Hopp til innhold

De fire som er på oppdrag i Trondheim på vegne av Drømmestipendet (og stipendutdelerne Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd), er Emilie Hellum Johansen fra Sarpsborg, Darya Karamsina Kren fra Askim, Thea Johannessen fra Kristiansand og Synne Sørgjerd fra Oppegård.

Trondheim Calling er vinterhalvårets største musikkonferanse i Norge og samtidig Midt-Norges største musikkfestival på denne tida av året. Arrangementet samler 1300 konferansedeltakere og over 100 artister/band, og i 2018 var det over 8000 registrerte publikummere.

Travle og nyttige dager

Alle de fire jentene har blinka seg ut masse de har lyst til å oppleve både av konferanseinnslag og konserter. De skal blant annet lære mer om hvordan å lykkes på sosiale medier og hvordan en produserer konserter/forestillinger i storformat. Samt få med seg foredrag om psykisk helse i musikkbransjen. Og veldig mye mer.

– Å delta her er veldig nyttig. Jeg sier gjerne at all kunnskap en kan få, er nyttig, at det kommer en til gode senere i livet. På Trondheim Calling er det mye å lære for meg både som artist og som innehaver av enkeltpersonforetak, sier Emilie Hellum Johansen (19). For tida er hun sangelev ved Toneheim folkehøgskole på Hamar, og har en klar plan om å leve av musikken.

– Det er mye bra å få med seg på Trondheim Calling. Og jeg prøver også å snakke om Drømmestipendet når jeg kommer i prat med andre deltakere, sier Darya Karamsina Kren (21), som også får ti minutters «audiens» hos Kulturskolerådet mens hun er i Trondheim. Darya studerer for tida musikkvitenskap ved Universitet i Oslo, og har både en plan og en drøm om en dag å starte sin egen gitarskole, samtidig som hun har lyst til å fortsette som utøver.

Arrangøren av Trondheim Calling sier hovedformålet er å feire ny norsk musikk, vise fram artister som er på vei mot et gjennombrudd og heve kompetansenivået innen norsk musikknæring. Og blant alle de unge, lovende fins nok mange som kunne ha utbytte av et drømmestipend, både hva gjelder enda mer synliggjøring og et solid klapp på skuldra samt 15 000 stipendkroner.

Alt de fire ambassadørene plukker opp av nyttig viten denne helga, skal deles med de øvrige drømmestipendambassadørene og komme Drømmestipendet til gode.

Egil Hofsli (tekst) Ingrid Almås (foto)    Utlagt: 1. februar