Hopp til innhold

Leas drømopplevelse ble gjennomført i Oslo torsdag 7. oktober.

– Det jeg sitter igjen med etter møtet, er en mye dypere forståelse av billedkunsten og portrettets historie. Og så var Gullvåg en utrolig trivelig fyr, som er svært engasjert i sitt arbeid, sier Lea Alstad til drommestipendet.no.

Hun synes også det var kult å se på Gullvågs atelier, og høre ham fortelle om historien til bygget samt maleriene og hvordan livet som kunstner er.

– Min store drøm er å kunne leve av kunsten min. Å kunne ha en hverdag der jeg kan gjøre det jeg elsker aller mest i verden er noe som gir meg sommerfugler i magen hver gang jeg tørr å tenke på det. Jeg drømmer om en plass i et atelierfellesskap, kanskje i Trondheim, sier 21-årige Lea, som opprinnelig er fra Trondheim, men i dag bor i Oslo, der hun både studerer og arbeider som billedkunstner, det vil si som maler.

Ekstragave som overrasker 

Norsk Tipping gir mange ungdommer og unge voksne drømmeopplevelser – på ulike områder innen både kultur og idrett. I drømmestipendsammenheng er Drømmeopplevelse en ekstra, overraskende gave som Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping spanderer på et lite utvalg drømmestipendmottakere, som en ekstra opplevelse og ekstra inspirasjon til stipendmottakerens videre kunstneriske satsing.

Drømmestipendet 2022 kan søkes nå

Nå er det mulig for ungdom i alderen 18-25 år å søke Drømmestipendet 2022 her på drommestipendet.no. 1,5 millioner kroner skal utdeles til 50 kunst- og kulturutøvere, hver får 30 000 kroner.

Tekst: Egil Hofsli   Foto: privat   (Utlagt 7. oktober 2021)