Hopp til innhold

Emil Larsson (t.h.) og Joddski alias Jørgen Nordeng.

Det ble to finfine, inspirerende opplevelser for den unge rapperen og låtskriveren fra Mosjøen. Emil, som er født i Sverige og flytta til Vefsn i 2013, har skrevet egne tekster siden han var tolv år, og det var i kategorien skapende skriving Emil ble nominert til Drømmestipendet i 2017.

Emils private møte med Joddski fant sted i Bodø, og i samme by var han på konsert med rapveteranen fra Ørnes ei uke senere.

Joddski heter egentlig Jørgen Nordeng, men er mye mer kjent under artistnavnene Jørg-1 og Joddski. 40-årigen er født i Ørnes i Nordland og var et av de to opprinnelige medlemmene i hiphopgruppa Tungtvann, som var et viktig band på den norske hiphopscenen første halvdel av 2000-tallet – fram til de ble oppløst i 2007. Sammen med Tungtvann-kollega Lars «Poppa Lars» Sandness fikk Joddski i 2000 Edvard-prisen i klassen populærmusikk – åpen klasse, for albumet «Nord og ned».

Etter at Tungtvann ble oppløst har Joddski vært svært aktiv i sin solokarriere. Han lager og utgir musikk samt turnerer flittig – og debuterte sågar nylig som forfatter, med boka «Full sirkel».

Ekstra gave til noen utvalgte

Drømmetreffet er en ekstra gave som Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping spanderer på en håndfull av årets drømmestipendmottakere. Kort oppsummert realiseres her noe av

Emil Larsson er den 14. stipendmottakeren som får en slik «ekstragevinst».

Tekst: Egil Hofsli   Foto: Privat  (Utlagt: 30. april 2018)