Hopp til innhold

– Den jobben som gjøres i landet vårt for å motivere, inspirere og utdanne unge kulturutøvere – slik det blant annet gjøres i landets kulturskoler – er helt sentral for utviklingen av både fremtidige musikere, og kanskje like sentralt: for utviklingen av kulturforståelse hos barn og unge. Drømmestipendet innebærer fantastiske muligheter for mange utøvere, og vil være en viktig motivasjon i den videre satsingen, sier Halvdan Sivertsen. – I tillegg gir Drømmestipendet også kommunene en fantastisk mulighet til å synliggjøre arbeidet som gjøres for kommunenes unge kulturutøvere.

En størrelse i norsk musikkliv

Halvdan Sivertsen er en av store innen norsk musikkliv, og han har vært det i over en mannsalder. Han har lyktes med å forene fengende melodier med både lyriske, politiske og morsomme tekster.

Han er i tillegg nærmest som stand up-komiker å regne, når det gnistrer som best av ham på scenen. Sånn sett kunne Sivertsen ha tjenestegjort i minst tre fagjuryer (musikk, skapende skriving, teater …), men han gjør seg også utmerket som juryens øverste sjef.

Halvdan Sivertsen er ekte bodøværing. Han har gjort det stort både som soloartist og som medlem i Gitarkameratene. Seks spellemannspriser (to med Gitarkameratene) har Sivertsen å vise til. Han fikk Nordland fylkes kulturpris i 2000.

Blant hans mest folkekjære sanger er ”Kjærlighetsvisa”, ”Nordaførr – vårvisa”, ”Sommerfuggel i vinterland”, ”Hvis du vil ha mæ” – og Ti tusen tommeltotta”.

Tidligere juryledere

Disse har vært juryleder for Drømmestipendet siden juryarbeidet ble organisert slik det er i dag:
2009: Frode Alnæs
2010: Ingrid Lorentzen
• 2011: Mari Maurstad
2012: Tine Thing Helseth
2013: Rolf Løvland

Hvem som utgjør Halvdan Sivertsens jurylag får du vite her på drommestipendet.no senere denne uka.

Tekst: Egil Hofsli

(Utlagt: 27. januar 2014)