Hopp til innhold

– Drømmen min er rett og slett og kunne leve av musikken. Om det blir som artist, komponist, studiomusiker, produsent eller arrangør, er jeg imidlertid mer usikker på. Alt jeg vet, er at jeg elsker å drive med musikk, og at det er dette jeg vil er vil drive med i fremtiden, sier Sondre Sætaberget.

17-åringen må ha betenkningstid på spørsmål om når den store lidenskapen tok bolig i kropp og sjel. Det er mange år og et vell av notebøker og selvkomponerte låter siden.

– Musikkinteressen har vært der så lenge jeg kan huske, men der er på kulturskolen, hvor jeg begynte i åtte-niårsalderen, jeg har utviklet meg musikalsk. Musikkteori tillærte jeg meg gjennom klarinettundervisning, før jeg fortsatte med piano. I dag får jeg undervisning i gitar og sang, sier Sondre.

– Drømmestipendet forplikter

Sondre er ikke i tvil om at Drømmestipendet har betydd mye på flere måter.

– Da jeg mottok Drømmestipendet var det først og fremst en bekreftelse på at dette er noe jeg er god på. I så måte har stipendet absolutt fungert som en stor oppmuntring og viktig motivasjonsfaktor. Jeg begynte å lage min egen musikk for tre-fire år siden, og har et lite hjemmestudio hvor jeg tilbringer mye tid, blant annet med å produsere låter som jeg tar opp og legger ut på nettstedet SoundCloud, sier Sondre og fortsetter:

– Takket være Drømmestipendet fikk jeg mulighet til å investere i en akustisk gitar, som er et viktig instrument for låtskrivere, og bare det å få gitaren i hus har ført meg et steg nærmere drømmen. Jeg vil også si at Drømmestipendet forplikter på en god måte. Alt er lagt til rette for at jeg kan jobbe videre for at drømmen skal bli en realitet, og da må jeg sørge for å gjøre det meste ut av det.

Kjent, men ikke kjendis

Drømmestipendet fikk Sondre tildelt under Kulturskolen i Målselvs sommeravslutning.

– Utdelingen var lagt inn som en overraskelse avslutningsvis. Jeg fikk blomster, diplom og sjekk fra rektor, og det var flott stemning og stor stas, synes han.

Lokalpressen hadde selvsagt fått med seg at unggutten var en av hundre stipendiater, og som seg hør og bør ble det viet spalteplass til musikeren in spe.

– Om jeg er lokal kjendis? Jeg har vært veldig aktiv på arrangørfronten både i UKM og andre kulturelle arrangementer, så mange i Målselv vet nok hvem jeg er og hva jeg driver med. Du kan si at folk kjenner til meg, uten at jeg er kjendis, sier Sondre.

Mange muligheter

Sondre går i første klasse på media og kommunikasjon ved Bardufoss Høgtun videregående skole. Etter å ha produsert filmmusikken til en skoleproduksjon, har han også fått øynene opp for filmsjangeren. – Filmmusikk er en mulighet jeg absolutt er åpen for. Jeg er som sagt fortsatt usikker på hvilken retning innen musikken jeg kommer til å satse for fullt på. Per i dag er jeg mest opptatt av å skape mitt eget uttrykk og mye av fokuset er på låtskriving. Som studiobasert musiker har jeg ikke fått trent nok på liveopptredener, men dette er absolutt noe jeg også kan tenkt meg å bli bedre på. Kanskje setter jeg sammen et band, kanskje gir jeg ut et album etter hvert. Mulighetene er mange og spennende, avslutter Sondre Sætaberget.

Tekst: Hege Arstad

(Utlagt: 13. februar 2013)