Hopp til innhold

– Drømmen er å kunne leve av musikken. Å bli profesjonell fløytist krever mye og hardt arbeid, og er på ingen måte gjort på noen måneder. Det er bare å fortsette å øve og øve, sier det 17-årige stortalentet fra Os.

Drømmestipendet fikk hun tildelt under en konsert arrangert av Musikkforeningen og Os musikk- og kulturskule. På spørsmål om hun har blitt en lokal kjendis, kommer det et nølende «kanskje» til svar.

– Det har jo vært oppmerksomhet i lokalpressen og sånn, men jeg vet ikke helt om jeg er noen kjendis akkurat, sier Ingrid til drommestipendet.no.

Internasjonale kurs

Å være kjendis er uansett ikke primærmålet for Ingrid. Hun ønsker å bli best mulig på instrumentet sitt, og for å utvikle seg enda mer som fløytist, er det å delta på kurs med fremragende fløytister en viktig del av målet.

– Å spille med de store er utrolig lærerikt og veldig inspirerende. Men det koster også masse penger. Pengene fra Drømmestipendet kom derfor godt med da jeg deltok på internasjonale kurs i Sveits og Frankrike i sommer.

Skikkelig løft

Kurset i Sveits ble ledet av den anerkjente fløytelæreren James Galway. Ingrid var en av 16 fløytister som ble plukket ut av mange søkere fra flere land. Utvelgelsen ble gjort ut fra innsendte videoopptak.

– Å få muligheten til å delta på slike kurs er viktig i forhold til videre utvikling og inspirasjon. Det gir et skikkelig løft og virker veldig motiverende for videre jobbing. Sånn sett kan du godt si at Drømmestipendet har bidratt til min utvikling som fløytist, sier Ingrid.

Vil utenlands

Med foreldre som er musikklærere i ungdomsskolen og en bror som er saxofonist i JazzKamikaze, er det ingen overdrivelse å si at Ingrid har vokst opp med musikk.

– Jeg kommer definitivt fra en musikalsk familie ja, sier hun.

Ingrid begynte sin musikalske løpebane på klarinett, men har spilt fløyte siden ti års alderen.

– Jeg begynte ved Os musikk- og kulturskule, før jeg etter hvert fikk privat undervisning i Bergen.

Ingrid går nå andre året på musikklinja ved Langhaugen videregående skole i Bergen, der hun har Ingela Øien som fløytelærer. I tillegg er hun elev av professor Gro Sandvik ved Griegakademiets talentklasse «Unge Musikere».

– Målet er å kunne leve av å være musiker og reise rundt å spille konserter. Så etter videregående satser jeg først på videre utdanning ved musikkkonservatoriet i enten København eller London, fortsetter 17-åringen.

Årets musiker

20. – 22. november gikk Ungdommens Musikkmesterskap 2009 av stabelen i Oslo for åttende gang. Nærmere 100 unge musikere deltok i finalen i Norges fremste konkurranse for unge innen klassisk musikk. Ingrid imponerte både dommere og publikum med fremragende prestasjoner, og endte opp med både første pris – med høyeste poengsum – og tittelen Årets musiker!

– Veldig stort og veldig overraskende. Også dette motiverer meg selvsagt til å øve mye mer, og vil hjelpe meg mye videre som musiker, sier Ingrid.

Tekst: Hege Arstad (utlagt 03.12.2009)