Hopp til innhold

Det sier Christian Lundqvist (17), slagverker med bosted Vestby i Akershus og mottaker av Drømmestipendet 2010. Han la alle de titusen stipend-kronene i et to ukers sommerkurs ved svært anerkjente The Juilliard School i New York.

– Jeg hadde lyst til å bruke det på instrument og tilbehør som stikker, køller osv. Men valget ble enkelt da jeg fikk vite at jeg hadde kommet inn på juilliard-skolens «Summer percussion seminar». Stipendet gikk til å betale for kurs og reiseutgifter, sier Christian som synes Drømmestipendet har vært en kjempeflott opplevelse.

– Drømmestipendet har oppfylt den konkrete drømmen jeg hadde, og stipendet har også hjulpet meg videre som musiker. Jeg ønsker å fortsette å studere musikk. Jeg vil fokusere både det klassiske og de rytmiske musikksjangere. På sikt ønsker jeg å kunne leve av musikken, som utøvende slagverker, sier Christian.

– Litt kjendis ja

I likhet med 99 andre unge kulturutøvere fikk Christian overrakt sitt drømmestipend tidlig i juni i år. En veldig fin opplevelse, synes stipendmottakeren fra Vestby.

– Jeg holdt en 15 minutters solokonsert med ordføreren og andre politikere i kommunen som publikum. Etterpå overrakte ordføreren meg stipendet og deretter gjorde han et kort intervju med meg. Flere lokalaviser ønsket å intervjue meg både i forbindelse med drømmestipendutdelingen samt USA-turen. Jeg har vel blitt en lokal kjendis, det er flere som har gratulert meg personlig, og ikke bare venner, også andre som jeg ikke kjente fra før, sier Christian Lundqvist.

Tekst: Egil Hofsli (Utlagt: 3. november 2010)