Hopp til innhold

Baard, som gikk til topps da trommeleverandøren Roland tidligere i år arrangert verdensmesterskap i spill på V-drums trommesett, er en slagverksartist som stadig flere lar seg imponere av. Han er blitt en YouTube-stjerne, de mange videoopptakene av hans trommespill er sett av millioner verden over.

På AnJazz skal han delta på AnJazz Superlørdag, en utendørs gratiskonsert sponset av Norsk Tipping, der også flere av årets drømmestipendnominerte deltar. På samme konsert spiller også Mambo Compañeros.

Mer om AnJazz

20-åringen fra Vollen i Asker, har fått flere spillejobber i forbindelse med festivaler i sommer. Han er også nylig signet av trommebrandet Pearl.

I tillegg til en aktiv solokarriere er han nå medlem i to band; ICS Vortex og Borknagar.

Verdensmester i Los Angeles

Roland har det siste året hatt en internasjonal konkurranse gående for å kåre den beste til å spille på V-drums trommesett. Og til topps: Drømmestipendmottakeren og eks-kulturskoleeleven Baard Kolstad.

– Det er vilt, sa Baard retter etter at verdensmestertittelen var hans. Og unggutten gleder seg også over at han er blitt en internetthit. At videoene av ham skulle ta av i så stor grad, hadde han ikke drømt om. En fransk video av ham på YouTube har over fire millioner visninger.

– Det er sprøtt, men når jeg ser på videoer av supertrommeslageren Thomas Lang som er en av mine helter, så dukker mine videoene mine opp i YouTube-feeden blant hans videoer, fordi vi begge er trommeslagere og fordi videoene mine er sett av så mange, sier Baard og ler.

– Hvordan var det å motta Drømmestipendet fra Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd?

– Det er faktisk veldig bra å ha muligheten til å kunne søke på ordninger som Drømmestipendet og være så heldig å få stipend, sier Baard. – For Drømmestipendet, kjøpte jeg blant annet trommeskinn, trommestikker og ny metronom. Når jeg var i USA brukte jeg også 15 000 kroner på cymbaler som ville kostet vanvittig mye mer her hjemme. Nå har jeg fått oppgradert trommeutstyret og det betyr enormt mye. Det er for eksempel viktig å ha cymbaler som fungerer for å få lyden til å fungere, sier han.

Tekst: Sverre Houmb og Egil Hofsli (Utlagt: 7.3.2012, oppdatert 4.5.2012)