Hopp til innhold

Overraskelsen om muligheten til å jobbe med Rob Wells (innfelt bilde) fikk hun i fødekommunen Ulstein, der hun denne uka holder låtskriverkurs for både ungdoms- og kulturskoleelever.

– Dette blir både lærerikt og gøy! Jeg gleder meg veldig til å gjøre dette og se hva resultatet kan bli, sier Marte Hallingstad Barstad (født 1998).

NRK Møre og Romsdal har laget tv-innslag om Drømopplevelse-overraskelsen. Innslaget skal etter planen sendes mandag 26. september, mellom kl. 19.45 og 20.00.

> Til NRK Møre og Romsdals kveldssending

En Drømopplevelse er en ekstragave fra stipendutdelerne Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd, som årlig gis til noen av årets stipendvinnere.

Sang i 17 år – låtskriving i åtte år

Marte Hallingstad Barstad har drevet med sang i 17 år og skrevet musikk i åtte år.

– Disse årene har jeg vært svært kulturelt aktiv i hjem- og nærkommunene mine, sier Marte.

Etter å ha studert musikk ved videregående skole og folkehøyskole gikk veien videre til The Liverpool Institute for Performing Arts hvor hun i 2021 ble uteksaminert med en bachelor i Songwriting and Performance med aller høyeste karakter.

– De siste årene har jeg utviklet et artistprosjekt som heter MAZED, og med dette en artistidentitet, et egenartet vokaluttrykk og et unikt lydbilde hvor jeg blander elektronisk pop med element fra film musikk, sier Marte, som høsten 2020 slapp jeg sine første låter. Deretter kom hennes debut-EP sommeren 2021. Ep-en fikk positiv omtale og radiospilling både i Storbritannia og Norge.

Høsten 2021 fikk Marte plass i Liverpools nyeste artistutviklingsprogram, Propeller, styrt av Future Yard. – Der fikk jeg blant annet tilgang til et stort nettverk samt mulighet til å jobbe med en profesjonell mentor, Jamila Scott.

De senere årene har hun nitidig investert all tid og penger i å bygge en musikkarriere. Nå håper hun drømopplevelsen med Rob Wells skal bli enda en god byggestein i den prosessen.

Tekst: Egil Hofsli

Foto: Marita Helen Hansen

(Utlagt: 26. september 2022)