Hopp til innhold

Målet er å videreutvikle egne ferdigheter og bli best mulig i det han elsker å gjøre; nemlig å spille gitar.

– Jeg hadde ikke en gang tenkt å søke på Drømmestipendet, så beskjeden om at stipendet faktisk var mitt kom som en svært stor overraskelse. Det er klart at jeg ble både stolt og veldig glad, sier Hallvard. 19-åringen har spilt gitar siden han var 12, og har lagt ned mange timer øving for å komme på det nivået han er i dag.

– Det er jo dette jeg ønsker å bruke tiden min på, så det kjennes utrolig godt å vite at tiden jeg har brukt har gitt resultater. Jeg ønsker jo å bli best mulig, og da er Drømmestipendet en viktig motivasjonsfaktor for å jobbe videre med musikken, sier Hallvard.

Til Rådhuset og Radio Østfold

I juni tok Hallvard turen til Rådhuset i Fredrikstad hvor kulturskolen, representanter fra kommunestyret, Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd gjorde stas på drømmestipendmottakeren.

– Det var et veldig hyggelig arrangement hvor det vanket blomster, diplom og sjekk på 10.000 kroner. Jeg spilte «Sommernatt ved fjorden» av Ketil Bjørnstad og «Danza Brasilera» av Jorge Morel, og hadde en flott opplevelse.

Blant de mange fremmøtte som lot seg imponere av Hallvards gitarspilling, var lokalpressen. Det resulterte i flere intervjuer med påfølgende oppslag i henholdsvis Fredrikstad Blad og Demokraten. I tillegg ble 19-åringen invitert til studioet til Radio Østfold hvor det ble nytt intervju og spilling. Noen kjendisstatus vil imidlertid ikke Hallvard påberope seg. – Medieoppmerksomheten i etterkant av Drømmestipendet har nok bidratt til at flere har blitt klar over at jeg spiller på et høyt nivå, men kjendis? Nei, jeg kan ikke akkurat si det.

Flere strenger å spille på

I de sju årene Hallvard har spilt gitar er det hovedsaklig klassisk musikk som har stått på agendaen. Drømmestipendet har bokstavelig talt gitt Hallvard flere strenger å spille på.

– Takket være Drømmestipendet fikk jeg kjøpt en akustisk stålstrenggitar. Jeg hadde to klassiske og to elektriske gitarer fra før av, men dette er en ny type gitar som gjør at jeg kan utforske gitarmusikkens andre sjangere, og dermed få et større repertoar.

– Fem gitarer?

– Jeg håper på å få mange flere etter hvert.

Ok. Det er et stykke igjen til Keith Richards samling på 3000 gitarer, men så har da også gitaristen fra Fredrikstad noen år å gå på…

Betenkningsår

I høst meldte Hallvard flytting til Nordfjord Folkehøgskule i Sogn og Fjordane.

– Jeg er veldig usikker på hvilken yrkesretning jeg skal satse på, og skal bruke dette studieåret til å tenke meg grundig om. Det hadde selvsagt vært en drøm å bli musiker på heltid, men det tror jeg ikke er realistisk. Når det er sagt kommer jeg alltid til å spille gitar. Det er det jeg liker å gjøre og gitarspillingen kommer alltid til å være en stor og viktig del av livet mitt, avslutter drømmestipendmottaker Hallvard Hurum.

Tekst: Hege Arstad

(Utlagt: 06.01.2011)