Hopp til innhold

– Nå kan jeg endelig fotografere alle de nydelige motivene jeg ser rundt meg uten å gå glipp av alle de bitte små detaljene som gjør bildene vakre og unike! Det har vært veldig frustrerende og så godt som umulig å få tatt de bildene jeg ønsker med kompaktkamera. Jeg var aldri i tvil om at Drømmestipendet skulle gå til nytt speilreflekskamera og ei makrolinse. Forskjellen er som dag og natt, sier Ingeborg Vangsnes entusiastisk.

Å fange øyeblikk og stemninger med kameralinsen, er en lidenskap18- åringen har drevet med i mange år. – Jeg har alltid likt å ta bilder, og finner motiver og inspirasjon rundt meg hele tiden. Men det er ute i naturen jeg virkelig trives med kameraet. Jeg forsøker å få med de små detaljene som rimfrost om morgenen, glitrende dugg i sola, nervene i et lønneblad og så videre. Det er utrolig tilfredsstillende å se at bildene nå blir slik jeg hadde forestilt meg, sier Ingeborg.

Drømmestipendet inspirerer

Med nytt kamerautstyr i boks samt vissheten om at Drømmestipendets jury syntes at hun fortjente et stipend, er Ingeborg inspirert til å ta fotograferingen ett steg videre.

– Klart du får lyst til å satse mer på fotokunsten når du mottar Drømmestipendet. Jeg er selvlært og har plukket opp kunnskap via ulike blogger og nettsteder. Drømmestipendet har vært en stor motivasjonsfremmer, og selv om jeg per dags dato anser fotograferingen som en hobby, har jeg veldig lyst til å utvikle ferdighetene mine ved å ta fotokurs, sier Ingeborg.

Det var mye som skjedde på fotofronten i fjor for den blidspente fusajenta. Først deltok hun på den lokale Ungdommen kulturmønstring, hvorpå hun også gikk videre til fylkesmønstringa i Grieghallen, og 7. juni fikk hun overrakt Drømmestipendet. Markeringen fant sted i Glasgato i Kommunetunet i Fusa, hvor både ordfører Hans S. Vindenes og Atle Kvåle fra Norsk kulturskoleråd Hordaland hadde tatt turen for å hedre stipendiaten.

– Det var en flott tilstelning hvor jeg i tillegg til å motta Drømmestipendet også fikk avduket en liten fotoutstilling samt vise frem en del foto via en multimediapresentasjon, forteller Ingeborg.

Lokalpressen hadde selvsagt fått med seg at Fusa hadde fått en drømmestipendmottaker, og det ble både intervjuer og spalteplass. – Fusa er et lite sted, og mange har nok fått med seg at jeg liker å fotografere. Noen kjendis vil jeg likevel ikke påstå at jeg er, sier Ingeborg

Til New Zealand

Ingeborg er til daglig å finne ved Os videregående skole, hvor hun er russ til våren. I august står New Zealand for tur.

– New Zealand har et enormt mangfold med spektakulær natur, og er et eldorado for fotoentusiaster som meg selv. Jeg kommer nok til å bruke mye tid på fotografering i løpet av året jeg skal være borte. Dette er noe jeg har hatt veldig lyst til i lang tid, og jeg ser enormt frem til turen. Med fantastisk natur, nytt kamerautstyr og forhåpentligvis enda bedre fotoferdigheter, ligger alt til rette for flotte bilder, avslutter Ingeborg Vangsnes.

Tekst: Hege Arstad

(Utlagt: 8. februar 2013)