Hopp til innhold

Mari Eriksen Bølla (15) fra Time, Tore Pedersen (18) fra Sunndal og Oda Gondrosen (23) fra Fredrikstad kjempet 15. mai om å vinne Idol 2020. Samtlige har tidligere vært nominert til Drømmestipendet, men i den sammenhengen har bare Mari blitt belønna med stipend.

Og igjen var det Mari som ble lyktes best. Etter sin finale- og superfinaleinnsats kapra hun seieren i Idol 2020.

Årets Idol-finale ble historisk i Idol-sammenheng, da dette var den første Idol-finalen med mer enn to deltakere i finalen. Første ble det gjennomført en finale, og da ble det Oda Gunderosen som røk ut etter at tv-seerne hadde sagt sist. Dermed var det til slutt de to yngste finalistene som gjorde opp om seieren i superfinalen.

Mari har vært sangelev ved kulturskolen i hjemkommunen Time samt medlem i kulturskolekoret i Sandnes. Hun fikk Drømmestipendet 2018, i kategorien annet, fordi hun har vært veldig allsidig og har holdt på med både musikk, dans og teater i mange år.

Superfinalekonkurrent Tore har fått undervisning både som gitarist og bandmusiker ved Sunndal kulturskole. Han var i likhet med Mari nominert til Drømmestipendet i 2018, men var da ikke blant dem som fikk stipend.

Den tredje finalisten, Oda Gondrosen, var nominert til Drømmestipendet, i 2014.

Idol-vinner Mari ble belønna med platekontrakt.

Dette var den ellevte sesongen av Idol på TV 2.

Tekst: Egil Hofsli Foto: TV 2 (Utlagt: 15. mai 2020)