Hopp til innhold

Ørlendingen Øystein (18) har gjennom hele Idol-sesongen vært en av deltakerne som oftest har fått mest skryt fra både fagdommere og musikkanmeldere, så at han skulle gå helt til topps overraska neppe mange. Men også orkdalingen Kristian (22) har fått mye skryt og mange fans denne høsten, så begge trønderne er nok svært fornøyd med utfallet i TV 2-konkurransen.

Men i 2014 var det altså Kristian som kom seirende ut av en drømmestipend-«kamp» som trolig ingen av de to trønderne var klar over at de var innblandet i. Da var de to «i mengden», blant nesten 400 ungdommer som spent venta på om det ble stipend på dem den våren. Lørdag kveld var de atskillig mer klar over hvem de kjempa mot.

Korpsbakgrunn og kulturskolebakgrunn

De to finalistene i årets Idol-konkurranse har mer enn drømmestipenderfaringer til felles. De er trøndere, født og oppvokst bare 43 km fra hverandre i luftlinje. Begge har de fått musikalsk opplæring på sin vei mot Idol-suksessen. Kristian har fått opplæring i korpsregi, der han begynte sin musikalske karriere som valthornist. Øystein begynte sin musikalske utdanning ved den kommunale kulturskolen som seks-sjuåring. Det han lærte på kulturskolen uttrykte han stor takknemlighet over i et intervju på kulturskoleradet.no tidligere i høst.

Begge har de fått opplæring på trommer, men så har altså begge endt opp med å satse mest på instrumentet vi alle bærer i oss, men ytterst få kan musisere så vakkert med som det Kristian og Øystein kan.

Årets Idol-finale kan ses i opptak på TV 2 Sumo.

Tekst: Egil Hofsli Foto: TV 2 (Utlagt: 15. des. 2018)