Hopp til innhold

I år er nærmere 500 kulturutøvere under 20 år nominert til Drømmestipendet. Hvem som får de totalt 100 stipendene offentliggjøres altså først onsdag 6. juni. Men flere fylkes- og regionavdelinger i Norsk kulturskoleråd synes at deres nominerte fortjener å få vise hva de kan for et stort publikum, og derfor arrangeres det drømmeforestillinger i følgende fylker:

  • Oppland: 26. april kl. 18.00 på Maihaugen, Lillehammer
  • Østfold: 27. april kl. 19.00 i Velferdshuset på Øra, Fredrikstad
  • Troms: 12. mai kl. 18.00 i Istindportalen, Målselv
  • Nord-Trøndelag: 24. mai kl. 18.00 i Namsos kulturhus, Namsos
  • Sør-Trøndelag: 2. juni kl. 18.00 i Dokkhuset, Trondheim

– De nominerte er kulturutøvere på høyt nivå med stor lyst til å lære mer og utvikle seg innen sitt uttrykk, samtidig som de bærer på spennende drømmer for sin kulturutfoldelse. Mange er i startgropa til høyere utdanning med sikte på en profesjon som utøvere innen sitt kulturuttrykk. Drømmestipendet er en fantastisk mulighet til å sette ungdom, kultur og kulturskole på agendaen både nasjonalt, regionalt og lokalt, sier Åste Selnæs Domaas, assisterende prosjektleder for Drømmestipendet. Hun synes det er veldig stas å få samlet mange av de nominerte til disse drømmeforestillingene.

Det er Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping som deler ut Drømmestipendet. Dette er niende gang stipendet utdeles, og mye mer om Drømmestipendet finner du på nettstedet drommestipendet.no. Der kan du også se hvem årets nominerte samt bli kjent med kulturuttrykkene deres gjennom blant annet film og bilder.

På selve utdelingsdagen 6. juni blir det en nasjonal markering i Litteraturhuset i Oslo. Samme dag og de nærmeste dagene deretter arrangeres hundre lokale utdelingsarrangement i de kommunene hvor unge kulturutøvere får Drømmestipendet 2012.

Tekst: Egil Hofsli