Hopp til innhold

Forestillinga «… og de nominerte er …» er i regi av Norsk kulturskoleråd Oppland, som synliggjør de drømmestipendnominerte i fylket. I år inngår forestillinga i Sjoggfest, som er kulturprogrammet til Ungdoms-OL Lillehammer 2016. «… og de nominerte er …» arrangeres 17. februar. kl. 17.00.

Norsk kulturskoleråd Oppland har siden ett år tilbake samarbeidet med Youth Olympic Games (YOG) 2016 om å få til et kulturelt innslag med kulturskoleelever i fylket. Resultatet blir ei forestilling av cirka én times varighet, med musikk- og dansinnslag.

YOG stiller med alt av lyd og lys, så ramma rundt arrangementet bør bli proff nok. For å få til denne forestillinga har kommunene i Oppland i år hatt en tidligere nominasjonsfrist enn den offisielle, nasjonale fristen, som er 26. februar.

– Per nå er 13 ungdommer nominert til Drømmestipendet 2016 i Oppland. Vi håper alle disse kan delta på forestillinga, sier rådgiver Elin Kvernmoen i Norsk kulturskoleråd, som arbeider opp mot fylkesavdelinga i Oppland.

Kulturhuset Banken ble oppført i 1895 som lokale for Lillehamme Sparebank. Bygningen er i kommunal eie og ble pussa opp i forbindelse med Vinter-OL 1994. Kulturhuset Banken har en konsertsal og flere mindre saler som benyttes kulturformål. Lillehammer kulturskole tilhold i bygningen. Konsertsalen ble brukt som tv-studio i forbindelse med  NRKs underholdningstilbud under Vinter-OL 1994.

Egil Hofsli (tekst)

Utlagt: 8. februar 2016)