Hopp til innhold

Motivert og inspirert brukes gjerne om hverandre, men er egentlig to forskjellig ting. Mens inspirasjon er noe som kommer innenfra – lik en brennende flamme som gir deg konstant energi, er motivasjon en ytre påvirkning som løfter deg ytterligere. Ina Kathrines inspirasjonsflamme har brent siden hun begynte å spille fiolin ved Seljord kulturskule da hun var sju år gammel. Siden den gang har hun utvidet repertoaret med piano, gitar, sang samt lyd og musikkproduksjon.

I mai 2017 fikk hun lønn for de utallige timene hun har lagt ned i musikken i form av Drømmestipendet. Dermed fikk også motivasjonen et påfyll, og drømmen et løft.

– Vissheten om at man er én av 100 blant en drøss med dyktige søkere som har kommet gjennom nåløyet til en profesjonell jury, er en fantastisk bekreftelse på at jeg har gjort mye riktig – noe som både har gitt meg selvtillit og motivasjon til å jobbe enda hardere for at lidenskapen for musikk og musikkproduksjon skal bli et levebrød, sier Ina Kathrine.

Drømmen

Det er lenge siden musikk bare var en fritidsbeskjeftigelse for Ina Kathrine. Alle instrumentene hun har lært seg å mestre, den klokkeklare stemmen hun har utviklet og de produksjonstekniske ferdighetene hun har studert og utøvd i hjemmestudioet sitt, er ledd i en større plan – eller en drøm.

– Drømmen min er å kunne arbeide med musikk på ulike plattformer. Jeg bruker allerede YouTube som en kanal å formidle musikken i, og dette er noe jeg kommer til å fortsette med, sier Ina Kathrine. I fjor høst flyttet hun til Kristiansand for å ta fatt på ettårstudium i musikk ved Ansgar høgskole. Planen deretter er allerede bestemt.

– Jeg ønsker å ha flere bein å stå på, og kommer til å gå for en utdannelse som musikklærer ved siden av å bygge opp min egen musikkarriere. Om det blir i et band eller som soloartist, det får framtida vise. Jeg har hatt stor glede og gevinst av å være elev i ulike disipliner ved kulturskolen, og jobber mer enn gjerne i skoleslaget etter endt utdanning, fortsetter Ina Kathrine, som også hadde en plan for drømmestipendkronene.

– Jeg valgte å bruke pengene på en Macbook, som passer ypperlig til musikkproduksjon. Jeg bruker den hver eneste dag, og er veldig fornøyd med investeringen.

Vil skape musikk som inspirerer

Ina Kathrine har 14 år bak seg som kulturskolelev, og har dermed deltatt på en rekke konserter og arrangement – både i samspill og med soloopptredener. 8. juni i fjor inviterte kulturskolen til sommeravslutning i Granvin kulturhus, der Ina Kathrine ikke bare framførte et solonummer med sang og gitar, men også fikk overrakt Drømmestipendet av ordfører Halfdan Haugan.

– Når du har drevet med dette så lenge som jeg har gjort, er det selvsagt stor stas å få overrakt Drømmestipendet og samtidig få oppmerksomhet rundt det du driver med, sier 20-åringen, som på ingen måter higer etter å bli kjendis.

– Jeg hater ordet kjendis, men forstår at betegnelsen er et biprodukt av å lykkes i dette gamet, sier hun leende før hun straks blir alvorlig igjen. Det er i musikk og musikkproduksjon jeg føler at mine evner ligger, og det er det jeg virkelig brenner for. Hovedmålet mitt med musikken er å vekke følelser hos folk, og skape noe som andre kan kjenne seg igjen i. Dersom andre blir inspirert av musikken min, går en stor drøm i oppfyllelse, avslutter Ina Kathrine Vefall.

Tekst: Hege Arstad    Foto: Privat    (Utlagt: 5. februar 2018)