Hopp til innhold

Det fikk Fabrice vite på veldig overraskende vis under Kulturskoledagene 2013 i Kristiansand torsdag kveld. For under arrangementets festmiddag hadde drømmestipendutdelerne Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd veldig godt nytt å servere 15-årige Fabrice. Hamargutten trodde selv at han var i Kristiansand ”bare” for å opptre for 350 kulturskoleansatte. Det ventet ham mye mer.

– Nå er jeg litt satt ut, dette er stort. Jeg hadde ingen anelse om at noe sånt skulle skje, sa en gladsjokkert Fabrice rett etter at han hadde forlatt salen der han høstet både et drømmetreff og stor applaus fra festmiddagsgjestene.

Drømmetreff nummer to

For etter å ha spilt ferdig sine to stykker og tatt applaus, skjedde ting Fabrice ikke hadde kontroll på. Kommunikasjonsrådgiver Gerd Holter fra Norsk Tipping og direktør Morten Christiansen i Norsk kulturskoleråd hadde et Drømmetreff å by Fabrice, som er en av årets hundre drømmestipendmottakere.

Fabrice Bligoud Vestad begynte å spille klaver da han var seks år og har vært elev ved Hamar kulturskole siden 2007.

Drømmetreffordningen var ny i fjor, og har til hensikt å gi en av drømmestipendmottakerne en ekstra dytt på veien mot oppfyllelse av drømmen. Danseren Guro Elde Paulsen fra Grimstad, som ble tidenes første drømmetreffvinner i 2012, opptrådte for øvrig på Kulturskoledagene samme kveld og holdt dessuten kurs i orientalsk dans tidligere på dagen. Guro var også en av de første til å gratulere Fabrice, og forsikre ham om at han har mye spennende i vente som drømmetreffvinner.

Møter Andsnes i desember

Deler av drømmen sin er Fabrice allerede godt i gang med å gjøre til virkelighet på egen hånd. Etter prøvespill i vår ble han tatt opp som elev ved Norges musikkhøgskoles ”Unge talenter” – program. Der vil han få delta og spille på en eller flere mesterklasser – i tillegg til den ordinære undervisningen, noe Fabrice ser veldig fram til.

Men Fabrice hadde mer hårete drømmer også, som nå skal bli virkelighet. For Gerd Holter fra Norsk Tipping kunne avsløre at selveste Leif Ove Andsnes – Fabrices store forbilde – ønsker Fabrice velkommen til loftsstua si i Bergen, og til en dag der Fabrice på tomannshånd skal få nyte godt av det mesterpianisten har å gi av rettledning og råd.

Frankrike neste år

Og neste år skal Fabrice sågar få nærme seg drømmedel to: Deltakelse på den internasjonale pianofestivalen i La Roque d’Anthéron i Frankrike, der han drømmer om en gang å få opptre.

– Når programmet for neste års festival er klart skal vi sammen se på aktuelle konserter, slik at du skal få dra til Frankrike i august og oppleve festivalen som publikummer, sa Christiansen da Fabrice Bligoud Vestad ble utropt som Drømmetreffvinner 2013.

Tiårsjubileum

Drømmestipendet består av hundre stipend à 10.000 kroner – til sammen én million kroner. I år ble Drømmestipendet utdelt for tiende gang, dermed er i alt tusen stipend utdelt siden 2004.

Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker en å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Drømmestipendet er ment å være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer.

Tekst: Egil Hofsli (Utlagt: 5. september 2013)