Hopp til innhold

Da Kornelia ankom Kulturhuset Blå Grotte for å overvære kulturskolens sommeravslutning i juni i fjor, hadde hun ingen anelse om hvor spesiell denne kvelden skulle bli. Etter endt forestilling ble nemlig forfatterspiren ropt opp til scenen sammen med danseren Live Haug Skullerud og filmskaper Henrik Finskrud Jensen for å få tildelt hver sin sjekk og drømmestipenddiplom av juryleder Ketil Gudim og Einar Busterud fra Norsk Tipping.

– Jeg ante absolutt ingenting om at jeg skulle motta Drømmestipendet, og ble selvfølgelig veldig overrasket og glad. Jeg sitter mye for meg selv og skriver, og vissheten om at en profesjonell jury liker det jeg gjør, betyr mye for selvtilliten. Tildelingen av Drømmestipendet fikk meg til å forstå at skrivingen faktisk kan bli noe mer enn en lidenskap, og har inspirert meg til å jobbe enda mer for realisere forfatterdrømmen, sier Kornelia

Drømmer om å møte J.K. Rowling

Kornelia har tidligere fått undervisning i sirkus og drama ved Fredrikstad kulturskole, og fram til hun flyttet til Oslo i fjor sommer, var hun en aktiv deltaker i hjembyens teaterliv. Men en hektisk hverdag har aldri hindret 16-åringen i å dyrke lidenskapen for å lese litteratur og skrive egne tekster, og forfatterdrømmen har fulgt henne siden hun var jentunge.

– Det er få ting som er så tilfredsstillende som å gi sine egne ord liv og se at de former seg til en sammenhengende tekst. Jeg har så mye på hjertet, så mange tanker og ideer jeg ønsker å dele med andre, så drømmen om å utgi én eller flere bøker, har fulgt meg så lenge jeg kan huske, sier Kornelia som både skriver poesi og skjønnlitterære tekster i flere sjangere.

– Jeg liker først og fremst å forfatte historier og la fantasien min få leve sitt eget liv gjennom tekstene. En av mine største idoler og inspirasjonskilder, er J.K. Rowling. I mine øyne er hun et kunstnerisk geni med en grenseløs fantasi, og min aller største drøm er å få møte «Harry Potter»-forfatteren.

Drømmestipendet bidrar til utvikling

Det har vært en hektisk sommer og høst for Kornelia med flytting og alt det innebærer av ny skole og nye venner i nye omgivelser. Enn så lenge står derfor drømmestipendkronene urørt på bok, men skal vi tro kontoinnehaveren spørs det hvor lenge pengene blir stående nå som hun har funnet seg til rette i hovedstaden.

– Drømmestipendet gir meg mulighet til å utvikle skrivekunnskapene mine, men jeg har ikke helt bestemt meg for nøyaktig hva jeg skal bruke pengene på. Jeg jobber for tida med tre bokprosjekt og har planer om å ta kontakt med en av de norske forfatterne jeg beundrer, for å få tips om hvordan jeg kan forbedre tekstene mine og veiledning i hvordan man går frem for å få et manus publisert. Jeg har også veldig lyst til å ta et skrivkurs der jeg kan utvikle ferdighetene mine, og på sikt få ferdigstilt minst ett av bokprosjektene. Uansett hva jeg velger, er jeg helt sikker på at Drømmestipendet tar meg nærmere forfatterdrømmen, avslutter Kornelia Eline Skogseth.

Tekst: Hege Arstad

(Utlagt: 13. januar 2016)