Hopp til innhold

For Hanna var det å få Drømmestipendet særdeles viktig, både inspirasjonsmessig og økonomisk. Hun fikk «drahjelp» som både musiker og komponist, til å nå fram dit hun er som artist i dag.

– Dette er en skikkelig milepæl etter flere år med jobbing for å få ferdigstilt dette albumet. #Tell her» er første smakebit og jeg håper den kanskje kan treffe noe hos noe, sier Hanne Gravdal i anledning singelslippet.

Hanna Gravdal er fra Levanger i Trøndelag og for tida bosatt i Kristiansand hvor hun er bachelorstudent i utøvende rytmisk musikk- låtskriver/artist.

Hanna omtales ofte som en artist og låtskriver med hjertet for historiefortelling og formidling. Tekstlig inspireres hun av det ærlige, enkle og hverdagslige språket. Musikalsk befinner hun seg i et poplandskap, hvor hun blander det mer organiske utrykket med elektroniske element.

Hun skal ha en visjon om å skape store lydbilder som skal understreke de følelsene hun ønsker å formidle. Hun er inspirert fra flere ulike kanter, og lar seg inspirere av flere andre norske artister, som Sigrid, Highasakite, Maria Mena, Marianne Engebretsen og Fay Wildhagen.

Før hun fikk Drømmestipendet i 2022 (men etter at søknaden var skrevet), rakk Hanna å utgi debutsingelen «Lys i natta» i desember 2021. Den ble tatt godt i mot og delt i ulike medier. Både den og den nye singlen kan høres på flere musikkstrømmetjenester.

Nå er Hanna og hennes musikalske samarbeidspartnere snart klare for utgivelse av debutalbumet, som består av sju låter skrevet gjennom de siste årene. Dette skal være låter som omhandler ulike tanker, følelser og opplevelser som Hanna selv har erfart, eller fått erfare igjennom andre.

Drømmestipendet 2024 kan nå søkes av ungdom i alderen 18-25 år i 2024. 1,5 millioner kroner skal utdeles, 50 stipendvinnere får 30 000 kroner hver fra Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd. Søknadsportalen på drommestipendet.no er åpen fram til 15. november kl. 12.00.

Søknadsportalen finner du her

Tekst: Egil Hofsli   Foto: South Coast Creative

Publisert: 21. oktober 2023