Hopp til innhold

Johanne Dahl Hanssen flankert av Maja Foss Five (styremedlem i Norsk kulturskoleråd region BTV og Lars Emil Johannessen (prosjektleder for Drømmestipendet).

Drømmestipendet visste hun at hun skulle få overrakt da hun stilte på et kommunalt møte. Med både hovedutvalgsleder og kommunalsjef samt familie til stede. Men at prosjektleder for Drømmestipendet, Lars Emil Johannessen, også hadde et Drømmetreff i ermet, dét så ikke Johanne komme.

Foran allerede stolte politikere og ansatte i kulturskolen samt rørte og minst like stolte familiemedlemmer, fikk Johanne servert en overraskelse som hun tok i mot med et ekstra stort smil. Johanne er en målbevisst trompetist som har mål utover det å bli en så god musiker som mulig.

Vil bruke egen suksess til å hjelpe andre

Da Johanne ble nominert til Drømmestipendet 2018 beskrev hun sin kulturelle drøm slik (dette er et utdrag, red.anm.):

«Min drøm er å kunne leve av musikk, og få oppleve å glede mange andre med mitt spill. Jeg vil bli like flink som Tine Thing Helseth og Ole Edvard Antonsen, og drømmer om å få opptre på de store scenene med de beste orkestrene rundt i verden. Jeg drømmer også om å spille inn egne soloplater.

Jeg ønsker at min fremtidige suksess også skal komme andre til gode. En av mine drømmer er å kunne holde en årlig veldedighetskonsert, for å samle inn penger til musikkundervisning for vanskeligstilte barn. Det ville jo vært fantastisk å få holde en slik konsert i selveste operaen med flinke medmusikanter. Jeg vet hvor mye musikk har betydd for meg, og vil bidra til at mange får de samme mulighetene som jeg har fått.»

Nå får Johanne altså møte Tine Thing Helseth, som hun setter svært høyt som musiker og artist. Det møtet vil nok bli nyttig for Johanne på hennes veien videre mot egne kulturelle drømmer og mål.

I tillegg til å være en av landets fremste tromponister er Tine Thing Helseth (30) professor ved Norges musikkhøgskole, ved fagseksjon for blåsere og slagverk.

Mer om Tine på hennes eget nettsted: tinethinghelseth.com

Ekstra gave til noen utvalgte

Drømmetreffet er en ekstra gave som Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping spanderer på en håndfull av årets drømmestipendmottakere. Kort oppsummert realiseres her noe av drømmestipendmottakerens drøm.

Johanne Dahl Hanssen er den 16. stipendmottakeren som får en slik «ekstragevinst».

Tekst: Egil Hofsli   Foto: Privat  (Utlagt: 16. mai 2018)