Hopp til innhold

– Drømmestipendet har betydd utrolig mye for meg! Bare det å være en av de som nådde helt frem i den knivskarpe konkurransen var en enorm selvtillitsboost. De fleste artister og kunstnere er litt kritiske til seg selv og lurer på om de egentlig er flinke nok når det kommer til stykket. For meg var derfor Drømmestipendet en viktig bekreftelse på at jeg har talent og at jeg virkelig kan realisere drømmen om en karriere som låtskriver og sanger, sier Aida gledestrålende.

Aida har sunget siden hun var fem og skrevet låter siden hun var 11 år. I en alder av 15 år har hun rukket å skrive en hel drøss sanger og hatt en rekke konserter, på blant annet Oslo Spektrum, Sentrum Scene, Oslo Rådhus, Litteraturhuset i Oslo, Café Sør og Olavshallen.

”Drømmestipendsnøballen” begynte å rulle allerede 23. mai med den regionale forestillingen ”… og de nominerte er …” i Lørenskog. Sammen med flere av regionens nominerte til Drømmestipendet 2013 fikk gullstrupen fra Oslo anledning til å vise seg frem under profesjonelle rammer for et stort publikum. – Det var et flott arrangement og veldig gøy å få mulighet til å vise seg fram samtidig som jeg fikk møte andre nominerte backstage.

Fra God morgen, Norge til Christiania Teater

5. juni blir en begivenhetsrik og uforglemmelig dag for oslojenta som de siste årene har funnet seg godt til rette i R&B-sjangeren. Dagen startet grytidlig med opptreden på selveste ”God Morgen, Norge” på TV2.

– Det var kjempegøy å delta på ”God Morgen, Norge” sammen med danseren Guro Eide Paulsen og juryleder Rolf Løvland. I tillegg til å fortelle om mine drømmer og håp for fremtiden, fikk jeg også mulighet til å synge min egen låt a capella på nasjonal tv, sier Aida.

Senere samme dag tok Aida turen til Christiania Teater hvor hun mottok stipendet under den storstilte nasjonale feiringen av Drømmestipendets tiårsjubileum.

– Det var et flott arrangement hvor jeg fikk møte og oppleve vanvittig mange flinke folk. Jeg storkoste meg og hadde en fantastisk dag som endte med diplom og sjekk på 10.000 kroner. En drømmedag på alle mulige måter, sier Aida.

Drømmetur til Boston

Med 10.000 kroner ekstra på bok er Aida klar for å realisere en deldrøm hun har båret på, og spinket og spart til i lang tid.

– Mye takket være Drømmestipendet fikk jeg mulighet til dra til Boston og Berklee College of Musics fem uker lange sommerprogram. Der fikk jeg undervisning av lærere som har jobbet med Aretha Franklin, Whitney Houston, David Bowie, Rolling Stones og Sting. I tillegg til å jobbe med stemmen, gehøret, noteteori og performance med blant annet Janis Pendarvis og Jetro Da Silva som var min mentor og teorilærer, fikk jeg også mulighet til å møte og bli kjent med ungdom fra hele verden som brenner for det samme som meg. Etter flere auditoner med mange deltakere på sommerkurset stod jeg igjen som en av ti som fikk opptre med fullt band på en av Berklees største scener. Det var et fantastisk show med mange dødsbra låter, sier Aida oppglødd.

– Det virker som du fikk mye ut av de fem ukene?

– Å, ja! Jeg lærte utrolig mye og føler virkelig at jeg utviklet som sanger. Ikke minst ga den fantastiske opplevelsen mersmak, og jeg kunne godt tenkt meg å ta et studieår utenlands etter hvert.

Hemmelighetsfull om 2014

Aida har på ingen måte ligget på latsiden etter at hun kom tilbake fra Boston. I tillegg til en rekke konsertoppdrag i høst, på blant annet Bjølsen musikkscene og på kick off- konserten til Ung Media på Sagene, har kultruskoleeleven også sunget på hopplandslagets pressekonferanse, Norsk kulturskoleråds boklansering i forbindelse med organisasjonens 40-års jubileum samt på forspillet til årets Idrettsgalla. I tillegg til tv-opptredenen på ”God Morgen, Norge” har hun fått pressedekning i både aviser og på radio, og det virker nesten som om sangeren med den fabelaktige sceneutstrålingen allerede lever ut musikkdrømmen og kjendislivet.

– 2013 har vært et vanvittig bra år, og jeg føler at jeg har tatt et stort steg nærmere drømmen. Men jeg har fortsatt et stykke og gå, og jeg vil på ingen måte påstå at jeg har kjendisstatus selv om en del har fått med seg hva jeg driver med, sier Aida.

– Hva tenker du om fremtiden?

– Vel, det er mye spennende som skjer i 2014, uten at jeg kan være mer konkret enn å si at jeg er i samtale med et management. Nå skal jeg gjøre meg ferdig med 10. klasse ved Ila skole, søke meg inn på musikklinje på videregående skole, og så får vi se hva fremtiden vil bringe. En ting er i alle fall sikkert; jeg har fått maksimal utelling av Drømmestipendet og jeg er supermotivert på å gi alt for å kunne leve av musikken, avlutter sanger, låtskriver og drømmestipendiat Aida Frantzen.

Tekst: Hege Arstad

(Utlagt 22. januar 2014)