Hopp til innhold

De 544 er unge kunst- og kulturutøvere med rikelig av både drømmer, ambisjoner, pågangsmot og talent. Sammen utgjør de det gjeve, gode, flotte selskapet «De drømmestipendnominerte 2024».

Årets søkere har nå fått sine søknader vurdert i kommunene de er oppvokst i. Søkere som eventuelt ikke gis et slikt «godkjentstempel», får beskjed om dette fra kommunen.

Her ser du hvem som er de nominerte til Drømmestipendet 2024

For mange er det en stor ære å bli nominert til Drømmestipendet. Stipendutdelerne Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping erfarer at det betyr mye for dem som er så dyktige, talentfulle og/eller iherdige i sin kulturutfoldelse – og i tillegg har så spennende/fine/artige kulturelle drømmer, at de blir valgt som drømmestipendnominerte i sine respektive kommuner.

De nominerte ungdommene blir utvilsomt sett i sine lokalsamfunn. De blir også synliggjort nasjonalt, og de får viktig anerkjennelse for sin kulturaktivitet.

Juryarbeid i januar – utdelinger fra mars og utover året

I 2024 skal Drømmestipendet utdeles for 21. gang. De nominerte ungdommenes søknader – med vedlagte «arbeidsprøver» og drømbeskrivelser – vurderes både av fagjuryer innen hver kategori samt av en egen drømjury.

Så vil 50 nominerte få tildelt hvert sitt drømmestipend, inklusive 30 000 kroner, fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Til sammen utdeles 1,5 millioner kroner gjennom Drømmestipendet 2024.

Vinnerlista offentliggjøres torsdag 1. februar 2024.

Tekst og illustrasjon: Egil Hofsli   Foto: Alex Guillaume/Unsplash    (Utlagt: 3. januar 2024)