Hopp til innhold

Alexander Vestnes har lagt bak seg et travelt og begivenhetsrikt år hvor det ene høydepunktet synes å ha avløst det neste. Gjør et kjapt YouTube-søk og du vil du finne en rekke produksjoner av det allsidige talentet fra Andebu i Vestfold. I løpet av det siste året har han blant annet produsert musikkvideoen ”Won’t Let Go” (til idolfinalist Anniken Kolstad Skoglund) som havnet på forsiden av VG.

Videre har Alexander sammen med sin læremester Ola Martin Fjeld laget minuttfilmen ”Oppdageren” eller ”The Explorer”, som ble plukket ut til å delta på The Oneminute Filmfestival, som er en internasjonal filmfestival hvor det blir sendt inn en drøss med filmer fra hele verden. Bare 25 filmer kom gjennom nåløyet, deriblant ”The Explorer”, som for øvrig ble den tredje mest populære filmen. Ikke minst har Alexander regissert og produsert musikkvideoen ”Scandinavian Girls” til sandefjordduoen 2Boys.

I juni fikk danseren og filmskaperen lønn for ”strevet” han elsker og brenner for, nemlig Drømmestipendet.

– For meg har Drømmestipendet vært en kjempeinspirasjon og en bekreftelse på at alt arbeidet jeg har lagt ned faktisk har gitt resultater og blir satt pris på. Når du driver med kunstnerisk arbeid har du egentlig aldri fri, det er noe du har med deg hele tiden enten du vil eller ikke. For å bli best i det man driver med, så må man øve og jobbe seg oppover. Drømmestipendet har hjulpet meg masse, både med støtte og flere oppdrag. Støtten ble brukt på dansetimer, danseklær samt nytt kamera, sier Alexander.

Drømmen

I tillegg til å ha danset siden han var ti år og filmet siden han var femten, har Alexander medvirket som skuespiller i en rekke musikaler og teateroppsetninger i Kodal Ungdomslags Amatørteater. De tre siste årene har han gått Drama på greveskogen VGS hvor han avsluttet med å spille Brack i Hedda Gabler. Men det er først og fremst danser og filmskaper han drømmer om å kunne tjene til livets opphold på.

Alexander trener med Suleman Malik fra dansegruppen Quick, som vant Norske Talenter i 2010 og er i dag et av verdens beste hiphop-crew. Han har også vært et fast inventar på Extend Art of Dance i Tønsberg både som elev og som instruktør.

– Som danser håper jeg å bli så god i hip hop og popping at jeg får mulighet til å opptre sammen med store artister både på scenen og i musikkvideoer.
I 2012 kom jeg på 19. plass i VM i popping (hvilket er den beste plasseringen Norge har hatt i sjangeren). Jeg har lyst til å konkurrere mer, men ser også for meg å holde internasjonale verkstedkurs og show. Når det gjelder film, så er den store drømmen å jobbe som filmregissør i alt fra reklamefilmer til spillefilmer samt dansekoreograf i musikkvideoer. Den ultimate drømmen er å kunne produsere de filmene jeg vil uten å måtte tenke på den kommersielle verdien i det ferdige produktet, sier Alexander.

– Kjendis? Nja …

15. juni fikk Alexander tildelt Drømmestipendet av ordfører Bjarne Sommerstad under barnefestivalen i forbindelse med Andebu Sparebanks 150-års jubileum.

– Det var et storstilt arrangement med mange fremmøtte og mye flott underholdning, med blant annet Christian Ingebrigtsen fra A1. Selv danset jeg et hip hop-nummer og dro hjem med en svær sjekk og en veldig god følelse.

Arrangementet og tildelingen av Drømmestipendet ble behørig dekket av lokalpressen. Det er ikke første gangen. I arkivet til Tønsberg Blad og Sandefjords Blad finnes det en rekke artikler hvor den kreative og initiativrike danseren og filmskaperen er viet stor plass.

– Om jeg er en lokal kjendis? Nja … Jeg tror nok at mange har fått med seg hva jeg driver med. Jeg har jo gjort en del ting som har skapt en viss oppmerksomhet i løpet av de siste årene.

Og bare for å nevne et par av dem: For tre år siden lagde Alexander kortfilmen ”Dødsangst” på eget initiativ. Han samlet nærmere 30 ungdommer som deltok på prosjektet, og til visningen leide han en kinosal i Sandefjord, og viste den fram for 400 publikummere, deriblant både presse og ordfører. Da han fylte 18 år ble 500 gjester invitert til glamourparty på Vonheim, selv ankom han festen i helikopter.

– Hehe. Det var en utrolig kul fest. Jeg slo på stortromma med 19-årsdagen også, men da leide jeg Oseberg kulturhus og gjestelisten telte 600 av mine ”nærmeste” venner. Jeg synes det er veldig gøy og drive med arrangementer og events. Planen er å holde på med det ved siden av dansen og filmen, sier Alexander.

Startet eget firma

Etter å ha tilbrakt et halvt år i Oslo hvor han har arbeidet hos Andreas Rønning i produksjonsselskapet Kandidat, er Alexander klar for nye utfordringer. 1. januar startet han nemlig sitt eget produksjons- og events firma, Alex Vestnes AS, i Sandefjord.

– Jeg har lært kjempemasse i løpet av det halve året jeg jobbet i Oslo, og har utviklet
meg mye siden jeg mottok Drømmestipendet i juni. Nå er jeg veldig klar for å stå på egne bein, jeg har brukt jula på å pusse opp et flott lokale i Sandefjord sentrum. Der kommer jeg til å starte et daglig fotostudio men også bruke lokalet som filmstudio og kontor. Drømmestipendet har gitt meg selvtillit og ikke minst motivasjon til å stå på videre. For tiden holder jeg på å jobbe med manuset til en kortfilm som sannsynligvis vil bli spilt inn i mars. Hodet er fullt av ideer og prosjekter på planleggingsstadiet, så jeg er overhodet ikke bekymret for å bli arbeidsledig med det første.

9. januar opptrådte Alexander og dansepartner Eirik Tveten på Norsk Tippings årlige kjedekonferanse på Vulkanen i Oslo.

– Vi gledet oss stort og synes det er fantastisk at Drømmestipendet har gitt oss denne muligheten. Det er ikke bare én opptreden, men også muligens starten på en reise med mange opptredener, avslutter Alexander Vestnes.

Tekst: Hege Arstad

(Utlagt: 29. januar 2014)