Hopp til innhold

– Drømmen er på ingen måte oppfylt, men jeg har tatt et stort steg i riktig retning, sier Hanne Tøraasen.

Hun sikter til studiet hun begynte på i høst. Nærmere bestemt ved Swansea Met. University i Wales, hvor hun tar studiet fotografi innen kunstfag.

– Jeg stortrives! Lærerne er profesjonelle fotografer med bred erfaring fra yrket, og undervisningen er utrolig lærerik på alle mulige måter. Målet er bachelorgrad og en utdannelse i bunn som gjør at jeg en dag skal kunne leve ut drømmen min.

Sier mer enn tusen ord

Hanne er født og oppvokst i Trysil, og har drevet med foto i cirka fire år.

– Interessen for faget ble for alvor vekket på videregående da jeg hadde foto som valgfag. Foto er en fascinerende måte å lage kunst på. Det å kunne fange virkeligheten i ett bilde er utrolig spennende, og kan fortelle veldig mye om folk og situasjonen de befinner seg i. Drømmen er å kunne reise rundt i verden og gi en beskrivelse av forskjellige kulturer. Jeg tror at god fotodokumentasjon kan bidra til at folk fra ulike kulturer lettere kan forstå hverandre, sier Hanne.

Stor betydning

Drømmestipendet fikk Hanne tildelt ved Trysil kulturskole av representanter fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Hun er ikke i tvil om at stipendet har betydd mye for henne. Jeg er selvsagt veldig glad for at folk legger merke til det jeg holder med. Det virker motiverende og driver meg til å stå på videre for å nå målet. Ikke minst gjorde stipendet det mulig for meg å kjøpe en Mac med et skikkelig fotoredigeringsprogram. Det var en investering jeg har fått enormt mye nytte av ved studiene i Swansea, sier Hanne.

Litt kjendis

Drømmestipendet resulterte også i noen oppslag i lokalpressen for fototalentet. Sånt legger folk merke til.

– Trysil er et forholdsvis lite sted der alle kjenner alle. Når jeg er hjemme på besøk hender det rett som det er at folk stopper meg på gata og spør hvordan det går med studiene, og det synes jeg selvsagt er kjempehyggelig! Sånn sett kan du vel si at Drømmestipendet har bidratt til at jeg har blitt litt kjendis her hjemme i Trysil, avslutter Drømmestipendmottaker Hanne Tøraasen.

Tekst: Hege Arstad