Hopp til innhold

Det var direktør Inger Anne Westby i Norsk kulturskoleråd og administrerende direktør Torbjørn Almlid i Norsk Tipping som signerte avtalen. Som blant annet innebærer at nå skal det satses enda mer på regionale arrangement i forbindelse med nominasjonene, slik at det blir en enda sterkere synliggjøring av alle nominerte til Drømmestipendet, ikke bare de hundre som årlig tildeles stipend.

Dessuten deles Drømmestipendet ut for tiende gang i 2013, og det vil bli markert på flere måter, ikke minst ved den nasjonale markeringen ved utdelingen i juni.

I tillegg vil det også i den nye avtaleperioden bli gjort ekstra stas på utvalgte drømmestipendmottakere, gjennom Drømmetreffet, som hadde premiere torsdag i forbindelse med Norsk kulturskoleråds landsmøte i Hamar.

Drømmestipendet er utdelt årlig av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping siden 2004. Stipendet går til unge kulturutøvere. Til nå har det vært utdelt én million kroner årlig, fordelt på ett hundre stipend à 10 000 kroner. Stipendordningen har fått mange ”drømmeavleggere”, lokale drømmeforestillinger og møter mellom nominerte og profilerte utøvere og/eller profesjonelle kulturinstitusjoner, som har medført mer fokus på alle de flotte kulturutøverne som nomineres.

Drømmetreff som traff

Og ikke nok med det; i år bestemte Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping seg for å gjøre ekstra stas på én av årets drømmestipendmottakere, ved å oppfylle dennes kulturelle drøm fullt ut. Guro Elde Paulsen fra Grimstad ble den heldige, og 19-åringen fikk seg flere gledesoverraskelser da hun torsdag opptrådte på Norsk kulturskoleråds landsmøte.

For ballettstudenten, som har en drøm om å lære mer om magedans og senere sette opp en magedansforestilling, fikk servert følgende gavepakker fra Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd:

• Private magedanstimer med den profesjonelle instruktør Majken Wærdahl

• Studietur til Stockholm Belly Dance Festival 2013, inklusive verkstedkurs med internasjonalt anerkjente instruktører

• Profesjonell hjelp til å lage en egen magedansforestilling

• Engasjement som magedanser ved den nasjonale markeringen i forbindelse med utdelingen av Drømmestipendet 2013

• Engasjement som både magedanser og magedansinstruktør ved Kulturskoledagene 2013

– Dette er så gøy, så herlig! Dette hadde jeg ikke drømt om kunne skje, sier en rørt Guro Elde Paulsen, en av årets hundre drømmestipendmottakere. Og jo da, for Guro skjedde det – og neste år kan det skje igjen for nye unge kulturutøvere som blir nominert til Drømmestipendet på nyåret.

Merk: Det er åpning for at Norsk Tipping kan forlenge den nye avtalen med ytterligere ett år før utløpet av avtaleperioden.

Tekst: Egil Hofsli

(18.10.2012)