Hopp til innhold

Gard Lervang er fra Rendalen i Innlandet og vant altså Drømmestipendet 2022. I tillegg til 30 000 kroner og mye anerkjennelse og synliggjøring ble han også gjort litt ekstra stas på. Gard fikk en Drømmeopplevelse, som inneholdt å overvære forestillinga «GANDR» i Valdres og møte Hallgrim Hansegård, koreograf, danser, gründer og kunstnerisk leder av dansekompaniet FRIKAR. Hansegård er en av Gards store inspirasjonskilder.

> På Vimeo kan du se en video om Gards drømmeopplevelse

Etter det møtet gikk veien til en vellykka firedagers audition for en plass i dansekompaniet FRIKAR X, som er et prosjekt som sorterer under FRIKAR. Dette er et profesjonelt dansekompani med nasjonalt talentprogram for nyutdanna bevegelseskunstnere. Programmet er også Talent Norges første satsing i det frie dansefeltet.

Gard Lervang er en profesjonell danser med bachelor fra Norges dansehøgskole. Han er den driftig mann som driver med litt av hvert og har satt opp en del selvlagde prosjekt. Ett av prosjektene er Dansefarmen som er et dansetilbud for barn og ungdom i Rendalen. Han har mye erfaring innenfor undervisning både fra dansehøgskolen og jobb. I løpet av karrieren har han har lært bort hiphop, samtidsdans og jazzdans. I tillegg til dans er han også interessert i musikk, sang, film og japansk kultur.

Og så er han en av årets Drømmestipendambassadører, som står på litt ekstra for å framsnakke Drømmestipendet.

FRIKAR X er

  • profesjonelt kompani for grensekryssande bevegelseskunst
  • prestasjons- og kompetanseutviklande program
  • for eksepsjonelle, nyutdanna talent med internasjonale mål
  • treningssamlingar, meisterklasser og seminar opne for yngre talent

Drømmestipendet 2024 kan nå søkes av ungdom i alderen 18-25 år i 2024. 1,5 millioner kroner skal utdeles, 50 stipendvinnere får 30 000 kroner hver fra Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd. Søknadsportalen på drommestipendet.no er åpen fram til 15. november kl. 12.00.

Søknadsportalen finner du her

Tekst: Egil Hofsli   Foto: Kristin Pålsrud

Publisert: 30. oktober 2023