Hopp til innhold

I 2013 slapp fem kandidater fra Nord-Trøndelag gjennom det siste nåløyet og mottok drømmestipend. 4. juni får vi vite hvor mange nordtrøndere som er så heldige.

Så godt som samtlige kommuner i Nord-Trøndelag har nominert kandidater til Drømmestipendet 2014. Dette er kulturutøvere på høyt nivå. Mange i startgropa til høyere utdanning med sikte på en profesjon som utøvere innen ulike kulturuttrykk.

Uavhengig av om hvor mange som slipper gjennom den siste, nasjonale utvelgelse, så presenteres de nordtrønderske drømmestipendnominerte i 2014 på ett brett i forestillinga ”… og de nominerte er …” på Hell Amfi torsdag 22. mai kl. 19.00.

Her samles musikere, billedkunstnere, dansere og sceneteknikere under samme tak – som representanter for framtidas talentfulle kulturutøvere samt som representanter for mangfoldet i Nord-Trøndelags kulturskoler.

Alle årets nominerte kan du lese mer om og se mer av her på drommestipendet.no.

– Hundre utøvere får årlig tildelt velfortjente drømmestipend. Men også blant de andre nominerte er det enormt mange dyktige og glødende kulturutøvere med fine drømmer for sitt kulturuttrykk. Også disse fortjener anerkjennelse og synliggjøring for sin utøvelse. Det gjør vi gjennom økt fokus på regionale forestillinger av typen ”… og de nominerte er …”, der de nominerte får vise fram hva de kan i forkant av utdelingen, sier Åste Selnæs Domaas, i prosjektledelsen for Drømmestipendet.

Tekst: Egil Hofsli

(Utlagt 16. mai 2014)