Hopp til innhold

At Siril Madland Herikstad har et stort talent og en drøm om en fremtid som skribent. Det vises også i selve søknaden hun leverte, da hun fremmet sitt kandidatur til Drømmestipendet 2010.

– Å få tildelt Drømmestipendet betyr først og fremst at noen mener at jeg skriver så godt at jeg fortjener et stipend. Drømmestipendet motiverer meg til å fortsette med skrivingen, og er et viktig økonomisk redskap som kan hjelpe meg til å videreutvikle talentet mitt. Jeg ble selvsagt både stolt og glad da jeg fikk beskjeden om at jeg skulle få stipendet.

– Veldig positiv opplevelse

Drømmestipendet fikk den unge skribenten tildelt under et interkommunalt kulturskolearrangement i Fjellhallen på Lindesnes Fyr i regi av Norsk kulturskoleråd – Vest-Agder sist sommer. I tillegg til felleskonsert og innslag fra hver kulturskole ble det også gjort stas på fylkets drømmestipendmottakere i 2010.

– Det var et utrolig flott arrangement hvor jeg fikk møte andre unge kulturutøvere. Jeg leste et utdrag fra en egen novelle; «Smilende silhuetter», og fikk blomster, sjekk og diplom fra Rådmann i Lyngdal; Evy-Annie Evensen. Utrolig stort og en veldig positiv opplevelse jeg kommer til å huske lenge, sier Siril.

– Viktig med eksponering

Etter at det ble klart at Siril skulle få Drømmestipendet 2010, fulgte det flere oppslag i Farsunds avis.

– Det var faktisk både intervju og utdrag fra novellen «Med halen mellom beina,» og i en bitte liten periode kan du kanskje si at jeg var en lokal kjendis, sier Siril leende før hun skynder seg å legge til at det på ingen måte er kjendislivet som er motivasjonsfaktoren for skrivingen.

– Jeg skriver fordi jeg synes det er veldig givende og gøy. Det som er litt vanskelig med å slå gjennom som skribent, er at det er vanskelig å finne kontakter så en får eksponering. Som skribent har du ikke de samme mulighetene som for eksempel musikere får gjennom å holde konserter. I så måte har Drømmestipendet også vært veldig bra og viktig.

Skrivekurs og utdanning

Siril har alltid likt å skrive, men det er først de siste to-tre årene hun har gått aktivt inn for saken. Drømmestipendet ønsker 17-åringen å bruke på skrivekurs og utdanning.

– Jeg er selvlært og finner inspirasjon i musikk, kunst, venner og hverdagshendelser. Jeg har brukt noe av pengene på kunstutstillinger, men har planer om å ta noen skrivkurs etter hvert, sier hun. Til daglig er Siril å finne ved Kvinesdal videregående skole hvor hun går på media- og kommunikasjonslinja.

– Jeg har jo veldig lyst til å gå videre med skrivingen og kommer nok til å ta en utdanning i den retningen. Den store drømmen er selvsagt å få gitt ut bøker og være forfatter på heltid, sier Siril Madland Herikstad.

Tekst: Hege Arstad

(Utlagt: 27. januar 2011)