmer 19-åringen om å ferdes i Johann Sebastian Bachs fotspor.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2017 er fulltallig og klar til innsats

Drømmestipendjuryen 2017 er fulltallig og klar til innsats. 18 kvinner og 12 menn skal i siste halvdel av mars vurdere alle de nominerte til Drømmestipendet 2017 og velge ut de 100 som skal få stipend i år.

Les mer

Vil bli musikalartist: – Drømmestipendet hjalp!

Asbjørn Hagen fra Eid i Sogn og Fjordane har mange deldrømmer. Den største av dem alle er også den skumleste: Å bli profesjonell musikalartist. Drømmestipendet har gitt 20-åringen troa på at han vil lykkes.

Les mer

Drømmestipendiat Freya fikk drømmeoppdrag

Danseren Freya Torsfred (18) har fått flere oppdrag i kjølvannet av at hun i 2016 mottok Drømmestipendet. Det gjeveste av dem alle var å opptre for kongeparet.

Les mer

Drømmestipendet løftet Vildes forfatterdrøm

I mange år har Vilde Heldal Vikse (20) hatt et brennende ønske om å bli forfatter. Tildelingen av Drømmestipendet i fjor bare forsterket dette ønsket.

Les mer

Vil sette steppdansen på verdens dansekart

Han er europamester i sin klasse, blitt kåret til årets nykommer i Dance Awards og har mottatt Drømmestipendet. Nå drømmer Jan Anders Presthus (16) om å bidra sterkt til at steppdansen får sin renessanse.

Les mer

«Drømmestipendet ga meg viktige svar»

Usikkerhet rundt egne ferdigheter og veien videre er en del av livet til enhver kunstner in spe. Det å motta Drømmestipendet ga 18-årige Pia Langvann svarene hun ville ha.

Les mer

Velkommen til nye drommestipendet.no

Drømmestipendet er det samme «gode, gamle», men stipendets nettsted, drommestipendet.no, er kraftig modernisert og forbedret fra og med i dag. Velkommen til nye drommestipendet.no!

Les mer

«Drømmestipendet ga meg et kjempeløft»

Med påfyll av motivasjon, nye opplevelser og flere oppdrag, har Rebekka Opdal Christiansen vokst mye på tildelingen av Drømmestipendet. Nå skal 16-åringen forfølge drømmen om å bli profesjonell musikalartist.

Les mer

Magnus vil være med å bygge kultur-Norge

Magnus Nordbekk (16) har et brennende engasjement for kulturformidling. Nå drømmer han om å bli skuespiller på heltid og gi sitt bidrag til å styrke Norge som kulturnasjon.

Les mer

«Drømmestipendet er veldig viktig – også for samfunnet vårt»

Drømmestipendet betyr veldig mye for den som blir nominert og den som får stipend. Men for meg handler Drømmestipendet om noe enda mer: Det handler om samfunnsbygging. Det sier Johannes Joner, juryleder for Drømmestipendet 2017.

Les mer

– Drømmestipendet var mye større enn jeg trodde

Rebecca Smeland Granåsen (16) jublet høyt da hun så navnet sitt på listen over drømmestipendiater i 2016. Hun hadde ingen anelse om at offentliggjøringen bare var startskuddet for en begivenhetsrik reise.

Les mer

Drømmestipendet avgjorde studievalget

Jon Martin Høie led valgets kval da han skulle velge utdannelse. Drømmestipendet ble tunga på vektskåla for 19-åringens studievalg.

Les mer

Drømmer om å bli popstjerne

Han har vært en av de faste danserne til Marcus & Martinus. Han mottok Drømmestipendet 2016 - og han har sunget seg til finalen i MGPjr. Nå drømmer Jørgen Holst-Larsen (13) om å bli popstjerne.

Les mer

Drømmestipendet fornyer seg: Nytt nettsted, ny kategori

Også 2017 blir et år med spennende nyheter på Drømmestipendet-fronten: Nytt nettsted kommer, sirkus blir ny kategori å nominere kandidater i. Og det blir trolig flere utdelinger med høy overraskelsesfaktor.

Les mer

Henrik spiller i Kølnerdomen 12. november

Drømmestipendmottaker og drømmetreffvinner Henrik Mathias Bechstrøm (20) fra Bodø skal lørdag 12. november spille til vespergudstjeneste i Kølnerdomen i Tyskland.

Les mer

Drømmestipendet fortsetter i 2017

Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd er enige om å fortsette samarbeidet om Drømmestipendet.

Les mer

Da talent Ivar møtte mester Ørnulf

I vår fikk kulturskoleeleven Ivar Trengereid fra Langevåg både Drømmestipendet 2016 og et Drømmetreff. Det inkluderte blant annet en drømmedag med forbildet Ørnulf Opdahl.

Les mer

Synne fikk drømmetrefftur – med mormor til Italia på malekurs

Synne Aamodt Eikrem tenkte å bruke drømmestipendkronene på malekurs i Italia sammen med mormor. Kurs og tur blir det, og mormor blir med, men kostnaden tar stipendutdelerne Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd, og Synne kan dermed bruke sine 10.000 stipendkroner til annet kunstrelatert.

Les mer

Ivar fikk drømmetreffgave

I blant er toppen av kransekaka enda høyere enn en først tror. Ivar Trengereid gledet seg stort til å få overrakt Drømmestipendet 2016. Så endte han like godt opp med å få et Drømmetreff i tillegg, noe som innebærer et mestermøte og en utenlandstur.

Les mer

Drømmestipendet 2016 går til …

Da er det klart hvem som får Drømmestipendet 2016. Her er lista med de 100 utvalgte drømmestipendmottakerne, som hver får 10 000 kroner.

Les mer

Årets stipendmottakere offentliggjøres 12. mai

I tolv år har juni vært måneden for offentliggjøring og utdeling av Drømmestipendet. I 2016 kan de hundre utvalgte stipendmottakerne rope hurra allerede før grunnlovsdagen. De og alle vi andre mottar den gode nyheten allerede 12. mai.

Les mer

Henrik vant Drømmetreff: Får spille på celebert katedralorgel

Bodøværingen Henrik Mathias Bechstrøm (19) ble kjempeoverraska og strålende glad da han 1. april ble tildelt et Drømmetreff som bringer ham til orgeltangentene i selveste Kølnerdomen.

Les mer

Over 340 nominerte til Drømmestipendet 2016

Drøyt 340 unge kulturutøvere kan nå smile litt ekstra bredt, og stolt konstatere at de er nominert til Drømmestipendet 2016. Her på drommestipendet.no kan du lese hvem de er, og se og høre hva de gjør, kan og drømmer om som kulturutøvere.

Les mer

Viktig juryarbeid iverksettes – fagjuryene samles til innsats

Denne uka er årets drømmestipendjuryering i gang. Fagjuryene er samlet i Trysil, og jurylederne Eldbjørg og Ragnhild Hemsings seks fagjuryer har en krevende oppgave foran seg.

Les mer

Sørtrønderske stipendnominerte viser hva de kan

Da er kommunene ferdige med å nominere kandidater til Drømmestipendet 2016. Flere fylker gir nå de nominerte muligheten til å vise fram hva de kan, samtidig som et publikum får sjansen til å oppleve dem. Lørdag 5. mars arrangeres det "... og de nominerte er ..."-forestilling med sørtrønderske utøvere i Trondheim.

Les mer

Agnete – med anlegg for både sang og konkurranser

For åtte år siden var Agnete Kristin Johnsen kulturskoleelev og rockbandmedlem da hun kapret Drømmestipendet 2008. Siden har finnmarksjenta vunnet det meste hun har stilt opp i som artist. Lørdag gikk 21-åringen helt til topps i den norske Melodi Grand Prix-finalen.

Les mer

Her er hele Drømmestipendjuryen 2016

Drømmestipendjuryen 2016 er komplett, 26 medlemmer er klare til innsats når juryeringen skal gjøres i mars. Juryen ledes av søstrene Eldbjørg og Ragnhild Hemsing.

Les mer

Tok dansedrømmen til Oslo

Med Drømmestipendet i boks tok Solvei Uglum Krogstad det viktige steget til Oslo og Norges dansehøyskole for å realisere drømmen om en dansekarriere.

Les mer

Drømmestipendnominerte klare til innsats under Ungdoms-OL

Ikke i langrennsløypa eller på skøyteisen, men på en annen, fin arena med både olympisk og kulturell klang. I Kulturhuset Banken på Lillehammer skal et knippe drømmestipendnominerte opplendinger opptre under Ungdoms-OL neste uke.

Les mer

Fikk Drømmestipendet og mot til å satse på dans

Som pedagog og utøvende danser har Marte Blom Onshuus Sommerfeldt gjort lidenskap til levebrød. Men hun våget ikke å satse fullt og helt på dansen før hun fikk Drømmestipendet i 2006.

Les mer

Siljes selvkomponerte suksess

Med to kritikerroste cd-utgivelser har Silje Leirvik (33) virkeliggjort drømmen om å gi ut sin egen musikk. Nå er drømmestipendiaten fra 2006 i gang med sitt tredje album. I år skal 100 nye unge kulturutøvere få Drømmestipendet 2016. Informasjon om søke- og nominasjonsprosess finner du på drommestipendet.no.

Les mer

Drømmestipend til helt rett tid

Med 10.000 drømmestipendkroner på bok og bagen full av selvtillit, flyttet Kornelia Melsæter hjemmefra for å ta fatt på skuespillerutdanninga i høst. Timingen for tildelingen var med andre ord perfekt.

Les mer

Sonokos evige higen etter å bli bedre

Sonoko Miriam Shimano Welde (19) har gjort stor suksess siden hun mottok Drømmestipendet for ti år siden. Drømmen er imidlertid den samme som den alltid har vært: Å bli en enda bedre fiolinist.

Les mer

Drømmer om å gjøre lidenskap til levebrød

Sigurd Sandberg har drømt om å bli profesjonell filmskaper siden han var ti år gammel. Til høsten skal 19-åringen omsette drømmestipendkronene til filmstudier og lidenskapen skal snart gjøres til levebrød.

Les mer

Drømmestipendet styrka forfatterdrømmen

Med 10 000 kroner på konto og drømmestipenddiplom på vegg, strutter Kornelia Eline Skogseth (16) av selvtillit og motivasjon. Drømmen om bokutgivelse er større enn noen gang.

Les mer

Hyller verdien som ligger i Drømmestipendet

Daglig leder for UKM Norge gjennom 20 år, Torstein Siegel, er sikker i sin sak: Synliggjøring av den sorten som fins i Drømmestipendet betyr alt for unge kulturutøvere.

Les mer

Drømmestipendsatsing med suksess i Elverum

Fra i dag - 4. januar - og fram til 26. februar kan landets kommuner registrere sine nominerte til Drømmestipendet 2016. En lang rekke nominasjoner og stipendmottakere har satt Elverum generelt og Elverum kulturskole spesielt på «Drømmestipendkartet». Kulturskolens rektor mener nøkkelen til suksess er god planlegging og en grundig søknadsprosess.

Les mer

Hemsingsøstrene klare for jurylederjobben i 2016

For ti år siden ventet de selv i spenning på juryens avgjørelse. Nå skal fiolinyndlingene Ragnhild og Eldbjørg Hemsing lede juryen for Drømmestipendet 2016.

Les mer

Høydepunktene i kø for Erika

Det var da hun landa på tjukkasen etter endt opptreden ni meter over bakken at det virkelig tok av for sirkusartisten Erika Varmdal Hågensen (16). For plutselig og totalt uventa sto trondheimsjenta der som Drømmetreff-vinner, med drømmetur til Stockholm i vente.

Les mer

Drømmedag for drømmetreffvinner Idun

Torsdag 19. november hadde tegneseriekunstneren og drømmetreffvinneren Idun Røen en stor dag i Oslo. Blant annet fikk 16-åringen treffe den anerkjente tegneserieskaperen Tomas Drefvelin.

Les mer

Ainas drømmehospitering ved Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag

Aina-Helene Guttorm Einarsen fra Deatnu/Tana ble svært overrasket da hun tidligere i høst fikk vite at hun er en drømmetreffvinner. Nå har hun hatt supre dager ved Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag.

Les mer

Drømmetreffvinner Idun får drømmedag i tegneseriekunstens tegn

16-årige Idun Røen fra Surnadal trodde hun «bare» skulle vise fram egne bilder for 140 deltakerne på Kulturskoledagene i Molde. Men det ventet henne en svær overraskelse: Idun er utvalgt som tidenes femte drømmetreffvinner, og får en drømmedag i Oslo denne uka.

Les mer

Slik brukte Stavanger kulturskoles ungdomskompani stipendkronene

I juni mottok Stavanger kulturskoles ungdomskompani Drømmestipendet 2015. Tolv jenter jublet høylytt, og bestemte seg for å bruke pengene på å lære mer.

Les mer

Drømmestipendet fører Hanne til spennende europeisk oppdrag

Drømmestipendmottakere legges merke til, både nasjonalt og internasjonalt. Organisasjonen Lions har plukket ut klarinettisten Hanne Dyrendahl Seter fra Trondheim som norsk deltaker i en internasjonal musikkonkurranse under Lions Europa Forum 2015 i oktober. Og Lions valgte seg Hanne fordi de la merke til henne blant årets drømmestipendmottakere.

Les mer

Aina-Helene ble tildelt drømmetreff: – Dette kom som et sjokk

Aina-Helene Guttorm Einarsen ble svært overrasket da hun fikk vite at hun er en drømmetreffvinner. Nå får hun oppfylt ønsket om å lære enda mer om teater.

Les mer

Mestermøte ble kunstnerisk oppvekkelse

19-årige Cato Osaland har allerede markert seg grundig om kunstfotograf, ved å skape kunst som rører mange og som har høsta anerkjennelse også fra fotokunstkjennere. Likevel ble et «mestermøte» med den kjente fotografen Morten Krogvold en kunstnerisk oppvekkelse for den unge fotografen fra Rogaland.

Les mer

Drømmeoverraskelse for Drømmedame

Flere drømmestipendmottakere og andre unge utøvere med kulturskolebakgrunn var nylig med på en overraskelsesforestilling for "drømmedama" Gerd Holter. Hun har siden "Drømmestipendets morgen" har vært sterkt involvert i stipendordninga fra Norsk Tippings side. Forestillinga var en hyllest fra Norsk kulturskoleråd i anledning Gerd Holters store drømmestipendinnsats. Nå går hun over i pensjonistenes rekker.

Les mer

Drømmestipendet 2015 går til …

Da er det klart hvem som får Drømmestipendet 2015. Her er lista med de 100 utvalgte drømmestipendmottakerne, som hver får 10.000 kroner.

Les mer

Vill idé har blitt til 1200 drømmestipend og tolv mill. kr

Filmskaperen Martin Bremnes fra Harstad mottok Drømmestipendet i fjor. Nå kan du se filmen 19-åringen har laget om Drømmestipendet, med et spesielt fokus på årets juryering og krydret med klipp med mange av årets drømmestipendnominerte.

Les mer

314 nominert – 100 får stipend 3. juni

Håkon Søbakken fra Løten og 313 andre drømmestipendnominerte ventet spent. Onsdag 3. juni får de og du vite det, hvilke unge kulturutøvere som får Drømmestipendet 2015 og dermed 10 000 kroner hver. For tolvte år på rad deler Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping ut til sammen én million kroner til hundre enkeltpersoner og grupper.

Les mer

Drømmedager med Oslo-Filharmonien

Fire drømmestipendnominerte fra Akershus får denne uka to drømmedager sammen med Oslo-Filharmonien. De får oppleve orkesteret på veldig nært hold, både på øvelse og konsert.

Les mer

Drømmemusikernes superonsdag

I kveld skal flere drømmestipendnominerte opp på en stor og gjev scene sammen med et helproft symfoniorkester. Det skjer i Trondheim, på "Superonsdag med Trondheim Symfoniorkester".

Les mer

Drømmestipendmottaker i 2010 – popstjerne i dag

Kristian Kristensen er ei ny stjerne på den norske pophimmelen. Lørdag opptrådte han på "Lindmo" på NRK1, og han har markert seg både som årets vinner av NRK P3s Urørt-konkurranse og som deltaker i TV 2s "The Voice" i 2013. Og før alt dette fikk han Drømmestipendet i 2010.

Les mer

Drømmetreffvinnernes drømmepåsketur til Roma

Drømmetreffvinnerne fra 2014 fikk ei drømmepåske i år, da Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping oppfylte de elleve sarpsborgjentenes drøm om å reise til Roma på kollektiv "inspirasjonstur".

Les mer

Inga juryerer med glød og ydmykhet

Inga Dalsegg er en av 24 i årets drømmestipendjury, og denne uka er juryen i gang med det krevende arbeidet det er å velger ut hvilke unge kulturutøvere som skal få årets ett hundre drømmestipend à 10.000 kroner. "Jeg kjenner meg veldig privilegert som får være med på dette viktige arbeidet", sier Inga.

Les mer

Superdag for drømmestipendnominerte

Nå registreres det drømmestipendnominerte i stor stil på her på drommestipendet.no. Ikke alle nominerte vil få stipend, men det fins også andre fine opplevelser knytta til en nominasjon. Som en Superonsdag med Trondheim Symfoniorkester.

Les mer

– Drømmestipendet løftet både selvtillit og drøm

Da Synne Sørgjerd fikk vite at hun fikk ett av fjorårets drømmestipend, fikk både selvtilliten og drømmen om å bli profesjonell låtskriver, et stort løft. Inspirasjon til tekstene finner drømmestipendiaten i sitt eget liv, nå som utvekslingsstudent i USA.

Les mer

Realiserte en stor deldrøm

Med 10.000 drømmestipendkroner ekstra på bok, fikk Preben Hernes (14) kjøpt lysbordet han hadde spart til og drømt om i lang tid, et arbeidsverktøy som hjelper ham videre på veien mot å realisere den største drømmen: å bli profesjonell lystekniker.

Les mer

– Drømmestipendet har vært en utrolig reise

For Ingrid Joramo Lund har tildelingen av Drømmestipendet 2014 vært en utrolig reise hvor det ene konsertoppdraget har avløst det neste. Men reisen er på ingen måte slutt. Den har nettopp begynt.

Les mer

Gudims drømmestipendjury klar til innsats

Ketil Gudim nøyer seg ikke med å være øverste sjef for Drømmestipendets juryarbeid i år. Han stiller like godt i dansejuryen. Dermed blir han den første drømmestipendjurylederen som deltar med sin kompetanse i de faglige vurderingene av de nominerte.

Les mer

Klar for sin første soloutstilling i juni

Anders Christen Lofstad har hatt en formidabel utvikling siden han mottok Drømmestipendet 2014. I juni er den 14-årige kunstneren klar med sin første soloutstilling.

Les mer

Jobber målretta mot sin store musikerdrøm

Da Bjørn Helge Gammelsæter mottok Drømmestipendet 2014, fikk han trygghet og motivasjon til å jobbe enda mer seriøst med musikken. Nå drømmer pianisten om å studere ved Berklee College of Music, for så å kunne ha musikken som levebrød.

Les mer

Drømmer om å oppfylle andres musikkdrømmer

Åsne Børtnes har fått mye oppmerksomhet og flere spillejobber som følge av at hun fikk Drømmestipendet i 2014. Men 15-åringens største drøm er imidlertid å bidra til at mennesker som trenger spesiell tilrettelegging, får oppfylt sine musikkdrømmer.

Les mer

Drømmer om kunststudium i New York

Da Ingrid Andenes Reppen mottok Drømmestipendet i 2014 ble en stor deldrøm realisert. Nå drømmer den 17-årige formgivingsfageleven om å studere kunst i kulturmetropolen New York.

Les mer

Drømmer om et yrkesliv bak scenen

Mens mange unge kulturutøvere drømmer om et yrkesliv på scenen, drømmer Markus Dahl-Hanssen om å være minst mulig synlig på scenen. Nå ønsker drømmestipendiaten å ta utdannelse i sceneteknikk.

Les mer

Nå begynner registreringa av stipendnominerte

I dag, mandag 19. januar, åpnes det for registrering av nominasjoner til Drømmestipendet 2015. Fra i dag av og fram til 27. februar kan de nominasjonsansvarlige i alle landets kommuner legge inn kommunens nominerte på drommestipendet.no.

Les mer

Toppjobb for drømmestipendmottaker Kari Anne

Den mangeårige kulturskoleeleven Kari Anne Trefall (18) har en skikkelig "toppjobb" i dag. Drømmestipend-mottakeren fra 2014 skal opptre på Topplederkonferansen 2015, og du kan se hennes opptreden live via internett klokka 11.00.

Les mer

Drømmer om å gjøre karriere av lidenskapen for musikk og filmskaping

Han har filmatisert en spillefilm, medvirket til to Amandus-priser, og han er en dedikert slagverker samt en av fjorårets drømmestipendiater. Martin Bremnes tar stadig store steg i retning av å realisere drømmen om å leve av lidenskapen for filmskaping og musikk.

Les mer

Gudim juryleder for Drømmestipendet 2015

Det er en stor ære for meg å være juryleder for Drømmestipendet. Det sier Ketil Gudim, juryleder for Drømmestipendet 2015 og en av tidenes beste og mest profilerte norske dansere.

Les mer

Lever ut drømmen i New York

Da Christian Lundqvist mottok Drømmestipendet i 2010, drømte han om å studere perkusjon på en anerkjent musikkskole utlandet. I dag er 21-åringen inne i sitt tredje år ved The Juilliard School i New York, og en stor drøm er dermed realisert.

Les mer

Ny film om Drømmestipendet: Snart er det nominasjonstid!

To drømmestipendmottakere har vært sentrale i produksjonen av en ny film om Drømmestipendet. Martin Bremnes bidrar med filminnslag, Cato Osaland bidrar som fotograf. Og nå er tida inne for å finne alle de gode, unge kulturutøverne som bør vurderes før kommunene nominerer sine kandidater innen utgangen av februar 2015.

Les mer

Stø kurs mot å oppfylle skuespillerdrømmen

For Jonas Robstad har det å bli skuespiller aldri vært et valg, men et kall som har ført ham til Bårdar Akademiet i Oslo. Drømmestipendiaten gir alt for å realisere sin drøm om å bli skuespiller på heltid.

Les mer

Drømmestipendet 2015: Tid for finne gode kandidater

Start gjerne allerede nå i høst med å lete etter gode kandidater i din kommune til Drømmestipendet 2015! Slik er oppfordringen fra prosjektledelsen for Drømmestipendet. For selv om Drømmestipendet 2015 først skal utdeles i juni neste år, er det viktig å komme tidlig i gang med «forarbeidet».

Les mer

Drømmer om fotoyrket med verden som arbeidsplass

Hun har drevet med fotografering i knapt to år, men har allerede gått til topps i UKM og mottatt Drømmestipendet 2014. Nå drømmer 15-årige Jenny Hatlelid Holsæter om å bli fotograf på heltid med verden som arbeidsplass.

Les mer

– En ære å få tildelt Drømmestipendet

Simen Grøneng Johansen er en svært aktiv musiker med et brennende engasjement både for storband og korpsbevegelsen. Å få tildelt Drømmestipendet anser han som en stor ære og inspirasjon.

Les mer

Nora til topps i Stjernekamp

Nora Foss Al-Jabri vant NRK-konkurransen Stjernekamp i kveld. Nora er mangeårig kulturskoleelev, som også har fått Drømmestipendet, i 2009.

Les mer

Hege Yvonne høstet strålende kritikker

Hege Yvonne Heggem fikk anmelderne til å ta fram superlativene for sin rolletolkning av Cecilie Grip etter urpremieren på popmusikalen «Flamme». Nå skal drømmestipendiaten gi alt for å bli profesjonell musikalartist.

Les mer

Andreas realiserte guttedrømmen om sommerkurs i utlandet

I august reiste Andreas Hesselberg Hatzikiriakidis på sommerkurs for unge pianister i Frankrike. Drømmestipendiaten fra 2014 har dermed fått oppfylt en stor deldrøm på listen over ting han drømmer om å oppnå med musikken.

Les mer

Kulturskolerektor: – Drømmestipendet gir de unge kulturutøverne et stort løft

Som utøvende musiker gjennom flere tiår og rektor ved Lørenskog musikk- og kulturskole, er ikke Finn Evensen i tvil om at Drømmestipendet løfter fram unge kulturutøvere som virkelig vil noe med kunsten.

Les mer

Drømmetreffvinnere får drømmetur til Roma

Elleve unge kunstnere fra Sarpsborg slapp jubelen løs i dag, da de fikk nyheten servert: Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping oppfyller drømmen deres om å reise til Roma for å bli inspirert til nye spennende, felles kunstprosjekt.

Les mer

Når lidenskap blir levebrød

Han er frilanstrommeslager med flust av oppdrag, kulturskolelærer og i ferd med å utvikle et spennende konsept. Drømmestipendiat Magnus Galguften har gjort sin lidenskap for musikk til levebrød.

Les mer

Et drømmeår fullt av musikalske milepæler

Han har hatt mestermøte med Leif Ove Andsnes, debutert på tv og spilt for Dronning Sonja. Drømmestipendiat og drømmetreffvinner 2013, Fabrice Bligoud Vestad har hatt et år fullt av musikalske milepæler, og er mer motivert enn noen gang for å realisere sin store drøm; å bli konsertpianist.

Les mer

Aidas store steg mot stor drøm

Hun har sunget for kongefamilien samt statsledere fra hele Norden, og rekker knapt å avslutte et konsertoppdrag før hun blir booket til et nytt. Drømmestipendiat Aida Frantzen tar stadig store og viktige steg for å realisere sin drøm: å bli sanger og låtskriver på heltid.

Les mer

Kapret sterk andreplass i internasjonal konkurranse

Med en imponerende andreplass i «International Dance Competition ? Hellas» har drømmestipendiat Amanda Verde bevist at hun har mye å fare med som ballettdanser. Nå skal den 18-årige oslojenta gi alt for å realisere sin aller største drøm: å bli profesjonell ballettdanser.

Les mer

Drømmestipend utdelt en hel måned til ende

En måned har gått siden det ble offentliggjort hvem som fikk Drømmestipendet 2014. Nå skal alle de hundre heldige og dyktige ha mottatt sine stipend.

Les mer

Drømmer til tusen

Onsdag 4. juni ble utdelinga av Drømmestipendet markert med en "Drømmer til tusen"-forestilling på Hamar. Se bilder derfra.

Les mer

Drømmestipendet 2014 går til …

Da er det klart hvem som får Drømmestipendet 2014. Her er lista med de 100 utvalgte drømmestipendmottakerne, som hver får 10.000 kroner.

Les mer

Drømmeforestilling i Drammen

Mandag 26. mai er det drømmestipendnominerte ungdommer i Nedre Buskerud som skal opptre samlet. Det skjer på Union Scene i Drammen. Susanne Gudmundsen Lea fra Kongsberg er en av artistene der.

Les mer

Sørtrønderske nominerte skal i ilden

Lørdag er det sørtrønderske drømmestipend-nominerte som skal i ilden - på samme scene. Da blir det "... og de nominerte er ..."-forestilling på Dokkhuset i Trondheim.

Les mer

Gjør som Halvdan – bli med på «Drømmer til tusen»-forestilling på Hamar 4. juni

4. juni offentliggjøres det hvem som får Drømmestipendet 2014. Hundre stipend à 10.000 kroner skal deles ut. Og på Hamar markeres begivenheten med stor "Drømmer til tusen"-forestilling. Juryleder Halvdan Sivertsen kommer, kom du også - billetten koster kroner null.

Les mer

Drømmekveld i Hell Amfi

Torsdag 22. mai samles årets nordtrønderske drømmestipendnominerte til forestilling. "... og de nominerte er ..." arrangeres i Hell Amfi.

Les mer

Drømmeforestilling i Åmot

Onsdag 14. mai samles drømmestipendnominerte ungdommer fra hele Hedmark seg til forestilling i Åmot kulturhus.

Les mer

«Drømmenominerte» viste seg fram

Tolv av årets drømmestipendnominerte fra Vestfold sto nylig på scenen i Bakketeigen kulturhus i Borre.

Les mer

Krevende juryeringen er fullført

Da er juryeringen av Drømmestipendet 2014 fullført, og ett hundre unge kulturutøvere, både enkeltutøvere og grupper, er plukket ut til å få sin bit av alt det positive som fins i en drømmestipendtildeling.

Les mer

Nesten 400 er nominert til Drømmestipendet 2014

Nominasjonen av kandidater til Drømmestipendet 2014 er ferdig, og nesten 400 unge, dyktige og drømmende kulturutøvere kan glede seg over å være nominert.

Les mer

Drømmer om en fremtid i et kreativt yrke

Drømmestipendiat Maiken Larsen Solholmvik elsker å uttrykke seg gjennom bildekunst og foto. Den store drømmen er å kunne leve av de kreative ferdighetene, enten som grafisk designer eller art director.

Les mer

Drømmer om forfattersuksess innen fantasysjangeren

Asle Ydestad Tellefsen drømmer ikke bare om å utgi en roman. Drømmestipendiaten fra 2013 vil helst bli en av de beste forfatterne innen fantasysjangeren.

Les mer

Satser alt på å realisere skuespillerdrømmen

Nanna Lilletvedt Sætens store drøm er å stå på scenen å spille teater på heltid. Drømmestipendet har gitt henne selvtillit og troen på at drømmen vil bli realisert.

Les mer

Østlendingene ivrigst i å oppfylle unges kunst- og kulturdrømmer

Østlendingene er de klart beste, sørlendingene er nest best, mens trønderne er mest i støtet. Vestlendingene og spesielt nordlendingene er ennå langt bak.

Les mer

Et stort steg nærmere musikerdrømmen

Anna Maria Volent har én eneste drøm for livet ? nemlig å bli konsertpianist. Hun er ikke i tvil om at Drømmestipendet har brakt henne et stort steg nærmere drømmen.

Les mer

Drømmestipendiat spilte for tusen publikummere

Etter tildelingen av Drømmestipendet har jazztalentet Joakim Rainer Petersen fått flust med spillejobber. I sommer fikk han mulighet til å gjestespille med Kunstgress foran tusen publikummere. Det ga mersmak.

Les mer

Drømmestipendmottaker til virtuosfinalen

Tubaisten Julie Frøystein har fått en drømmestart på 2014. Nylig kvalifiserte nemlig drømmestipendiaten seg til finalen i NRKs prestisjetunge konkurranse Virtuos som går av stabelen 9. februar.

Les mer

Drømmeår for danser og filmskaper

Han har mottatt Drømmestipendet, vært på forsiden av VG og deltatt i internasjonal online-filmfestival. Alexander Vestnes har tatt et stort steg nærmere drømmen.

Les mer

Sivertsens drømmestipendjury klar til innsats

De har kompetansen, de er spente, de er mange. Juryen for Drømmestipendet 2014 er klar til innsats.

Les mer

Halvdan Sivertsen juryleder for Drømmestipendet 2014

Han er norgesberømt for sin hit om ti tusen tommeltotta, nå skal han være juryleder når ti tusen kroner i 2014 skal deles ut til hundre unge kulturutøvere. Halvdan Sivertsen er klar til innsats for Drømmestipendet 2014.

Les mer

Ventetida over – nå kan det nomineres

I dag åpnes det for registrering av kandidater til Drømmestipendet 2014.

Les mer

Drømmestipendet ga maksimal uttelling

Med studietur til Boston, en rekke spillejobber samt eksponering på både radio og tv, er det rimelig trygt å si at sanger og låtskriver Aida Frantzen har tatt et stort steg nærmere drømmen.

Les mer

Vil bruke drømmestipendstatusen til å motivere andre

Åsmund Geviks store drøm er å kunne leve av musikken. Enn så lenge er el-bassisten veldig fornøyd med å være et forbilde for andre unge kulturutøvere.

Les mer

Drømmer om filmutdanning i USA

Drømmestipendmottaker Victor Vega Bjerkeli har vært en entusiastisk hobbyfilmskaper i mange år. Nå drømmer han om å ta filmutdanning og bli et hett navn i selveste USA.

Les mer

Drømmen fikk et løft på loftet hos Andsnes

Dette kan man jo si var ganske vellykket, sier Fabrice Bligoud Vestad, tilsynelatende temmelig uberørt når vi står på trappa utafor stjernepianisten Leif Ove Andsnes? hjem i Bergen. Men inni ham bobler det, og den 15-årige drømmetreffvinneren har aldri vært mer sikker på at han skal følge drømmen sin, den som sier: Fabrice - konsertpianist.

Les mer

Mestermøte med Oslo-Filharmonien

Fire drømmestipendnominerte musikere fra Østlandet har hatt en drømmedag med Oslo-Filharmonien.

Les mer

En mesterlig time med Liv

Den unge, talentfulle pianisten og drømmetreffvinneren Fabrice Bligoud Vestad var ikke i tvil etter mesterklassen med Liv Glaser: - Utrolig gøy! Og svært lærerikt!

Les mer

Fikk spille med KORK – skal møte mesterfiolinist

Flere drømmestipendmottakere fikk spille med KORK. Og en av dem fikk en ekstra overraskelse: Oddhild Louise Nyberg skal få møte mesterfiolinisten Henning Kraggerud.

Les mer

Drømmetreffvinner får møte Andsnes

En dag på tomannshånd med stjernepianisten Leif Ove Andsnes samt tur til gjev, fransk pianofestival. Det ble julekveld midt i september da årets drømmetreffvinner Fabrice Bligoud Vestad fra Hamar fikk nyheten om at store drømmer bli oppfylt.

Les mer

Ble musiker på heltid

I anledning Drømmestipendets tiårsjubileum har vi laget "hva gjør du i dag?"-intervjuer med ti av ungdommene som fikk stipend i Drømmestipendets første år, 2004. Erlend Aagaard-Nilsen er den niende.

Les mer

Jobber med musikk på fulltid

I anledning Drømmestipendets tiårsjubileum har vi laget "hva gjør du i dag?"-intervjuer med ti av ungdommene som fikk stipend i Drømmestipendets første år, 2004. Henning Rød Haugland er den åttende.

Les mer
Grafikk med Drømmestipend-tema

Lever ut drømmen i Berlin

I anledning Drømmestipendets tiårsjubileum har vi laget "hva gjør du i dag?"-intervjuer med ti av ungdommene som fikk stipend i Drømmestipendets første år, 2004. Guro Kleven Hagen er den sjette.

Les mer
Grafikk med Drømmestipend-tema

Fenomenet Tangueros del Norte

I anledning Drømmestipendets tiårsjubileum har vi laget "hva gjør du i dag?"-intervjuer med ti av dem som fikk stipend i Drømmestipendets første år, 2004. Tangueros del Norte er nummer fem i rekka.

Les mer
Grafikk med Drømmestipend-tema

«Dødsmetallkonge» med verden som arbeidsplass

I anledning Drømmestipendets tiårsjubileum har vi laget "hva gjør du i dag?"-intervjuer med ti av ungdommene som fikk stipend i Drømmestipendets første år, 2004. Ivan Gujic er den tredje.

Les mer

Drømmestipendet 2013 går til …

Da er det klart hvem som får Drømmestipendet 2013. Her er lista med de 100 utvalgte drømmestipendmottakerne, som hver får 10.000 kroner.

Les mer

Livslang kjærlighet til fiolinen

I anledning Drømmestipendets tiårsjubileum har vi laget "hva gjør du i dag?"-intervjuer med ti av ungdommene som fikk stipend i Drømmestipendets første år, 2004. Miriam Helms Ålien er den andre.

Les mer

Drømmestipendet markerer seg på UKM-festivalen

Drømmestipendet viser seg fram på UKM-festivalen denne uka. Kanskje blir de spennende mulighetene som fins i stipendordningen dermed synlig for enda flere ungdommer.

Les mer

Saksofonist, dirigent og musikklærer

I anledning Drømmestipendets tiårsjubileum har vi laget "hva gjør du i dag?"-intervjuer med ti av ungdommene som fikk stipend i Drømmestipendets første år, 2004. Erlend Furuset Jenssen er den første.

Les mer

Drømmejubileum med stor nasjonal markering på stipendutdelingsdagen 5. juni

I år utdeles Drømmestipendet for tiende gang, og Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping markerer det med en nasjonal Drømmeforestilling i Oslo 5. juni. Og du kan være til stede.

Les mer

Kulturskolevenner til Oslo for å heie på Astrid

Drømmestipendnominerte Astrid Sugaren er nær seierspallen i årets Idol-konkurranse, og nå får kulturskoleeleven fra Tolga ekstra støtte fra både kulturskolelærere og -elever og sågar ordføreren i hjemkommunen.

Les mer

Stian ledet «drømmeforestilling» i Alta

Stian Barsnes Simonsen var konferansier da finnmarkingene samla seg til "... og de nominerte er ..."-forestilling.

Les mer

Drømmestipendet hele våren

Det er lenge siden Drømmestipendet "bare" var et stipend som ble utdelt første uka i juni til hundre unge kulturutøvere. Nå er det flust med drømmestipendarrangement spredt utover hele året.

Les mer

Løvlands drømmestipendjury er klar til innsats

De har kompetansen, de er spente, og de er klare til stor innsats. Juryen for Drømmestipendet 2013 skal straks i gang med artig, men krevende arbeid.

Les mer

Rolf Løvland juryleder for Drømmestipendet 2013

Ved Drømmestipendets tiårsjubileum er det en nestor innen norsk musikk som skal lede det krevende juryarbeidet med å finne de hundre unge kulturutøverne som skal dele millionpotten: Rolf Løvland er klar for oppgaven.

Les mer

Drømmestipendet genererte fotooppdrag

For Hanna Loddengaard Folkestad (18) har Drømmestipendet betydd mer enn bekreftelse og femsifret kronebeløp. I kjølvannet av tildelingen har nemlig den talentfulle fotografen fått mange spennende oppdrag.

Les mer

Følger skuespillerdrømmen i Oslo

Kristiansandsjenta Christine Leer-Salvesen elsker å stå på scenen, og var bare ti år da hun fikk sin første musikalrolle. Nå akter drømmestipendmottakeren å realisere skuespillerdrømmen i Oslo.

Les mer

Følger jazz- og gospeldrømmen

Det er få ting i livet som gleder Carl-Jørgen Stensrud Bakke mer enn å gi andre gode musikkopplevelser. Nå drømmer han om å bli jazz- og gospelpianist på heltid.

Les mer

Guro markerte seg i konkurranse i orientalsk dans

Drømmetreffet i fjor høst har medført mange oppfylte drømmer for Guro Elde Paulsen. Og som utøver av orientalsk dans har hun utviklet seg mye, så mye at sist helg ble hun nummer to i en amatørkonkurranse i forbindelse med Oslo Oriental Dance Festival 2013.

Les mer

Østlendingene ivrigst i å oppfylle unges kulturdrømmer

Østlendingene er de beste, men sørlendingene er hakk i hæl. Trønderne, vestlendingene og spesielt nordlendingene er ennå langt bak.

Les mer

Én drøm – mange muligheter

Han synger, spiller bass, gitar og tangenter. Han har skrevet over 60 låter og har høstet erfaring både som produsent og arrangør. Drømmestipendmottaker Sondre Sætaberget holder alle dører åpne - så lenge de er musikkrelatert.

Les mer

Fikk oppfylt drømmen om profesjonelt kamera

Når du elsker å fotografere og har øye for de små detaljene, holder det ikke med mobiltelefon og kompaktkamera. Ingeborg Vangsnes var aldri i tvil om hva hun skulle bruke Drømmestipendet på: nytt fotoutstyr.

Les mer

Drømmer om å bli danser i verdenstoppen

Da Erlend Auestad Danielsen mottok Drømmestipendet var den største drømmen å studere jazzdans på Kunsthøgskolen i Oslo. Nå når drømmen er et faktum, har 20-åringen satt seg et nytt mål; å bli en danser i verdenstoppen.

Les mer

Drømmestipendet boostet selvtilliten

Else Gjerding har alltid elsket å skape egne historier. Drømmestipendet hun fikk i fjor har gitt henne troen på at det hun skriver er så bra at hun nå kan tillate seg å drømme om bokutgivelse.

Les mer

Drømmeår for Joakim

Han har spilt med Arve Tellefsen, deltatt på prestisjetunge festivaler, blitt kåret til Årets musiker i Ungdommens musikkmesterskap og vært solist med landets største symfoniorkestre. Og fått Drømmestipendet. Nå drømmer Joakim Røbergshagen om å entre et spesielt podium i Berlin.

Les mer

Drømmejageren Stian

Slagverker og drømmestipendmottaker Stian Sopp har flere drømmer. Fellesnevneren for dem alle er hans store lidenskap; musikken.

Les mer

Dro på drømmetur til Sveits

Etter at Vivian Louise Tsui mottok Drømmestipendet i 2012 fikk hun realisert deldrømmen om mesterklasser i Sveits. Nå jager hun den store drømmen; å bli profesjonell utøvende pianist.

Les mer

Først drømmestipend – så til topps i Norske talenter

18-årige Stine Merethe Ulla fikk Drømmestipendet i fjor. Lørdag gikk hun til topps i Norske talenter 2012 på TV 2.

Les mer

Drømmestipendet videreføres og Drømmetreff som traff

Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd signerte torsdag en avtale som innebærer at tre nye millioner kroner skal utdeles til 300 unge kulturutøvere i perioden 2013-2015.

Les mer

Drømmestipend gir næring til ballerinadrømmen

En mulig kommende prima ballerina fikk sitt drømmestipend tildelt torsdag. I dag danser hun trolig ekstra inspirert og motivert på Den Norske Opera & Balletts sommerforestilling.

Les mer

Disse hundre får Drømmestipendet 2012

Her er lista med de 100 utvalgte drømmestipendmottakerne i 2012. Disse får 10.000 kroner hver.

Les mer

Sarahs studiedrøm går i oppfyllelse

I 2009 fikk fiolinisten Sarah-Erin Bye drømmestipend, mens hun drømte om høyere musikkstudier i Frankrike. Nå går drømmen i oppfyllelse.

Les mer

Viking Lotto-pott ga omsetningsrekord

En gigantisk Viking Lotto-pott sørget for omsetningsrekord og bidro til et rekordstort driftsresultat i 2011. Dermed kunne Norsk Tipping bidra med over ti millioner kroner til overskuddsformålene hver eneste dag.

Les mer

Drømmeforestilling i sør

Lengst sør i landet skal det også utdeles drømmestipend i juni. På Lindesnes fyr går elleve kommuners kulturskoler sammen om utdeling og konsert 10. juni.

Les mer

Drømmeforestilling i Østfold

I flere fylker får nominerte til Drømmestipendet 2012 vise seg fram denne våren. Så også i Østfold.

Les mer

Drømmeforestillinger i fem fylker

Snart skal Drømmestipendet igjen utdeles - én million kroner skal fordeles på hundre unge, norske kulturutøvere. Men før utdelingen 6. juni arrangeres spennende drømmeforestillinger i fem fylker.

Les mer

Bullet Proof på tv og cd

Rockabillybandet Bullet Proof fra Elverum blir å se på NRK1s "Norge Rundt" fredag 13. april. Og neste uke slipper drømmestipendmottakerne fra 2011 sågar cd.

Les mer

Rekordmange nominasjoner til Drømmestipendet

Aldri har interessen for å nominere kandidater til Drømmestipendet vært større. Aldri har juryen hatt så krevende arbeid. Denne uka skal hundre stipendmottakere utvelges.

Les mer

Verdensmester Baard spiller på AnJazz

Lørdag 12. mai kan trommeverdensmester og drømmestipendmottaker Baard Hvasser Kolstad oppleves i "fri utfoldelse" under AnJazz i Hamar.

Les mer

Disse skal vurdere årets nominerte …

De har kompetansen, de er spente, og de er klare til stor innsats. Juryen for Drømmestipendet 2012 skal snart i gang med artig, men krevende arbeid.

Les mer

Smaker på drømmen

Han har spilt på Peer Gynt-forestillingen ved Gålåvatnet og vært gjestesolist med Ungdomssymfonikerne. Etter at Trond Sagbakken mottok Drømmestipendet i en alder av tolv år, har oppdragene strømmet på.

Les mer

– Jeg er mye nærmere drømmen nå

Han har fått Drømmestipendet, går på musikkhøgskolen, skal gi ut ep med eget band og synger i eav landets fremste kammerkor. Knut Kippersund Nesdal har åpenbart stø kurs mot musikerdrømmen.

Les mer

Drømmestipendet ble vitamininnsprøytning

Problemer med stemmen gjorde at Ida Kristin Kilen var redd sangkarrieren var over før den hadde begynt. Drømmestipendet ga henne bekreftelse og guts til å jage operadrømmen.

Les mer

Drømmestipendet ga blod på tann

Takket være Drømmestipendet fikk Soran Lind muligheten til å spille med noen av europas største solister og lærere. Nå drømmer den unge saxofonisten om selv å bli en av de store.

Les mer

Tine Thing Helseth juryleder for Drømmestipendet 2012

Hun har selv mottatt en rekke prestisjetunge priser og stipend i inn- og utland. Nå skal hun selv være med å dele ut stipender for én million kroner. Den internasjonalt anerkjente trompeteren Tine Thing Helseth (bildet) er juryleder for Drømmestipendet 2012.

Les mer

Drømmeår for filmskaper

Han har fått Drømmestipendet, laget kortfilm med Mari Maurstad og sanket priser med filmselskapet Beerfish Motion Pictures. Edvard Arntzen Karijord er svært fornøyd med 2011.

Les mer

Drømmestipendet reddet motivasjonen

Andrea Kristine Lysgaard var i ferd med å gi opp kunstnerdrømmen, da hun fikk beskjed om at hun ville få tildelt Drømmestipendet. Nå er både inspirasjon og motivasjon på plass.

Les mer

– Drømmestipendet åpnet mange dører

I kjølvannet av Drømmestipendet har Lina Taule Fjørtoft stått på scenen i Nationaltheatret, fått flere oppdrag og vært på sommerkurs i London. Ikke rart teaterdrømmen lever i beste velgående!

Les mer

Juniormester drømmer om NM-tittel som senior

I fjor ble trekkspiller Ole Kristian Fredriksen norgesmester i juniorklassen i solo durspill. I år fikk han Drømmestipendet, og nå drømmer toraderstjernen om å hevde seg i seniorklassen.

Les mer

14 år og klar med bok

Hans Ola Østby fikk Drømmestipendet i vår. Nå er 14-åringen fra Trysil aktuell med sin debutroman. - Sensasjonelt, sier Per Jon Stengrundet ved Libris bokhandel i Trysil.

Les mer

Drømmestudietur til Alpene

Drømmestipendkroner åpner for mye spennende utvikling: Saxofonist Soran Lind stråler etter en studietur til de sveitsiske alper. Der deltok han på mesterklasse med Lars Mlekusch; professor i saksofon ved Konservatorium Wien Privatuniversität.

Les mer

Fra juryleder til ballettsjef

Det er ikke bare hundrevis av drømmestipendmottakere som får et løft på ulike vis etter å ha fått et drømmestipend. Også Drømmestipendets juryledere kan få nye oppturer etterpå.

Les mer

Lina og Vegard underholdt 500 på Hell

To av årets drømmestipendmottakere imponerte et kresent publikum med sine kunstneriske bidrag på Kulturskoledagene 2011.

Les mer

Drømmemusikere finner sammen

Tre drømmestipendmottakere i samme band, og likegodt én til som gjestemusiker. Det må bli en drøm av en konsert på Kolbotn lørdag 17. september.

Les mer

Nasjonal markering i Oslo

Denne uka og de nærmeste ukene arrangeres en rekke høytidelige drømmestipendoverrekkelser landet rundt. Den nasjonale markering fant sted i Oslo onsdag.

Les mer

Møtet med Drømmedama

Tre av årets drømmestipend-mottakere har allerede hatt en spesiell drømmedag. Med skuespiller og drømmestipend-juryleder Mari Maurstad.

Les mer

Drømmestipendet 2011 går til …

Årets drømmestipend-mottakere er klare, én million kroner er fordelt, og de 100 som får stipend er følgende:

Les mer

Drømmeforestilling trakk fullt hus

Lørdag 21. mai ble Dokkhuset i Trondheim drømmenes teater for en kveld. Sør-Trøndelags rekordmange drømmestipendkandidater viste sine kunster på samme scene. For en full sal.

Les mer

Drømmestipendmottakerne er klare, men …

Etter tre dager med intens jobbing har Drømmestipendet- juryen endelig funnet frem til alle årets 100 vinnere. Men hvem disse er forblir imidlertid en godt bevart hemmelighet en liten stund til.

Les mer

«Drømmeband» nær toppen

Bandet The Blacksheeps, opprinnelig et "kulturskoleband" fra Nesseby, fortsetter å gjøre det skarpt i store musikkonkurranser.

Les mer

Forfatterdrømmen sterkere enn noengang

Siril Madland Herikstad fra Lyngdal fikk Drømmestipendet for å få sjansen til å videreutvikle sine skrivekunster. Nå drømmer 17-åringen om bokutgivelse og et yrke som forfatter.

Les mer

– Jeg er mye nærmere drømmen nå

Ragnar Evensens store drøm er å etablere en gjøglergruppe i hjemkommunen Re. Pengene fra Drømmestipendet skal 15-åringen bruke på utstyr så han kan lære bort sjonglørkunsten til andre.

Les mer

Fikk oppfylt sin største drøm

Mia Johansens største drøm var å spille duett med sitt store forbilde med en av landets fremste trompetister; Tine Thing Helseth. Ved utdelingen av Drømmestipendet 2010 ble drømmen til virkelighet.

Les mer

Prima ballerina-drømmen

Silje Johannessens store lidenskap er å danse og stå på scenen foran et stort publikum. Nå drømmer hun om en utdannelse som gjør at hun en dag skal kunne leve ene og alene av dansen.

Les mer

En (gitar)grepa kar

Hallvard Hurums store drøm som gitarist er å kunne spre glede til seg selv og andre gjennom musikken.

Les mer

Gir alt for skuespillerdrømmen

Drømmestipendmottaker Kyrre Krøger Vanebos store drøm er å bli skuespiller på heltid. Nå gir 19-åringen alt for at drømmen skal bli en realitet.

Les mer

Jobber målbevisst mot en sangkarriere

Det er bare to år siden drømmestipendmottaker Trine Andrea Skari bestemte seg for å satse på en sangkarriere. Nå gjør hun alt for at drømmen skal bli en realitet.

Les mer

– En drøm å få Drømmestipendet

For Kari Olsson var det å få Drømmestipendet en drøm i seg selv. Pengene skal hun bruke på utdanning for å realisere kunstnerdrømmen.

Les mer

Oppfylte drømmen om egen gitar

Han har spilt gitar i 11 år, men aldri eid sitt eget instrument. Takket være Drømmestipendet 2010 er Richard Andre Helvig nå en lykkelig eier av egen gitar.

Les mer

Fikk drømmedag med forbildet

Drømmestipendet er en flott anerkjennelse, og inspirerer veldig til å stå på videre. I forbindelse med stipendet fikk jeg også en "Drømmedag" i Den Norske Opera & Ballett.

Les mer

Oppfylte cd-drømmen

- Det å få tildelt Drømmestipendet har betydd enormt mye. Stipendet er et kvalitetsstempel som viser at vi er seriøse i forhold til musikken, og at vi faktisk har noe å fare med. Økonomisk sett bidro stipendet til at vi fikk spilt inn en skikkelig cd, som vi anser som et viktig hjelpemiddel til å nå ut til så mange som mulig, sier Emil Elde Skårset. 18-åringen er en av fem bandmedlemmer i Moillrock.

Les mer

Stort steg nærmere musikerdrømmen

Aina Davidsens store drøm er å kunne leve av å spille saksofon. Hun er ikke i tvil om at Drømmestipendet 2010 har ført henne nærmere drømmen.

Les mer

Realiserte drømmen i New York

Drømmestipendet hjalp meg til å realisere en drøm. Jeg fikk muligheten til å være to uker i New York og lære av pedagoger av verdensklasseformat - også som musikere - samt samarbeide med slagverkstudenter på et veldig høyt nivå.

Les mer

Klar for drømmerolle

For Mari Maurstad var skuespilleryrket aldri et reelt valg. Det var en forutsetning. Som juryleder for Drømmestipendet 2011 skal hun nå være med å oppfylle unge kulturutøveres drømmer.

Les mer

På drømmescenen i Elverum

Fem Drømmestipendet-mottakere viste fram sine kunster under Festspillene i Elverum i august.

Les mer

Når drømmen blir virkelighet

Fredag 18. juni 2010 er dagen drømmestipendmottaker Mia Johansen vil huske som dagen hvor drømmen ble virkelighet. En vakker dag å stå på scenen og spille duett med Tine Thing Helseth.

Les mer

Disse får Drømmestipendet 2010

Her er mottakerne av Drømmestipendet 2010:

Les mer

Drømmestipendvinner med NM-sølv

Mette Brandstadmoen, Drømmestipendvinner fra Lillehammer 2009, har sammen med Kristoffer Melås fra Øyer danset seg til pallplass under NM i standard dans.

Les mer

Virtuos-finalister med drømmestipend

Tre av de fem finalistene i NRKs solistkonkurranse Virtuos 2010 har tidligere mottatt Drømmestipendet.

Les mer

Gledesprederen

Drømmestipendmottaker Marte Wigen-Nilsson har danset siden hun var fire år, og elsker å spre glede gjennom dansen. Målet for 19-åringen er å komme seg til London for å ta eksamen i grad 6 - systemet i klassisk ballet.

Les mer

Engasjert drømmejager

Karoline Johansson elsker å uttrykke seg gjennom musikken, og oppfordrer gjennom sine selvkomponerte låter og tekster alle til å følge drømmen sin. Selv drømmer 18-åringen om platekontrakt samt å reise rundt i verden.

Les mer

Stort steg mot fotodrømmen

Drømmestipendet-mottaker Hanne Tøraasen er fascinert av fotokunstens evne til å fange virkeligheten i et knips. Nå drømmer den talentfulle 19-åringen om et liv som omreisende fotograf.

Les mer

Stø kurs mot skuespillerdrømmen

15 år gamle Stian Aase elsker å stå på scenen. Tross sin unge alder har han en lang merittliste som skuespiller. Nå drømmer unggutten om en videreutdannelse innen skuespilleryrket.

Les mer

Frilanser mot drømmen

Drømmestipendmottaker Ole Håkon Steffensen store lidenskap er å drive med nysirkus og musikk. Nå drømmer 19-åringen om å gjøre kunsten til et levebrød.

Les mer

Målrettet multikunstner

Drømmestipendmottaker Erlend P. Tysnes har bokstavelig talt flere baller i luften. Med grener som kontaktsjonglering, dans, kunst og klarinett viser han at det er fullt mulig å kombinere flere kulturelle disipliner.

Les mer

Håvard smaker på drømmen

Håvard Salvesen Njølstad drømmer om et liv som profesjonell musiker. I en alder av 14 år er den unge saksofonisten og Drømmestipendmottakeren godt i rute i forhold til å oppfylle drømmen sin.

Les mer

– Ett steg nærmere den store drømmen

Det har vært et begivenhetsrikt år for Ingrid Søfteland Neset. I sommer mottok fløytisten Drømmestipendet 2009. I november ble hun kåret til Årets musiker under Ungdommens musikkmesterskap (UMM).

Les mer

2010 – Ny mulighet for å søke Drømmestipendet

Forberedelsene er i full gang for Drømmestipendet 2010. Du som er interessert i å søke kan klikke Drømmestipendet og Hvordan søke i menyen til venstre. Da finner du informasjon om hva du må gjøre for å melde deg som kandidat.

Les mer

Drømmestipendvinner til studier i utlandet

Fra Åsgårdstrand til Tyskland reiser Ulrikke Henninen denne høsten, men ikke før hun har holdt konsert i Åsgårdstrand kulturkirke. Mer informasjon finner du i nettavisen Gjengangeren.

Les mer

Ingrid Lorentzen juryleder for Drømmestipendet 2010

Ballettdanseren Ingrid Lorentzen skal være juryleder for Drømmestipendet 2010. Hun skal altså lede det krevende arbeidet med å bestemme hvilke 100 unge kulturutøvere som skal dele neste års drømmestipendpott på én million kroner.

Les mer

Seks ganger på rad

Følgende kommuner har fått tildelt Drømmestipendet seks ganger på rad:

Les mer

En drøm realiseres

Gitarist Øystein Wangen fra Tynset har allerede fått deler av drømmen sin oppfylt.

Les mer

– Gyllen sjanse til å fokusere eleven

Drømmestipendet er en sjelden fin mulighet til å fokusere eleven, i tillegg til at stipendutdelingen også automatisk medfører en del positiv omtale av kulturskolen generelt.

Les mer

The BlackSheeps laget «Årets låt»

For første gang på lenge er vinneren av Spellemannsprisen-kategorien "Årets låt" norsk. Lørdag kronet finnmarksbandet The BlackSheeps et fantastisk triumftog som ble innledet med at bandet fikk Drømmestipendet 2008.

Les mer