Hopp til innhold

Helena Elisabeth Klokkersund Byrt.fikk sitt drømmestipend utdelt etter en forestilling med sjuendeklasseelevene ved Hvalstad skole i Asker.

En stolt varaordfører, en ditto kulturskolerektor og en imponert representant fra Norsk Tippings lot seg begeistre av forestillingen, der Helena hadde flere oppgaver, både som danser, skuespiller og sanger. Helena viser stor bredde, men Drømmestipendet 2012 har hun fått som danser.

– Min aller, aller største drøm er å bli prima ballerina. Drømmestipendet gir meg ekstra motivasjon til å nå målet samt at det er et kjærkomment økonomisk bidrag til min ballettutdanning, sier Helena.

Helena har danset ved Den Norske Opera & Ballett siden 2007, og deltatt i flere av oppsetningene der, som ”Nøtteknekkeren” og ”Svanesjøen”. Høsten 2011 danset hun rollen som Clara i kompaniets oppsetning. Sommeren 2011 deltok hun på en ukes sommerskole ved The Royal Ballet School i London, og skal også delta på årets sommerskole.

– Det er så mange grunner til at jeg elsker å danse. En ting er at jeg føler meg fri, men jeg er virkelig i mitt rette element når jeg danser. Det er virkelig dette jeg har lyst til å drive med. Selvfølgelig kan det bli nedturer med skader og sår, blemmer og gnagsår på føttene, men når du danser på den store scenen får du igjen for alt. Det er bare helt fantastisk, sier Helena.

Tekst: Egil Hofsli

(Utlagt: 22.6.2012)