Hopp til innhold

– At jeg nå lever ut drømmen min, er mye takket være Drømmestipendet, sprudler Iselin. Drømmen om å gi ut et egenprodusert album har fulgt henne siden hun skrev sin første låt for drøyt fire år siden. Det har blitt 400 låter siden den gang, hvorav 13 av dem er å finne på albumet «Experimental», som nå ligger ute på de fleste strømmetjenestene.

– Drømmestipendet har betydd mye for meg på flere måter. Én ting er at jeg fikk midler til å kjøpe skikkelig studioutstyr så jeg får jobbet mer profesjonelt. Men nesten vel så viktig er den anerkjennelsen stipendet innebærer for det jeg driver med, og vissheten om at hardt arbeid over tid gir resultater. At en profesjonell jury ser verdien i det jeg gjør og ønsker å støtte opp om drømmen min, er selvfølgelig en skikkelig selvtillitsboost og veldig motiverende, sier Iselin.

Tatt på senga

Iselin begynte ved Røyken kulturskole i sjuårsalderen. Der har hun fått undervisning i sang, drama og piano.

– Skoleslaget har ikke bare vært viktig for utviklingen min, og gitt meg mulighet til å opptre en rekke ganger på kulturskolekonserter og -oppsetninger. Takket være lærerne der har jeg også fått mange eksterne spilleoppdrag. Det var på kulturskolen jeg fikk inspirasjon til å bli låtskriver, noe som i sin tur vekket interessen for musikkproduksjon, sier Iselin, som også har deltatt flere ganger på UKM og vært aktiv i Røyken pike- og ungdomskor.

Lørdag 26. mai i år var det duket for storstilt, offisiell åpning av kirke- og kultursenteret Teglen, der Iselin var en av de lokale kulturpersonlighetene som skulle underholde. At hun også skulle få tildelt Drømmestipendet, kom som en stor overraskelse.

– Jeg hadde ingen anelse om hva som var i gjære da jeg entret scenen, og jeg har nok aldri blitt så overrasket som da. Det var full pakke med ordfører og pomp og prakt. Det var stor stas å få overrakt Drømmestipendet i slike flotte rammer, sier Iselin, som tidligere i år også fikk tildelt Røyken kommunes kulturstipend.

Drømmer fortsatt

 Til daglig er Iselin å finne ved St. Hallvard videregående skole der hun går musikklinja med piano som hovedinstrument. Selv om hun oppfylte en stor drøm ved å utgi egenprodusert album ved hjelp av drømmestipendkronene, ser hun ingen grunn til å hvile på laurbærene.

– Å gi ut et album uten påvirkning av et plateselskap – der både melodier, tekster og produksjon gjenspeiler meg og den jeg er som musiker, låtskriver og produsent – gjør utgivelsen ekstremt nær og personlig. Det er en fantastisk følelse som definitivt har gitt mersmak. Nå drømmer jeg om at mange strømmer albumet mitt, at jeg får eksponert musikken min på Urørt samt etablert meg som låtskriver og artist samt fortsette å skrive låter og drive med musikkproduksjon, sier Iselin Leine som også har den store drømmen intakt:

– Den store drømmen er å kunne leve av musikken. Det er et stykke dit, men tildelingen av Drømmestipendet har gitt meg troen på at drømmen kan bli virkelighet, bare jeg fortsetter å jobbe hardt og målrettet, sier Iselin Leine.

Tekst: Hege Arstad Foto: privat (Utlagt: 4. des. 2018)