Hopp til innhold

Musikk har alltid vært en stor del av livet til Rakkestadgutten, og 16-årige Carl-Jørgen har aldri vært i tvil om hvilken vei han skal gå.

– Den store drømmen er jo å bli jazz- og gospelpianist samt arrangør på heltid. Å kunne leve av det jeg brenner for; å glede andre med musikk, er en drøm jeg har båret på siden jeg begynte å spille piano ved Rakkestad kulturskole for sju-åtte år siden. Drømmestipendet har vært en flott anerkjennelse som har motivert meg til å jobbe videre med musikken, sier Carl-Jørgen.

Moro og inspirerende

Utdelingen av Drømmestipendet ble behørig utdelt under Rakkestad kulturskoles tradisjonelle konsert på Bygdetunet 5. juni i fjor. Etter å ha mottatt blomster, diplom og sjekk fra ordfører Ellen Solbrække, framførte den nybakte drømmestipendmottakeren ”Hymn to freedom”, av jazzartisten – og forbilde – Oscar Peterson. Etter å ha imponert de frammøtte med heftige jazzakkorder og herlig dynamikk, ville også pressen ha sin bit av den nybakte drømmestipendmottakeren.

– Det er jo litt stas å få pressedekning, men det er ikke kjendislivet som driver meg. Målet er jo å få mulighet til å holde på med det jeg brenner aller mest for, nemlig musikken, sier Carl-Jørgen.

Dagen etter sto Oslo og den nasjonale markeringen av Drømmestipendet 2012 for tur. – Det var to flotte arrangementer. I Oslo fikk jeg i tillegg til å oppleve andre drømmestipendmottakere også hilse på juryleder Tine Thing Helseth. Veldig moro og inspirerende, fortsetter 16-åringen.

Kanskje musikkutdannelse i Amerika

Carl-Jørgen beskrives som et stort talent med en musikkforståelse og allsidighet av de helt sjeldne. I tillegg til å traktere pianoet på mesterlig vis, spilte 16-åringen tidligere både tuba og andre korpsinstrument.

– Jeg har bestemt meg for å satse på piano, så nå er det bare hovedinstrumentet som gjelder, sier Carl-Jørgen nå.

For en musiker in spe med store ambisjoner er det selvsagt viktig å ha et godt instrument, og Carl-Jørgen var ikke mye i tvil om hva skulle bruke Drømmestipendet på.

– Det ble et el-piano. Jeg hadde et keyboard fra før, men det var ikke så bra, sier han..

For tiden er Carl-Jørgen å finne på Kongshaug Musikkgymnas på Lepsøy i Os kommune i Hordaland.

– Jeg trives veldig godt på internatskolen. Jeg får jobbet mye med musikken, og føler at jeg har utviklet meg og tatt noen steg nærmere musikerdrømmen. Jeg forstår at jeg må øve mye dersom drømmen om å leve av musikken skal bli en realitet, og jeg er veldig innstilt og motivert på å gjøre det som kreves. Planen etter videregående skole er å ta videre musikkutdannelse enten i Canada eller i USA.

Tekst: Hege Arstad

(Utlagt: 19. februar 2013)