Hopp til innhold

Den tidligere sangeleven ved kulturskolen i Birkenes og Lillesand har vært aktiv i kulturlivet i kommunen i flere år, tatt seg til fylkesmønstringa i UKM tre ganger og høstet lovord for sine hovedrolleprestasjoner i «Birkebilla». Likevel måtte hun nærmest overtales av kulturskolelærerne til å søke om Drømmestipendet. Dét er hun glad for i dag.

– Jeg hadde virkelig ingen anelse om all hederen og oppmerksomheten som fulgte i kjølvannet av offentliggjøringen, og er overlykkelig for at de pushet meg til å søke. At jeg i tilegg jeg var den eneste drømmestipendmottakeren i Aust-Agder, bidro til å gjøre tildelingen mye større enn jeg trodde, sier Rebecca, som til daglig er å finne på musikklinja ved Dahlske videregående skole i Grimstad.

Todelt drøm

Rebecca har i følge moren sunget siden hun kunne snakke, og drømmen om å bli popstjerne har fulgt henne siden barnsbein.

– Det er på scenen jeg føler meg hjemme, og drømmen er fortsatt å bli så god at jeg kan leve av musikken og kunne opptre foran et stort publikum. Takket være Drømmestipendet fikk jeg kjøpt et piano som er til stor hjelp både til øving og komponering, sier Rebecca, som også har en drøm om å bruke ferdighetene sine til å hjelpe andre å utvikle talentet sitt.

– Etter videregående har jeg veldig lyst til å utdanne meg som musikklærer eller sangpedagog, og på den måten få flere bein å stå på. Den ene drømmen utelukker heldigvis ikke den andre, så dersom alt går som jeg håper livnærer jeg meg både som utøvende musiker og pedagog om noen år, sier Rebecca.

Et stort løft       

Den dagen offentliggjøringen om Drømmestipendet var et faktum, dro Rebecca til skolen som vanlig. Kun bestevenninnen og moren visste at hun hadde nådd helt opp blant de mange søkerne til Drømmestipendet, og enn så lenge trodde 16-åringen at stipendmottakelsen ville bli forbigå i stillhet. Den gang ei.

– Midt i undervisningen dukket kulturskolerektor Nina Martinsen opp og proklamerte at jeg hadde fått Drømmestipendet. Hele klassen brøt ut i full jubel mens det ble filmet med mobilkameraer. Jeg har aldri opplevd noe i nærheten, og følelsen jeg satt med var kanskje den beste jeg noensinne har hatt, sier Rebecca.

Men det skulle komme mer. I tradisjonens tro var det som vanlig invitert til stor folkefest i Birkeneshallen om kvelden 17. mai. Et tre timer langt festprogram spekket med musikalske høydepunkt og prisutdelinger går mot slutten når Rebecca entrer scenen for å være forsanger. Hun får uventet følge av kulturskolerektor Martinsen, rådgiver Jo Eskild fra Norsk kulturskoleråd og en rørt Anne Svendsen, som har hatt stipendiaten som sangelev ved kulturskolen.

– Å få overrakt Drømmestipendet på denne måten – og på selve 17. mai – var helt fantastisk! Nok en gang ble jeg overrasket, og nok en gang fikk jeg bekreftet at Drømmestipendet er veldig stort. Selvtilliten og trua på eget talent har fått et enormt løft. Jeg er kjempemotivert for å gjøre drøm til virkelighet, avslutter Rebecca.

Tekst: Hege Arstad Foto: privat   Utlagt: 19. desember 2016