Hopp til innhold

– Drømmestipendet har betydd mye. Først og fremst er det en veldig flott og viktig bekreftelse på at jeg er på riktig vei. Bare det å vite at en profesjonell jury liker det jeg har gjort gir mye selvtillit og masse motivasjon, sier Truls.

Takknemlig for kulturskoleballasten

Den musikalske løpebanen til tønsberggutten startet med gitaren i tolvårsalderen. Først hos privatlærer, deretter som elev ved Re kulturskole – der han både fikk gitarundervisning og var del av skolens bandtilbud.

– Jeg er veldig takknemlig for årene på kulturskolen. Foruten å utvikle gitarferdighetene mine, fikk jeg også masse sceneerfaring gjennom konserter i regi av kulturskolen og gitarlærer Frank Wedde. Han var primus motor for de fleste konsertene jeg deltok på. Den gangen var drømmen «selvfølgelig» å bli verdenskjent popstjerne, men det var før jeg fant lidenskapen for musikkproduksjon. Men jeg har fortsatt hårete mål da, sier Truls leende.

Drømmene

Etter endt videregående skole gikk veien videre til Lillehammer Institute of Music Productions and Industries (Limpi, red.mrk.). Den prestisjefylte internasjonale høgskolen er drevet av Amund Bjørklund og Magnus Beite, som blant annet har jobbet med artister som Beyoncé, Train, Bruno Mars, Ne-Yo, Chris Brown og Selena Gomez.

Da Truls begynte på det ettårige studiet i fjor, var drømmen å slå seg opp som musikkprodusent i EDM-sjangeren. Nå har musikkprodusenten landet på at han ikke vil begrense seg til én sjanger.

– Jeg ønsker å skape bra produkter uavhengig av sjanger. Derfor produserer jeg alt fra barnesanger og julelåter til popmusikk og EDM, forteller Truls. Så selv om nedslagsfeltet er utvidet, er målet det samme som da han skrev søknaden til Drømmestipendet for ganske nøyaktig ett år siden:

– Den ultimate drømmen er fortsatt å kunne livnære meg ene og alene som musikkprodusent, jobbe med store artistnavn og komme inn på Spotifys Topp 50-liste. Men jeg drømmer også om å jobbe med musikkproduksjon innen tv og film. Og på litt lenger sikt: Starte et plateselskap, slik at jeg kan hjelpe andre unge musikere med å nå drømmer og mål, sier Truls.

Drømmehelg inspirerte

I dag er Truls bosatt i Oslo, der han driver frilansvirksomheten sin fra et musikkstudio som han leier sammen med to studiekamerater fra Limpi.

– Å leie studio i hovedstaden er langt fra billig. Derfor er jeg fortsatt avhengig av deltidsjobben min på Meny for å få budsjettet til å gå rundt. Så ja, drømmestipendkronene har også betydd veldig mye for meg, sier 20-åringen, som hadde stort utbytte av Drømmehelg på Hamar i oktober.

– Jeg er alltid på utkikk etter framtidige prosjekt og samarbeidspartnere på tvers av ulike kunst- og kulturuttrykk. Så det å møte andre drømmestipendvinnere – som i likhet med meg – våger å drømme stort, var utrolig gøy og veldig inspirerende, avslutter Truls Kleppe Grytnes.

Drømmestipendet 2024 kan nå søkes av ungdom i alderen 18-25 år i 2024. 1,5 millioner kroner skal utdeles, 50 stipendvinnere får 30 000 kroner hver fra Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd. Søknadsportalen på drommestipendet.no er åpen fram til 15. november kl. 12.00.

Søknadsportalen finner du her

Tekst: Hege Arstad   Foto: Emma Mack

Publisert: 2. november 2023