Hopp til innhold

Gjesteopptredenen i Kølnerdomen er en del av Drømmetreffet, som den unge bodøværingen i vår fikk tildelt fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

Drømmetreffet er en ekstra «overraskelsesgave» som Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping spanderer på en håndfull drømmestipendmottakere. Kort oppsummert realiseres på denne måten noe av drømmestipendmottakerens drøm. Og i 2015 skrev Henrik Mathias Bechstrøm i sin stipendsøknad at han gjerne ville til Køln for å spille på det svært berømte orgelet der. Nå går drømmen i oppfyllelse.

Bechstrøm studerer i dag kirkemusikk ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Han gikk ut av musikklinja ved Bodø videregående skole i 2015.

På programmet lørdag står tysk og fransk romantisk orgelmusikk, blant annet av Max Reger.

Enda mer i drømmetreffpakken

I tillegg til spilleoppdraget får drømmetreffvinneren øve på orgelet ei hel natt før konserten, besøke et orgelbyggeri. Han får også omvisning på Musikkhøgskolen i Køln, møte to av Tysklands fremste orgelprofessorer og besøke en kirke i Bonn med et kjent historisk orgel.

Kølnerdomen er en av Europas mest kjente romersk-katolske katedraler og Tysklands største kirke. Den ble påbegynt i 1248 og det tok over 600 år å bygge den. Fram til 1884 var den verdens høyeste bygning — og er i dag verdens tredje høyeste kirkebygg. Under den andre verdenskrig ble katedralen truffet av 70 bomber uten å falle sammen, mens bebyggelsen rundt ble totalt utslettet av 262 allierte bombeangrep. Kølnerdomen står på Unescos verdensarvliste.

Tekst og foto: Egil Hofsli  (Utlagt: 9. november 2016)