Forfatterdrømmen sterkere enn noengang

KVINESDAL: Siril Madland Herikstad fra Lyngdal fikk Drømmestipendet for å få sjansen til å videreutvikle sine skrivekunster. Nå drømmer 17-åringen om bokutgivelse og et yrke som forfatter.

Forfatterdrømmen sterkere enn noengang


At Siril Madland Herikstad har et stort talent og en drøm om en fremtid som skribent. Det vises også i selve søknaden hun leverte, da hun fremmet sitt kandidatur til Drømmestipendet 2010.

– Å få tildelt Drømmestipendet betyr først og fremst at noen mener at jeg skriver så godt at jeg fortjener et stipend. Drømmestipendet motiverer meg til å fortsette med skrivingen, og er et viktig økonomisk redskap som kan hjelpe meg til å videreutvikle talentet mitt. Jeg ble selvsagt både stolt og glad da jeg fikk beskjeden om at jeg skulle få stipendet.

– Veldig positiv opplevelse

Drømmestipendet fikk den unge skribenten tildelt under et interkommunalt kulturskolearrangement i Fjellhallen på Lindesnes Fyr i regi av Norsk kulturskoleråd – Vest-Agder sist sommer. I tillegg til felleskonsert og innslag fra hver kulturskole ble det også gjort stas på fylkets drømmestipendmottakere i 2010.

– Det var et utrolig flott arrangement hvor jeg fikk møte andre unge kulturutøvere. Jeg leste et utdrag fra en egen novelle; «Smilende silhuetter», og fikk blomster, sjekk og diplom fra Rådmann i Lyngdal; Evy-Annie Evensen. Utrolig stort og en veldig positiv opplevelse jeg kommer til å huske lenge, sier Siril.

– Viktig med eksponering

Etter at det ble klart at Siril skulle få Drømmestipendet 2010, fulgte det flere oppslag i Farsunds avis.

– Det var faktisk både intervju og utdrag fra novellen «Med halen mellom beina,» og i en bitte liten periode kan du kanskje si at jeg var en lokal kjendis, sier Siril leende før hun skynder seg å legge til at det på ingen måte er kjendislivet som er motivasjonsfaktoren for skrivingen.

– Jeg skriver fordi jeg synes det er veldig givende og gøy. Det som er litt vanskelig med å slå gjennom som skribent, er at det er vanskelig å finne kontakter så en får eksponering. Som skribent har du ikke de samme mulighetene som for eksempel musikere får gjennom å holde konserter. I så måte har Drømmestipendet også vært veldig bra og viktig.

Skrivekurs og utdanning

Siril har alltid likt å skrive, men det er først de siste to-tre årene hun har gått aktivt inn for saken. Drømmestipendet ønsker 17-åringen å bruke på skrivekurs og utdanning.

– Jeg er selvlært og finner inspirasjon i musikk, kunst, venner og hverdagshendelser. Jeg har brukt noe av pengene på kunstutstillinger, men har planer om å ta noen skrivkurs etter hvert, sier hun. Til daglig er Siril å finne ved Kvinesdal videregående skole hvor hun går på media- og kommunikasjonslinja.

– Jeg har jo veldig lyst til å gå videre med skrivingen og kommer nok til å ta en utdanning i den retningen. Den store drømmen er selvsagt å få gitt ut bøker og være forfatter på heltid, sier Siril Madland Herikstad.

Tekst: Hege Arstad (Utlagt: 27. januar 2011)