Hopp til innhold

– Jeg har brukt lang tid på å tenke hvordan jeg kan forvalte Drømmestipendet på best mulig måte. Jeg har lenge hatt en drøm om å etablere en gjøglergruppe, men det krever både utstyr og egnet lokale. Takket være Drømmestipendet kan jeg nå kjøpe inn utstyr så jeg kan lære opp andre, og nylig har jeg også funnet et godt egnet lokale. Jeg er utvilsomt mye nærmere drømmen nå, sier Ragnar Evensen.

Må øve og øve

Ragnar driver med sjonglering med både baller, kjegler og ringer. Med og uten flammer, på enhjulssykkel og fra bakken. Han ble hektet på sjonglering for tre år siden etter å ha fått en innføring av storebror Truls. Utover det er 15-åringen selvlært i disiplinen som krever både hurtighet, koordinering og ikke minst mye øving.

– Jeg har ikke tall på alle timene jeg har brukt på å øve alene. Du må øve og øve for å bli god, og Drømmestipendet er derfor en flott påskjønnelse som viser at jeg faktisk kan gjøre noe med sjongleringen.

Morsomt og motiverende

12. juni i fjor fikk Ragnar overrakt Drømmestipendet av ordfører i Re, Thorvald Hillestad. Tildelingen skjedde i forbindelse med Re kulturskoles sommeravslutning.

– Det var et veldig koselig arrangement, og jeg var både stolt og glad da jeg stod der med blomster, sjekk og diplom. At jeg fikk Drømmestipendet i en sjanger som sjonglering viser at en kan hevde seg og bli lagt merke til også i utradisjonelle disiplinerer. Det synes jeg både er morsomt og veldig motiverende.

Middelalderfestivaler

At en lokal sjonglør hadde fått tildelt Drømmestipendet gikk heller ikke upaktet hen hos pressen. – Det var et par oppslag i Tønsbergs Blad. Jeg er definitivt ingen kjendis, men det er klart at oppmerksomheten i forbindelse med Drømmestipendet førte til at flere la merke til hva jeg driver med.

Ragnar har fått vist seg fram flere ganger under Tønsberg middelalderfestival. 14.-17. februar arrangeres Norges eneste middelalderfestival på vinterstid: Re middelalderdager. Da er Ragnar og to sjonglørkamerater på plass.

– Det blir kjempegøy og vi gleder oss masse! Foruten det faktum at det er gøy å delta på slike arrangementer, er festivaler et flott utstillingsvindu hvor en kan lage liv og røre og få vist frem det en kan.

– Kanskje flere vil lære seg å sjonglere etter å ha sett dere i aksjon?

– Det hadde jo vært flott. Nå har jeg i hvert fall både egnet lokale samt penger til å kjøpe inn utstyr så jeg kan lære opp andre, avslutter Drømmestipendmottaker Ragnar Evensen.

Tekst: Hege Arstad (Utlagt: 25.1.2011)