Hopp til innhold

– Jeg har vokst mye etter at jeg mottok Drømmestipendet. Først og fremst fordi troen på egne ferdigheter og motivasjonen fikk et kjempeløft, men også fordi jeg har fått mye oppmerksomhet rundt tildelingen, som igjen har gitt meg mange muligheter og spennende oppdrag, sier Rebekka.

Musikaldrømmen har levd lenge i 16-åringen. Det begynte med sang i barnekoret ved Lillehammer kulturskole, fortsatte med fiolin og piano før hun gikk over til dans i ulike sjangere som hun kombinerte med sang og teater. En stor porsjon talent kombinert med iherdig jobbing har resultert i en rekke oppsetninger av blant annet Lillehammer Amatørteater samt Den Norske Opera & Ballett der hun var medlem av barnekoret fra 2012 til 2015.

Drivkraften

Få ting gir Rebekka større glede enn å stå på scenen, skjønt drømmen om å gjøre lidenskapen til levebrød, stikker mye dypere enn å ha det gøy.

– Lillehammer er et flott sted å vokse opp for unge kulturutøvere, og jeg har fått mange muligheter til å opptre i regi av både kommunen og næringslivet. I løpet av årene har jeg fått god innsikt i hvor mye musikk og kultur betyr for mennesker, og jeg ønsker å bruke talentet mitt der det virkelig kan utgjøre en forskjell for andre. Den store drømmen er selvsagt å bli profesjonell musikalartist, men drivkraften bunner i å skape gode opplevelser for publikum, enten det er fra en stor nasjonal scene, i kirka eller på et sykehjem, forklarer Rebekka, som har tettpakkede dager med videregående skolegang, sangundervisning og som medlem av Lillehammer og Gjøvik Dansesenter.

Dobbel stas

At Lillehammer legger til rette for unge kulturutøvere, gjenspeilte seg også da offentliggjøringen av Drømmestipendet 2016 var et faktum. I tillegg til Rebekka fikk også danseren Mette Nilsen (19) sitt velfortjente stipend, noe som ble behørig markert i Kulturhuset Banken i Lillehammer. Rett før tildelingen kunne publikum nyte et musikalnummer fra «Ringeren i Notre Dame», der Mette sto for danskekunsten og Rebekka tolket samme rollen med sang.

– Mette og jeg har opptrådt mye sammen, og da var det dobbel stas at vi begge fikk tildelt Drømmestipendet og mulighet til å takke publikum, representanter fra Norsk kulturskoleråd og kommunen med to tolkninger av hovedrollen Esmeralda, sier Rebekka, som nylig ble plukket ut til å delta i et pilotprosjekt i regi av Norsk kulturskoleråd og Nordea, der unge talenter innen kunst og kultur blir kurset i kulturelt entreprenørskap.

– Jeg ser veldig frem til å lære om formidling, markedsføring og hvilke muligheter som fins for oss som utøvere. Dette er viktig kunnskap å ha med seg når musikaldrømmen skal realiseres, og jeg er utrolig glad for at jeg får mulighet til å være med på pilotprosjektet. Alt i alt har Drømmestipendet strukket seg langt utover pengene.

Og hva skal pengene gå til?

– Musikalmiljøet i Norge er i sterk fremvekst, og Drømmestipendet skal gå til utdannelse innen scenekunst slik at jeg kan bli en del av denne utviklingen.

Tekst: Hege Arstad           Foto: privat             (Utlagt: 2. januar 2017)