Hopp til innhold

– Det å få tildelt Drømmestipendet var utrolig kjekt. Musikk er en stor og naturlig del av livet mitt, og det at andre bedømmer og belønner innsatsen er en flott anerkjennelse og oppmuntring, sier Richard Andre Helvig fra Strand i Rogaland.

Drømmestipendmottakeren har spilt gitar siden han var seks år gammel, men har alltid spilt på lånt instrument. – I alle årene jeg har spilt, har det vært på min mors gitar, så for meg var det absolutt en drøm som gikk i oppfyllelse da jeg fikk Drømmestipendet og dermed mulighet til å kjøpe min egen klassiske gitar, sier 17-åringen.

Spiller på flere strenger

Richard Andre har tatt gitartimer ved Strand kulturskole siden han begynte å spille på instrumentet. – Jeg spiller også piano, slagverk og bass, men det er altså gitar som er hovedinstrumentet. Piano har jeg lært av faren min som er pianist og organist, mens jeg er selvlært på slagverk og bass, sier Richard Andre.

Drømmestipendet fikk den allsidige unggutten tildelt ved Strand kulturhus av ordfører Helge Steinsvåg. – Utdelingen var en del av en større forestilling. Jeg spilte «Vals Venezolano» av Antonio Lauro, og gikk hjem med blomster, diplom samt en sjekk på 10.000 kroner. En veldig kjekk og flott opplevelse, sier Richard Andre.

Mange spillejobber

I forbindelse med utdelingen av Drømmestipendet fulgte det oppslag i lokalavisa Strandbuen. 17-åringen vil imidlertid ikke påberope seg kjendisstatus. – Nei, jeg vil ikke si det. Strand kommune er ikke stor, men det er et godt musikkmiljø med mange gode utøvere. Jeg blir ofte brukt til spilling i nærmiljøet, oftest i forbindelse med kulturskolen, men også ved private arrangement og gjennom menigheten hvor jeg er aktiv. Mange vet nok hvem jeg er og hva jeg driver med, men drivkraften har uansett aldri vært å bli kjendis, sier Richard Andre.

Holder alle dører åpne

Til daglig er Richard Andre å finne ved St. Olav videregående skole i Stavanger hvor han går andreåret på allmennfag. – Jeg synes det er vanskelig å bestemme hvilken yrkesretning jeg skal satse på, og holder ennå alle dører åpne. Det hadde selvsagt vært kjekt å leve av musikken, men jeg er realist og innser at det kan bli veldig tøft. Jeg kommer til å fortsette med musikk, og selv om det ikke blir på heltid, vil den alltid være en viktig del av livet mitt, avslutter drømmestipendmottaker Richard Andre Helvig.

Tekst: Hege Arstad (Utlagt: 17.desember 2010)