Hopp til innhold

Den dagen vil det på nettstedet drommestipendet.no offentliggjøres hvem som mottar Drømmestipendet 2015.

Samme dag – og i dagene rett etter – arrangeres høytidelige, lokale utdelinger over hele landet. De unge utøverne som tildeles Drømmestipendet har gjerne stor utviklingslyst og talent innen kulturuttrykk som dans, musikk, skapende skriving, sirkus, teater og visuell kunst. Og de har drømmer.

Årets juryleder for Drømmestipendet, Ketil Gudim, synes det er flott å få være med å dele ut et stipend som for mange mottakere er veldig verdifull motivasjon:

– Mange unge mennesker arbeider beinhardt for å følge sine kulturelle drømmer. Det å få en oppmerksomhet som det Drømmestipendet er, kan bidra til at en føler seg sett og at arbeidet en gjør blir lagt merke til og satt pris på, sier Ketil Gudim, og fortsetter:

– Jeg har selv opplevd å få slik oppmerksomhet på riktig tidspunkt, og husker godt gleden jeg følte. Det gjorde også at jeg synes alt ble mye lettere, selv med åtte treningstimer om dagen. Jeg gleder meg til å se alle kandidatene som fremmes – og bli litt kjent med alle de unge, kulturelle drømmerne i Norge.

 De 314 nominerte fordelt fylkesvis:

Akershus: 36, Aust-Agder: 5, Buskerud: 12, Finnmark: 10, Hedmark: 17, Hordaland: 22, Møre og Romsdal: 26, Nord-Trøndelag: 19, Nordland: 16, Oppland: 14, Oslo: 2, Rogaland: 19, Sogn og Fjordane: 16, Sør-Trøndelag: 22, Telemark: 11, Troms med Svalbard: 15, Vest-Agder: 16, Vestfold: 17, Østfold: 19.

Fakta om Drømmestipendet 2015

  • Utdeles av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping
  • Drømmestipendet utdeles for tolvte gang i år
  • Det deles ut 100 stipend à 10 000 kroner til enkeltpersoner eller grupper
  • Øvre aldersgrense er 20 år, og mottakerne skal ikke være etablerte kunstnere
  • Kommunene kan levere inntil seks nominasjoner hver, én i hver av kategoriene dans, musikk, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet

Tekst: Egil Hofsli  (Utlagt: 28. mai 2015)