Hopp til innhold

Idun Røen var en av ett hundre unge kulturutøvere som i juni mottok Drømmestipendet 2015. Men stipendutdelerne Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping hadde lyst til å gjøre enda mer stas på Idun. Spennende planer blitt lagt til Iduns beste – uten at hun har ant noe som helst.

Holdt skjult med hvite løgner

Det var under åpningen av Kulturskoledagene i Molde 12. november at nyheten ble sluppet. Da hadde Iduns lærer ved Kulturskolen på Indre Nordmøre, Inga Dalsegg, løyet i mange uker for å holde nyheten unna eleven sin. Med hell.

Selv ikke da introduksjonen av henne og bildene hennes etter hvert gikk over til å dreie seg om Drømmetreffet, ante Idun ugler i mosen. Det var først da vinnerens begrunnelse kom opp på skjermen at hun begynte å skjønne hvor det bar.

Gledestårene kom

I starten tok hun tilsynelatende det hele med stor ro. Men da også mamma Solvår Kvam dukket opp, ble det for mye til at gladfølelsene kunne skjules. Gledesutbrudd og tårer avløste hverandre i skjønn forening, melder avisa Tidens Krav.

Tettpakket program

Onsdag setter Idun og Inga seg på flyet med kurs for hovedstaden. Dagen derpå skal drømmetreffvinneren og hennes lærer først besøke Serieteket ved Deichmanske bibliotek. Dette er bibliotekets spesialavdeling for tegneserier, som huser cirka 10.000 serier.

Senere venter et møte med Tomas Drefvlelin, dreven tegneserieskaper og mannen bak seriene «Rex Rudi» og «20 mg Drefvelin». Så går turen til Torso Vulkan, landets største tegneseriebutikk. Der vil Idun få gode rabatter på alt hun kjøper – livet ut.

– Fantastisk!

Turen går deretter til Tronsmo bokhandel, som har en hel etasje med tegneserier. Og hvis det blir tid, rundes det hele av med et besøk i Nemi-redaksjonen.

– Helt utrolig! Dette blir en fantastisk opplevelse. Det er fantastisk at jeg er blitt plukket ut. Det er så godt å kjenne at det jeg holder på med blir verdsatt, sa Idun Røen til Tidens Krav etter at drømmetreffoverraskelsen var mottatt.

Tidligere drømmetreffvinnere

2015 er første året Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping lar flere enn én stipendmottaker bli drømmetreffvinnere. Før Idun ble drømmetreffvinner sist uke var drømmetreffvinnerlista slik:

2015: Aina-Helene Guttorm Einarsen (teaterutøver) fra Deatnu/Tana

2014: Bildekunst 3 (gruppe med elleve billedkunstnere) fra Sarpsborg

2013: Fabrice Bligoud Vestad (pianist) fra Hamar

2012: Guro Elde Paulsen (danser) fra Grimstad