Hopp til innhold

Drømmestipendmottaker Silje Johannessen (16) var bare fire år da hun knyttet ballettskoene og begynte som danseelev ved Narvik kulturskole. Da var det gjort. Det var danser hun skulle bli når hun ble stor. 12 år senere er narvikjenta fast bestemt på å forfølge dansedrømmen, og tok i høst steget videre til danselinja ved Bodø videregående skole. Den ambisiøse 16-åringen er ikke i tvil om at Drømmestipendet er en flott ordning for unge kulturutøvere.

– For oss som driver med kulturelle uttrykk, og som ønsker å bli best mulig i det vi driver med, betyr Drømmestipendet utrolig mye. Gode lærere og kurs koster masse penger, og Drømmestipendet kan bidra til at vi får oppfylt drømmene våre. Jeg ble selvsagt kjempeglad da jeg fikk vite at stipendet var mitt, sier Silje.

Forsøkt hemmeligholdt

3. juni inviterte Narvik kulturskole til seremoni med kulturinnslag og prisutdeling med ordfører Karen Margrethe Kuvaas i Verdensteatret. Invitasjonen sa ingenting om hvem som skulle gjøres stas på, og drømmestipendmottakeren var lenge uvitende om hva som var i gjære. – Mamma er ikke spesielt god til å holde på slike hemmeligheter, så jeg skjønte nok hva som skulle skje etter hvert.

At mamma til slutt røpet seg, la imidlertid ingen demper på opplevelsen for Silje og de mange andre som hadde tatt turen til Verdensteatret. – Det var et kjempeflott og utrolig koselig arrangement. Jeg gjorde et dansenummer sammen gruppen min fra kulturskolen, og etterpå vanket det blomster fra de yngste danseelevene, samt diplom og sjekk fra ordføreren. En flott og absolutt minneverdig opplevelse, forteller Silje.

Førstesidestoff

I tillegg til venner og bekjente, kulturskolefolk, ordfører samt representanter fra Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd, hadde også journalister fra lokalavisa Fremover tatt turen til Verdensteatret. De lot seg også imponere av den talentfulle narvikdanseren, og viet både første – og sistesida til drømmestipendmottakeren.

– Det er klart det er artig at folk legger merke til det en driver med, ikke minst fordi økt synliggjøring kan føre til flere danseoppdrag. I etterkant av tildelingen av Drømmestipendet fikk jeg forespørsel om å danse på et kulturarrangement i regi av kommunen, men det måtte jeg dessverre takke nei til.

Polardans

Årsaken til at Silje måtte takke nei til danseoppdraget, var fordi hun flyttet til besteforeldrene i Bodø, som er neste skritt på veien mot en danskarriere. I tillegg til daglig undervisning i dans ved Bodø videregående skole tar hun privattimer ved Pias Ballettstudio.

– Jeg stortrives og er om mulig enda mer fast bestemt på å satse fullt og helt på dette. Pengene fra Drømmestipendet kommer jeg til å bruke på dansekurs og utdanning. I de siste fire årene har jeg deltatt på Polardans i Tromsø som er en sommerskole med deltakere fra både inn- og utland. Sommerskolen er ekstremt lærerik, og ikke minst veldig inspirerende i forhold til det å se hvor langt en kan nå som danser.

Nøtteknekkeren

Silje har lagt ned utallige mange timer på trening siden hun første gang tok turen til Narvik kulturskole for 12 år siden. Det har utvilsomt gitt avkastning.

I desember ikledde hun nemlig rollen som Sukkertøyfe i «Nøtteknekkeren» i regi av Nordnorsk Opera og Bodø Ballettkompani.

– Det er utrolig gøy å stå på scenen å få vist frem det du kan. At jeg er kjempenervøs i forkant, glemmer jeg fort når jeg begynner å danse. Det er dette jeg elsker å gjøre, og jeg kommer til å gi alt for at drømmen skal gå i oppfyllelse, avslutter drømmestipendmottaker Silje Johannessen.

Tekst: Hege Arstad

(Utlagt: 11. januar 2011)