Hopp til innhold

Dette er et verv hun ser fram til. – Det er utrolig morsomt å bli spurt. Jeg gleder meg til å få bedre innblikk i hva kulturelt aktive ungdommer holder på med, hva de kan og hva de drømmer om. Gleder meg også til å få mer innblikk i hva kulturskolene driver med, sier Ingrid Lorentzen, som overtar rollen Frode Alnæs hadde for Drømmestipendet 2009.

Ingrid Lorentzen (37) har i en årrekke vært en av Norges fremste ballettdansere. Hun er født i Trondheim. Hun er utdannet ved Statens Balletthøgskole, Svenska Balettskolan og har også studert sitt fag i New York og Paris. I perioden 1992 til 1995 var Ingrid Lorentzen frilanser og arbeidet med koreografer som Kjersti Alveberg, Patrick King og Arne Fagerholt. I 1995 var hun ansatt ved Skånes Dansteater.

Ingrid Lorentzen arbeidet som aspirant ved Nasjonalballetten i 1991. I 1997 kom hun tilbake og ble fast medlem av kompaniet, og utnevnt til solist der i 2000. I 1998 ble hun nominert til Hedda-prisen for sin medvirkning i Alvebergs «Babels barn» I 2001 mottok hun Kritikerprisen for sin medvirkning i Brandstrups «Place Of Stone».

Ved Nasjonalballetten har Ingrid Lorentzen danset ledende roller som Odette/Odile i Holmes’ «Svanesjøen», Sukkerfeen og Snødronningen i Bjørns «Nøtteknekkeren» og Mdm. de Tourvel i Grand-Maitres «Farlige Forbindelser». Samt en rekke andre ledende roller og fremtredende solopartier.

Tekst: Egil Hofsli   Foto: Agnete Brun  (Publisert: 1. desember 2009, oppdatert: 20. september 2023)