Hopp til innhold

Drømmestipendets juryleder i 2010; Ingrid Lorentzen, blir iallfall ny ballettsjef i Den Norske Opera & Ballett.

– Det er med stor glede og tilfredshet at et enstemmig styre ved Den Norske Opera & Ballett i dag har ansatt Ingrid Lorentzen som ballettsjef og Per Boye Hansen som operasjef. Valget av disse to tydelige og visjonære profilene i det norske kulturlandskapet lover godt for utvikling og kunstnerisk vekst, sier styreleder Ellen Horn.

Ingrid Lorentzen tiltrer stillingen 1. august 2012 for åremål på fem år. Som leder for Nasjonalballetten vil hun ha repertoaransvar og inngå i ledergruppen i Den Norske Opera & Ballett. Administrerende direktør Tom Remlov har ledet utvalgene som i går la fram sine innstillinger for styret:

– Dette er en historisk dag for Den Norske Opera & Ballett, og med disse to har vi fått et kunstnerisk lederteam som jeg bare kunne drømme om, sier Tom Remlov. – Ingrid Lorentzen er en høyt respektert og avholdt kunstner som har vært med på å skape den suksessen Nasjonalballetten nå opplever, og som samtidig har vært nysgjerrig og aktiv på mange felter i norsk kultur- og samfunnsliv.

Ingrid Lorentzen har gjennom sine 14 år som danser i Nasjonalballetten markert seg sterkt både i det klassiske og moderne repertoaret.

– Aldri har Nasjonalballetten hatt et bedre utgangspunkt og et større potensial enn nå. Jeg gleder meg enormt til å jobbe videre med akkurat dette kompaniet, og til å bygge en egen signatur som skal skille Nasjonalballetten fra andre ledende kompanier, sier Ingrid Lorentzen.

Tekst: Egil Hofsli

(Utlagt: 27.9.2011)