Hopp til innhold

Til Drømmefestivalen 2022 var alle de 50 vinnerne av Drømmestipendet 2022 invitert. I tillegg var invitasjon sendt til Drømmestipendambassadørene (tidligere stipendvinnere som gjør en innsats for å framsnakke og promotere stipendordningen på ulike måter, red.anm.) samt et utvalg andre som har med stipendordningen å gjøre på ulikt vis.

Stipendutdelerne, Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd, var vertskap på Hamar – både i Hamar kulturhus og på Scandic Hamar.

Festivaldagen var todelt. Første del var spesiallaget for festivalgjestene med drømmestipend på cv-en. Her fikk disse faglig påfyll fra flere hold og med ulike innfallsvinklinger – samt delta i skapende aktiviteter. Blant annet var det ei økt med Alexandra Rotan, juryleder for Drømmestipendet 2023, som holdt et innlegg samt svarte på spørsmål fra deltakerne.

Hamars ordfører, Einar Busterud, ønska alle velkommen til Hamar og festival, før Ingjerd Engh, student ved ved Kunsthøgskolen i Oslo, ledet stipendvinnerne i en runde med «bli kjent med hverandre»-øvelser.

Thomas Talawa Prestø holdt deretter et inspirasjonsforedrag, og ga festivaldeltakerne mange gode tips for hvordan de kan lykkes med å realisere prosjekt o.l. innen kunst- og kulturfeltet. Prestø er danser, koreograf, pedagog, ungdomsarbeider og aktivist – og kunstnerisk leder for dansekompaniet Tabanka.

I lunsjpausen ble det servert frisk luft og pizza ved Mjøsas bredd, toppet med en minidanseforestlling med drømmestipendvinner Gard Elias Lervang fra Rendalen, som dansa seg fram til det berømte Stupetårnet, videre opp på toppen og så en grand finale med et stup ned i selveste Mjøsa.

Siste del av fagdagen rommet et foredrag med stipendvinner Idunn Feyling, som bruker menneskehår til å skape innovative kunstuttrykk samt ei verkstedøkt der ungdommene fokuserte hva det å drømme er.

Festmiddag med mye kuntsnerisk på menyen

Om kvelden ble festivaldeltakerne buden på festmiddag – med utrulla rød løper, god mat og drikke samt kunstneriske innslag fra et knippe stipendvinnere (som også ble intervjua av kveldens konferansier) – og et spesielt overraskelsesinnslag. Etter en gruppefotografering dalte ballonger ned over årets stipendvinnere. Inne i ballongene fantes lodd, og vips: Selma Helena Skaret Kielland var vinneren av en Drømopplevelse til en verdi av 10 000 kroner.

Tekst og foto: Egil Hofsli   (Utlagt: 22. oktober 2022)