Hopp til innhold

26-åringen fra Oppegård, som vant Drømmestipendet i 2014 – i kategorien skapende skriving – var også i 2019 på Trondheim Calling, da som en av fire utsendte drømmestipendambassadører.

– Besøket mitt i 2019 åpnet øynene mine litt for hvordan ting fungerer i norsk musikkbransje. Jeg lærte mye nyttig i konferansedelen av programmet. Møtte også et par folk jeg fortsatt har kontakt med den dag i dag, så det er jo hyggelig. Det var alltid planen å komme tilbake som artist, sier Synne, som har markert seg både som konsertartist og på strømmetjenestene. Hun nøler ikke med tydelig å si at drømmestipendtildelingen i seg selv ble en viktig begivenhet i hennes ferd mot en artistkarriere.

Drømmestipendet viktig for Synnes artistutvikling

– Det å vinne Drømmestipendet har hatt mye å si for min utvikling som artist. Det innebar at jeg fikk en bekreftelse på at det jeg gjorde var bra. Skriving har alltid vært viktig for meg. Dessuten brukte jeg pengene på gitaren jeg fortsatt spiller på den dag i dag – en av mine bedre investeringer, sier Synne.

Trondheim Calling 2024 arrangeres 1.–3. februar. Og da skal Synne gjøre alt for å stille som den beste artistutgaven av seg selv noensinne.

– Nå i høst skal jeg spille masse konserter med mitt nye band sånn at konserten på Trondheim Calling kan bli min beste! Skal selvfølgelig også gi ut masse musikk. Etter Trondheim Calling skal jeg fortsette med det samme, og til slutt skal jeg bli landets søteste og gøyeste nye artist. For det tror jeg at jeg er, sier Synne med glimt og finfin selvtillit i svaret sitt.

De tre andre drømmestipendambassadørene/-vinnerne som gjorde Synne selskap til Trondheim i 2019, var Emilie Hellum Johansen fra Sarpsborg, Darya Karamsina Kren fra Askim og Thea Johannessen fra Kristiansand.

Trondheim Calling er en ideell organisasjon med hovedformål å fremme ny norsk musikk og styrke den profesjonelle musikknæringen i Midt-Norge.

> Mer om Synne og Trondheim Calling på trondheimcalling.no

Viktig melding:  Fredag 15. september åpner søknadsportalen for Drømmestipendet 2024. Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd står bak stipendordningen. Drømmestipendet skal gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse for de nominerte og vinnerne. Det skal bidra til at mange kunst- og kulturutøvere i alderen 18–25 år får oppfylt drømmer. Stipendordningen skal være med og synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere. Årlig deles det ut 50 stipend á 30 000 kroner. Stipendet deles ut i kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og åpen klasse.

Egil Hofsli (tekst)  playgroundmusic.no (foto)   (Publisert: 11. september 2023)