Hopp til innhold

Midt i skoledagen ved Kongsbakken videregående skole fikk Tuva Frydenlund (18) vite at drømmestipendutdelerne Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd vil gi henne en ekstra drømmestipendrelatert gave. Hun fikk vite at hun får en Drømmeopplevelse, en pakke som for henne blir en tur til Oslo, med et mestermøte med mezzosopranen Adrian Angelico og besøk i Den Norske Opera & Ballett.

Adrian Angelico var i Tromsø den dagen Tuva fikk beskjed. For å synge på en konsert under Nordlysfestivalen, men også for å holde en mesterklasse for sangelever ved Kongsbakken videregående skole, inkludert Tuva.

Da mesterklassen var over kom overraskelsen, når rådgiver Kjellaug Kornstad fra Norsk kulturskoleråd og Adrian Angelico, kunne fortelle Tuva at hun får drømmeopplevelsen beskrevet over.

Til iTromsø sier Frydenlund at hun har vært fan av Adrian Angelico siden hun så ham i oppsetningen «Hans og Grethe» på operaen i Oslo i 2019. Hun gleder seg stort til å få ei eksklusiv helg sammen med ham i operaen.

Drømmeopplevelsen vil skje i løpet av våren, dersom smittesituasjonen i forbindelse med koronapandemien tillater det.

Ekstra gave til noen utvalgte

Norsk Tipping gir mange ungdommer og unge voksne drømmeopplevelser – på ulike områder innen både kultur og idrett. I drømmestipendsammenheng er Drømmeopplevelse en ekstra, overraskende gave som Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping spanderer på et lite utvalg drømmestipendmottakere, som en ekstra opplevelse og ekstra inspirasjon til stipendmottakerens videre kunstneriske satsing.

Tekst:  Egil Hofsli  Foto: Nordlysfestivalen

Utlagt: 5. februar 2021