Hopp til innhold

– Drømmestipendet har betydd utrolig mye, en flott påskjønnelse for all øvingen som ligger bak. Det er klart at stipendet virker veldig motiverende for videre satsing, sier Aina. 17-åringen har vært elev ved Drammen kulturskole siden hun var seks år gammel. I tillegg får hun nå undervisning gjennom talentlinja ved både Barratt Due musikkinstitutt og Norges musikkhøgskole.

Ungjenta fra Drammen virker i det hele tatt fast bestemt på å holde fast ved drømmen om å bli heltidsmusiker. Enn så lenge er Aina å finne ved Drammen videregående skole hvor hun går andreåret på allmennlinja.

– Etter videregående har jeg veldig lyst til å studere musikk ved Det Jyske Musikkonservatoriet i Århus. Drømmen er å kunne leve av musikken samt å få spille som solist med Kringkastingsorkesteret eller Filharmonien.

Overveldende

3. juni i år tok Aina turen til Den Norske Opera & Ballett i Oslo hvor Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd gjorde stas på et knippe av årets drømmestipendmottakere. Der ble det lunsj og kunstneriske bidrag ved flere stipendiater. – Et kjempeflott arrangement og en nesten overveldende opplevelse, sier Aina om den saken.

Drømmestipendet fikk hun fysisk overrakt to uker senere, av varaordfører Freddy Hoffmann. Det skjedde i forbindelse med en kulturskolekonsert i hjembyen. I salen satt både kulturskoleelever og -lærere, og foreldre samt representanter fra Norsk Tipping.

– Utrolig morsomt å bli gjort stas på, sier Aina, som i kjølvannet av tildelingen også har fått en liten smakebit av kjendistilværelsen. – Det ble noen oppslag i lokalavisene, så i en periode var jeg vel kanskje litt kjendis, sier Aina leende.

Flere spilleoppdrag

Aina er utvilsomt en travel ung dame som er medlem av flere ensembler: Storbandet Sax Pistols, Åskollen skolekorps og kvartetten Aqva’dor, som spilte seg til førstepris i klasse to under Ungdommens Musikkmesterskap 2010. Tildelingen av Drømmestipendet har gjort timeplanen om mulig enda mer tettpakket.

– Det har blitt mange flere spilleoppdrag etter at jeg fikk tildelt Drømmestipendet, og jeg er utvilsomt mye nærmere drømmen i dag. Du kan si at jeg lever så tett opp til drømmen som jeg kan i forhold til hvor jeg er i livet.

Sparer til saksofon

Pengene Aina tjener på spilleoppdrag blir satt inn på sparekonto hvor også Drømmestipendet er trygt plassert. – Jeg håper å få kjøpt meg et nytt instrument om ikke så altfor lenge. En ny saksofon koster omtrent 45.000 kroner, så det sier seg selv at Drømmestipendet avgjort betyr noe også rent økonomisk, avslutter Aina Davidsen.

Tekst: Hege Arstad (Utlagt: 2. desember 2010)