Hopp til innhold

Jesper Sandvik (23) fikk sitt stipend overrakt på et eget arrangement i Kulturkammeret i Arendal. Overrekkelsen ble besørget Kjetil Berntsen, rådgiver samfunnskontakt i Norsk Tipping, Marita Helen Hansen, prosjektrådgiver for Drømmestipendet samt Terje Eikin, varaordfører  i Arendal kommune, som nominerte Jesper til stipendet.

Arendals stipendmottaker i 2023 er oppvokst på Tromøya – Sørlandets største øy – som er en del av Arendal kommune. I vår fullførte han et bachelorsudium i jazzdans ved Kunsthøgskolen i Oslo, og nå venter en praksisperiode som læring i et tysk dansekompani.

Jesper var godt oppe i tenårene før han skjønte at dans kunne være noe å satse på som profesjon.  Hans første ordentlige møte med dans fikk han først som 17-åring, men Jesper sier at da var det kjærlighet ved første dansetrinn, og at han med en gang visste at dette var noe ville holde på med resten av livet.

Han begynte å ta kveldsklasser ved Bølgen Dansestudio i Arendal. «Tidligere hadde jeg vært mest opptatt av skole, og trodde alltid jeg kom til å studere noe innen biologi eller fysikk. Men i løpet av videregående begynte prioriteringene mine å endre seg drastisk, og dans ble mer og mer første prioritet», skrev Jesper i sin søknad til Drømmestipendet 2023, der han videre skriver at han elsker å jobbe med følelser og utforske hvordan kroppen kan formidle følelser gjennom bevegelse, og hvordan musikk og dans kan forsterke hverandre og skape et uttrykk.

Drømmen

I søknaden skriver Jesper så blant annet følgende om drømmen sin:

«Helt siden jeg var liten har jeg alltid vært fascinert av bøker, historier og fortellinger, eventyr som kan transportere oss til en helt annen verden, et helt annet univers. En flukt fra virkeligheten, eller en annen måte å se virkeligheten på. Som danser har jeg lyst til å skape denne følelsen på scenen, være med å skape et rom hvor publikum føler at tiden står stille og ingenting betyr noe bortsett fra det man opplever her og nå. Min drøm er å oppnå dette både som utøver og koreograf. «

> Les mer om Jesper Sandvik og se ham danse i hans søknad til Drømmestipendet 2023

Drømmestipendet skal gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse, og bidra til at mange unge kunst- og kulturutøvere får oppfylt sine drømmer. Stipendordningen skal også bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere. Årlig deles det ut 50 stipend á 30 000 kroner

Tekst og foto: Egil Hofsli   (Publisert: 15. august 2023)