Hopp til innhold

– Vi gleder oss veldig til å være med og hedre så mange drømmestipendmottakere. Rett etter pinse «rykker vi ut» fra Hamar og setter kursen nordover, sier seniorrådgiver Trond Olav Asperud, som er ansvarlig for Drømmestipendet i Norsk Tipping.

Den første utdelinga på turneen finner sted i Nord-Norge 3. juni, før ferden går sørover via Midt-Norge, Vestlandet, Sørlandet og avsluttes nord på Østlandet 12. juni. Turneen omfatter utdelinger i både store og små kommuner. Vi publiserer ikke noen liste over utdelingsstedene, fordi enkelte kommunene holder stipendutdelingene hemmelige helt fram til utdelingene skal skje.

Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd vet at koronapandemien kan gjøre det utfordrende å få til gode utdelingsarrangement for enkelte kommuner. Derfor ytes denne ekstrahjelpen i juni. Kanskje bli det en tilsvarende runde på tidlighøsten, for i år vil neppe alle drømmestipend være utdelt innen juni, slik tradisjonen har vært gjennom 16 år.

Drømmestipendbilen har med seg både mannskap som kan medvirke på utdelingene samt utstyr for å lage en fin ramme rundt arrangementene. Det legges opp til utdelinger utendørs, men unntak kan forekomme. Det viktigste er at det blir fine, verdige arrangement i tråd med gjeldende smittevernregler. På mange steder vil kommunene ved utdelingene være representert ved ordfører (eller annen person fra politisk ledelse) og kulturskoleleder.

Drømmestipendet består av 100 stipend à 15 000 kroner – til sammen utdeles 1,5 millioner kroner. Dette er 17. året stipendet utdeles, og 445 unge kunst- og kulturutøvere var nominert til Drømmestipendet 2020.

Tekst og illustrasjon: Egil Hofsli (Utlagt: 28. mai 2020)