Hopp til innhold

– For meg var det å få Drømmestipendet en ekstrem selvtillitsboost. Jeg har aldri våget å flagge ambisjonene mine, og har hele tiden trodd at skrivingen er en lidenskap som kommer til å forbli en fritidsaktivitet. Å få en bekreftelse på at det jeg skriver er bra, har gjort at jeg nå kan tillate meg å drømme om bokutgivelse.  Jeg ble kjempeoverrasket da jeg fikk beskjed om at jeg skulle få Drømmestipendet, og jeg har diplomet hengende over senga som en påminnelse på at en forfatterkarriere faktisk kan være en mulighet. Sånn sett føler jeg meg mye nærmere drømmen i dag enn for ett år siden, forteller 15-årige Else.

Måtte få synke inn

Drømmestipendet 2012 fikk Else overrakt på Molde kulturskoles sommerkonsert 14. juni. Rektor Ingvild Aas delte ut blomster, diplom og sjekk, mens moldeordfører Torgeir Dahl overrakte henne gratulasjoner og lykkeønskninger for fremtiden.

– Bortsett fra familien min var det nesten ingen som visste at jeg skulle få tildelt Drømmestipendet på dette arrangementet.  Jeg tror mange ble både overrasket og veldig glad på mine vegne da jeg ble ropt opp på scenen. Jeg var skikkelig nervøs, og for mitt vedkommende var det egentlig mest gøy på kvelden, når alt oppstyret hadde lagt seg, og den flotte opplevelsen hadde sunket inn. Først da kunne jeg tillate meg selv til å være stolt, sier Else.

Skrivekurs ga mersmak

Else går i tiende klasse ved Bekkevoll ungdomsskole. Ved siden av å være en ivrig hobbyskribent, er 15-åringen også å finne på Molde kulturskole hvor hun får undervisning i billedfag. Inspirasjonen til sine mange noveller og dikt finner hun i hverdagen.

– Jeg er ekstremt ”visuell” av meg, og blir veldig inspirert av hva jeg ser, føler og opplever. Jeg har skapt mine egne historier helt siden pappa leste for meg på senga, og skriver egentlig i alle sjangere. I fjor tok jeg et ukelangt skrivekurs i regi av kulturskolen som var utrolig lærerikt og inspirerende. Jeg fikk gode tilbakemeldinger på det jeg skrev, og kan godt tenke meg å bruke pengene knytta til Drømmestipendet på flere skrivekurs slik at jeg kan utvikle meg som skapende skribent. Motivasjonen til å drive med skrivinga er jo at jeg ønsker å dele den verdenen jeg skaper med andre. Og den store drømmen er å få utgitt en bok, sier Else Gjerding.

Tekst: Hege Arstad

(Utlagt: 31. januar 2013)